Mijn huisarts is Satan

satan

‘Goedemorgen.’ Wat een onzin. Ik wil niemand begroeten, zeker niet wanneer ik net mijn ogen open heb. Mevrouw Truttekut kijkt, wiebelt onophoudelijk met haar voet. Jezus. Zal ik die witte pump eens ergens in laten verdwijnen juffie? Ik plof neer op een houten bank. Deze ruimte is niets anders dan een wachtrij naar de hel. En mijn huisarts? Mijn huisarts is Satan.

Voorzichtig kijk ik eens de kamer door. Mevrouw Truttekut wiebelt nog steeds. Haar zenuwen werken ook op die van haar buurman. De dikkerd kijkt vluchtig haar kant op, met een blik om te moorden. Het doet weinig aan de situatie. Het heeft toch geen zin, als Mevrouw Truttekut zou gaan liggen stuiptrekken is Satan hier binnen enkele tellen. Dan overleefd ze het en ziet iedereen hem als de held die hij beweert te zijn. SuperSatan.

Plots komt er een klein jochie de wachtkamer inlopen. Vaders begroet iedereen in de ruimte, maar de kleine draak heeft slechts oog voor de speeltafel. Fuck dat begroeten. Donder op met je goedemorgen, zal hij gedacht hebben. De draak is nu al een kerel naar mijn hart.

Mevrouw Truttekut heeft haar zenuwen niet langer onder bedwang. Ze kucht, hoest en piept als een fijngeknepen cavia. Lekker dan. Ik verlaat deze ruimte straks nog ziek. Wat als het trutjesvirus besmettelijk en dodelijk is? Ik ben nog niet klaar om dood te gaan. Ik wil nog niet sterven. Maar, ik wil wel graag weg hier.

Satan staat in de deuropening, roept een of onverstaanbare naam en stuurt een vlugge knipoog naar de oude dame die reageert. Met veel pijn en moeite komt ze overeind. Haar man was al op zoek naar een takelwagen, maar helaas. Ze stond al. Piepend, kuchend, zwetend. Gadver wat zijn mensen eigenlijk verdomde smerig.

Satan vertrekt en de oudjes volgen hem braaf. Het duivelsgebroed spreekt zijn patiΓ«nt motiverende woorden toe, maar het is al te laat. Ze is al oud. Dan ga je gewoon dingen mankeren. Je lijf sterft omdat de tijd aan het winnen is. En dan kun je geweldig bij de tijd zijn, de tijd geeft er geen fuck om.
Ik ook niet trouwens. Mensen zijn smerig.

En mijn huisarts? Die dwaas wil iedereen maar redden. Beter maken. Gelukkig zien. Ja. Mijn huisarts is Satan.

Bron afbeelding.

12 comments on “Mijn huisarts is Satan

 1. “Gadver wat zijn mensen eigenlijk verdomde smerig.” Dit ja! Veel mensen zijn dat. Ik kom ook niet graag in de wachtkamer van de arts. Niet vanwege de arts -die is ok- maar vanwege de mensen die er zitten. Ik heb dat ook in drukke winkels en zo. Bah. Sommige ruik je al voor je binnen bent. En dan draait alles maar om elkaar heen….

  Ik hoop iig niet dat je ziek bent. Dat zuigt in de zomer. De clip, ja die is weer tof πŸ˜€

  1. De wachtkamer van de huisarts is echt een hel. Ik vind iedereen vies en begrijp nooit wat die mensen er doen. (Ja logisch ze zijn ziek, maar het is gewoon smerig.) Met volle winkels heb ik hier minder last van, mijn winkeltje is heel klein en vaak vol met mensen. Als ik dan gek denk te worden is het vaak pauze tijd πŸ˜› We hebben voor die fijn ruikende mensen een speciaal woord en de luchtverfrisser staat klaar.
   Niets aan de hand! Ben niet ziek, een vervelende peesontsteking die maar niet verdwijnen wil.
   Toffe tonen maken alles goed! Thnx πŸ˜€

 2. Eeuwig jammeren

  behalve
  door
  een ernstige afwijking in het brein

  wil bijna iedereen
  ook met een hart van steen

  voor
  de rest
  van hun zielig leven onsterfelijk zijn

  Lenjef πŸ™‚

  1. Nee Lenjef zijn werken vinden we niet in de winkel. Gelukkig sla ik er zo nu en dan een aantal op. ZO kan ik altijd even snel terug spieken naar de mooie dingen die jij maakt. Love it πŸ™‚

 3. Ze piept als een fijngeknepen cavia πŸ˜‰ Schitterende zin. Wij hebben een cavia gehad, dus ik hoor het helemaal voor me. Toch niet ziek, Cassilda? Van wachten in een wachtkamer knapt een mens sowieso niet op.
  lieve groet

  1. Van doktersbezoeken worden we allemaal alleen maar zieker. Smerige wachtkamers met al dat gekuch. Krijg er de kriebels van. Haha, toch hoop ik niet dat de cavia ooit fijngeknepen is πŸ˜› Nee hoor, ben niet ziek. Een eigenwijze peesontsteking.

Geef een reactie