Mopperende hippie

“Kun jij nog iets anders, behalve mopperen”, snauwt ze. Ik kijk haar aan, en vraag me af hoe lang ik dit nog vol hou. Haar geblondeerde, afstervende pornohaar dwarrelt voor haar ogen, en met haar misselijkmakende acryl nagels opent zij haar blikje fris.

“Nou, lieve zonnestraal van mij, tuurlijk kan ik iets anders dan mopperen. Ik zou je ook bij kop en ass beet kunnen pakken, en zo door het gat van de deur kunnen kiepen. Net als die dikke Philip altijd deed in The Fresh Prince Of Bel Air, weet je wel. Dat zou ik ook best kunnen.” Mijn woorden hebben even de tijd nodig, om door haar brain begrepen te worden. Mevrouw PornHair kijkt, alsof ze mij het liefst met een stoeptegel zou willen meppen. Pech voor haar, dat feest gaat niet door vandaag.

Mevrouw PornHair geeft niets om woorden op een pagina. Bloggen is voor haar maar een groot mysterie, zeker dat gekakel van mij. “PornSluttie, waarom bezoek jij dan mijn blogje”, ik kijk haar aan en zie dat er niemand thuis is. Neem een slok van mijn thee, en blijf zwijgend naar haar kijken. In mijn hoofd tel ik tot zeven, of nouja, doe een poging tot. Gesprekstechnieken zijn soms vuil, maar handig.
Eenmaal bij vijf aangekomen, barst Mevrouw Pornhair los. Haar Leidse accent maakt het soms wat lastig te volgen, maar na een paar minuten komen we eindelijk bij de kern van het verhaal aan. De reden. Het antwoord, op mijn vraag.
“Omdat ik hoorde dat”, stameld ze. We zijn weer daar, waar het altijd begint. De reden, waarom er zo veel geluld word. Ik schud mijn hoofd, en ontgrendel mijn telefoon.

Stiekem zou ik eens een paar berichten online moeten gooien, over alle prachtige dingen die het leven mij geeft. De leuke jongen, die elke ochtend voor wekker speelt. Mijn liefste zusje, die mij maar wat goed weet te manipuleren -en dat mag best als je acht jaar bent-. Mijn uit de hand lopende hobbies, en alle andere fratsen die mij een big ass grijns leveren.
Maar, als ik dat doe. Voel ik mij net een bomenknuffelende hippie. Zo’n geitenwollensokken-dame, die maar met iedereen vriendjes wil zijn. Ik schop veel ste graag tegen bepaalde gebeurtenissen aan, ik ben graag opstandig en het liefste zou ik de hele dag mensen aan het denken willen zetten. Maar dan wel, met van die fijne vergelijkingen en schuilnamen. Gewoon, omdat dat kan.

Bron afbeelding.

3 comments on “Mopperende hippie

Geef een reactie