Middle Finger to The World

Geen naam
De regendruppels vallen mijn gezicht aan, terwijl de wind zijn weg door mijn rebelse haren vecht. Ik sta recht voor hem en hoor hoe hij zijn mening de wereld ingooit. Zijn woorden zijn gelukkig niet die van mij. Ik schud mijn hoofd en bijt zacht op mijn lippen. Met alle macht probeer ik mijn mening voor mezelf te houden. Ik ben niet op zoek naar ruzie. Nog niet.

Hij pakt mijn gezicht vast, veegt mijn lokken weg en kijkt mij diep in mijn ogen aan.

“Het enige wat ik zie is vuur. Hoe vermoeiend moet dat wel niet zijn?”

Mijn vingers slaan zich om zijn polsen. Ik trek zijn armen weg en neem een stap naar voren. Iets wat iedereen zich eens goed in zijn gedachten moet slaan. Vlucht niet voor vuur. Ga de strijd aan en blus de boel met benzine.

“Vuur bestrijden wij met vuur, kleine klootzak. Middle Finger to The World.”

Hij schiet in de lach, laat mij niet uitpraten en probeert over te komen als Meneer WeetAlles. Terwijl zijn woorden vloeien stijgt mijn bloeddruk. Ik hoor zijn verhaal, maar weiger te luisteren.

“Het lukt je niet. Waarom al deze moeite als het allemaal met een sisser zal eindigen?”
“Ik ben hier niet om te werken naar jouw wensen. Ik ben hier om te laten zien dat jij het fout hebt. Dat de wereld verkeerd zit en om iedereen te laten zien hoe het echt is.”

Even valt het gesprek stil. Meneer WeetAlles is zo’n type dat graag zijn zin krijgt. Een uit de kluiten gewassen stuk ongeduldig onkruid. Iets wat je met wortel en al uit de aarde zal moeten trekken. Makkelijker gezegd dan gedaan.

“Die droomwereld van jou gaat je nog eens flinke obstakels leveren meisje.”
“Liever een leven vol obstakels dan een vlak pad. Een illusie die vorm gegeven wordt door een of andere hersenloze met gezag, dat is niets voor mij.”

Vandaag worden wij weer eens volop geconfronteerd met de gevolgen van hersenloos volgen. Hoe strijden voor de droom van een ander slechts je eigen nachtmerrie vorm zal geven. We staan met z’n alle even stil. Even een gedachte naar een kogel hier, een verwoesting daar. Een gedachte naar de hel op aarde. Hoe het bloed tussen de voegen van de kinderkopjes wegkroop. Hoe de tranen van vele slechts het levenswater van de Dood was. Even maar, want morden is het feest.

De dag om alles te doen en niets te laten. Om te genieten van onze vrijheid. De vrijheid die ons allemaal op hetzelfde grasveld zet. Genietend van onze vrijheid, op een manier die ons opgelegd wordt. Ik geloof niet in vrijheid. Ik geloof niet in sprookjes die tot stand gebracht worden door enkele hersenloze met gezag.

Ik geloof in mijn eigen gedachtes en ik geloof in mijn middelvingers.

Nu heb ik natuurlijk weer eens iets uit de vingers laten glippen wat zonder twijfel gevoel oproept. Je voelt je verontwaardigt dat ik spreek over de illusie van vrijheid. Je geeft mij gelijk en ziet zoals ik zie. Het is alleen wel zo dat we met z’n alle eens wat vaker stil moeten staan bij dingen die we voor normaal nemen.
Het belangrijkste is dat we onze grijze massa eens echt leren gebruiken. Zelfstandig.

Droom niet
Zonder te vechten
Vecht niet
Zonder te dromen

Leef
Niet alleen vandaag
Leef
Ook na morgen

30 comments on “Middle Finger to The World

  1. Daar ben jij wel het levende voorbeeld van! Heel veel plezier morgen, denk je even aan me tijdens de JC? ๐Ÿ˜› Gekkigheid, rock de sterren van de lucht morgen en geniet! Vooral dat, geniet! x

 1. Ik zelf vind 4/5 mei altijd een beetje hypocriet? Natuurlijk is het goed dat we de doden herdenken maar er daadwerkelijk van geleerd hebben? Nee, bij verre niet. We doen overal in de wereld nog precies het zelfde alleen dan met als smoes om die mensen “vrijheid” te geven..

  1. Er stil bij staan is wijs, herhalen te dom voor woorden. Ik vind dat er te weinig over gesproken wordt en hier halen we dan natuurlijk geen les uit. Oorlog is zinloos, dat vindt iedereen. Maar er iets aan doen? Ho maar.

 2. Laat de skinhead maar even zwijgen ๐Ÿ˜‰ Offeee? We hebben t hier wel vaker over.. Nadenken zou veel goed doen iig. Knap gedaan mop!

 3. De vrijheid van de een is vaak een beperking van de ander. Het is dat we overal een hokje omheen moeten plaatsen en daar moet het in passen. En toch mogen we het herdenken niet vergeten. Anders loopt het nog meer uit de hand.

  Love As Always
  Di Mario

  1. We mogen het inderdaad niet vergeten, maar slechts twee minuten per jaar.. zet weinig zoden aan de dijk, iig dat denk ik dan weer. We moeten iets vaker stil staan. Niet te vaak, want dat werkt ook niet.

 4. Inderdaad. Liever een leven vol obstakels dan een vlak pad. Van een leven met een vlak pad leer je niets. Wordt je niets anders dan een ervaring loze zak met vlees, botten, en wat organen.
  Anyway, ik geloof ook niet in vrijheid. Ik probeer wel zoveel mogelijk in vrijheid te leven met alles wat ik doe, maar we worden wel degelijk beperkt door onze overheid en door multinationals. Trap er niet in!

  1. Hoe vaak ik wel niet in een discussie belandt door mijn ongeloof in vrijheid… maar je slaat de spijker op zn head. De overheid beperkt, grote bedrijven brengen ons illusies en vele volgen maar wat graag. Vrijheid is een mooi sprookje.

 5. Inderdaad – vrijheid is een illusie. Zorgvuldig in stand gehouden door de van bovenaf georkestreerde media, en feestjes als koningsdag en bevrijdingsdag die de massa laat geloven dat het leven nog altijd een sprookje is.
  Koester dus de vrijheid in jezelf!

 6. Verloren strijd

  anderen trachten
  te laten denken
  en voelen zoals wijzelf

  is een verloren strijd
  en zonde van de tijd

  niemand denkt en voelt
  helemaal hetzelfde
  onder het hemelgewelf

  Lenjef

 7. โ€œLiever een leven vol obstakels dan een vlak pad.” Wat een prachtige zin.
  Het lijkt wel of je het over mijn levenspad hebt. Ik weet niet beter dan tegen de stroom in te roeien. En ik wil niet in een hokje passen.
  Als je niet elke dag aan vrijheid denkt, heeft het geen zin…
  Groetjes Kakel

  1. Dankjewel voor je lieve woorden! Tegen de stroom inzwemmen is aan het eind van de rit veel meer waard, dan slechts wat easy gedobber op je rug. Hokjes zijn voor niemand goed. Je hebt helemaal gelijk, blijven denken. Niet alleen even voor twee minuten. X

 8. 2 minuten per jaar is inderdaad te weinig, ik lees regelmatig boeken over de oorlog en kijk er ook regelmatig programma’s over. Ik vind het bizar dat we ieder jaar een vrije dag hebben voor die lullo van een koning maar maar 1 keer in de 5 jaar op Bevrijdingsdag.. maar dat is het land waar in we leven..

Geef een reactie