Mei, ga voorbij

Tijdens een wandeling van hier naar daar sluit ik voorzichtig mijn ogen. De gedachten dat mijn dagen beginnen met het eind van de nacht laat mij maar niet los. Waarom moet er aan alles toch steeds een einde komen? Waarom is mijn begin toch steeds zijn einde?

De vogels ontwaken en zijn het vast met mij eens. Ze vliegen toch niet voor niets de zon achterna? Altijd op het pad naar de eeuwige dag, of een afsluiting die ons het echte begin zal geven. Iets waar we soms misschien te hard voor vechten. Brengt vechten niet enkel strijd? Ellende?

Gisteren moest ik de datum opschrijven. Twintig Mei. Klinkt niet heel speciaal. Gewoon, bijna eind Mei. Het begin van een nieuwe maand. Gewoon weer een herhaling, maar hopelijk met iets meer zonnestralen. Stappen richting alle pracht die de zomer ons kan bieden.

De dagen van eind Mei zijn toch echt een eind. Of waren dat in ieder geval voor mij. Misschien zijn ze dat nog steeds, die verrekte dagen eind Mei. Vanaf tweeduizendenvijf staat de laatste week van Mei elk jaar opnieuw in het teken van een eind. Een prins op het witte paard. De afgeronde opleiding. Het vaste contract na zeven maanden dienst. Mijn eigen winkel. Het masker dat de prins liet vallen, hij veranderde in de Hufter. Het ontdekken van zijn vreemdgaan. De stalking.

Ja. Echt. Eind Mei brengt prachtige dagen. Eind Mei brengt helse dagen. Eind Mei brengt elk jaar weer extreme gebeurtenissen met zich mee. Ik weet niet zo goed wat ik met mijzelf aan moet in de laatste week van Mei en hoop toch echt dat ik jullie volgende week niets te melden heb. Geen helse dagen in ieder geval. Geen herhaling van de stalking, of nachtmerries vol Hartzeer. Gewoon iets leuks.

Een collega die sinds een paar weken bij ons werkt weet niets van mijn eind Mei haat. Begin deze week heeft ze de hand van mijn collega en mij gelezen. Dikke bullshit natuurlijk. Tot ze mij vertelde dat de aankomende zeven dagen iets zijn. Belangrijk, want er kwam iets groots aan.

Stom, dat bijgeloof. Mei, ga eens voorbij.


Voor degene die het nog niet weten, ik vind de Red Hot Chili Peppers geweldig. Vooral de oude nummers en wil dan ook dolgraag de One Hot Minute op vinyl kopen. Kosten? Bijna vijfenzeventig euro. Ja. Ja. Ja, daar schrok ik ook van. Toch wil ik het alsnog. Toen ik een ukkiemukkie was had ik de cd en ik geloof niet dat ik een andere plaat vaker dan deze heb afgespeeld. Fuck geld, waarom zou ik het niet doen?

Bron afbeelding.

27 comments on “Mei, ga voorbij

 1. Er is maar een begin en een eind dat er toe doet. Dagen en nachten eindigen niet maar lopen in elkaar over om weer terug te komen. Aan een cirkel zit tenslotte ook geen eind. En wat is nu eind mei precies? Iemand deelde ooit een bepaald tijdsbestek (de cyclus van de zon) op in 12. In het begin was er helemaal geen eind mei dus.
  En die hufter… Tja, voor hem eindigde iets ja. Een relatie met een leuke meid. Voor jou ontstond er een kans op iets beters, iets leukere, iets eerlijker, ….
  I <3 RHCP πŸ˜€

  1. Ja the Peppers! Als ik mensen vertel dat ik echt idolaat ben van deze heren staan ze me soms toch wat vreemd aan te kijken. Maar hey, het is gewoon stunning muziek. De dag en nacht die in elkaar over lopen, als iets in elkaar overvloeien en altijd een cirkel zullen blijven vormen. Dat linkt wel heel mooi. Tijd is inderdaad een creatie van onszelf, maar hey.. bijgeloof is ook een creatie van de mens. De niet altijd even snuggere misschien, haha. Dankjewel, heel lief van je!

 2. Idd, waarom zou je het niet doen? Het is tenslotte #Uitbetalingsdag in Nederland binnenkort, heb ik me laten vertellen? πŸ˜‰
  Ach meid, ik geloof niet zo in die dingen. Eind mei is echt gewoon eind mei hoor. Sowieso kan er op elke dag en in elke week wel iets heftigs gebeuren, positief of negatief. Ik sluit me aan bij John: voor jou ontstond er een kans op iets nieuws, iets beters, iets leukers. En dat kan best eind mei gebeuren. Fantastische madam dat je bent.

  1. Ja klopt het is langelevehetvakantiegeld-tijdperk πŸ˜› Maar alsnog is het een bedrag waar ik van mijzelf wel goed over na moet denken. Normaal ben ik geen zwever, of nou.. dat vertel ik mezelf πŸ˜› Alleen Mei en ik zijn niet altijd even goede vrienden. Maar de lieve woorden van jullie en de realisatie dat tijd idd iets is wat wij gemaakt hebben. Komt alles helemaal goed, dikke knuf!

 3. Zoveel geld voor een stukje vinyl is voor heel veel mensen heel veel geld. Dus dat is ook iets groots… iets belangrijks. Dus dat is wat er gaat gebeuren. En dan kun je de laatste dagen van mei lekker genieten van heerlijke muziek.

  Love as always
  Di mario

  1. Als ik de plaat ga bestellen moet ik wel lang wachten voordat hij er is, mvr ongeduld. Je hebt een mooie draai aan mijn verhaal gevonden en je hebt gelijk over het bedrag. Dat is ook een beetje wat mij stopt. Ik wil het super graag en het kan zonder problemen. Maar ik vind dat ik ook wat goeds moet doen met de centen die ik verdien en niet te egoΓ―stisch moet zijn. Het is vrij dubbel en ben er nog niet helemaal over uit. Want zoals je zegt, het is voor veel mensen een groot bedrag.

 4. Stomme van zulke periodes waarin op één of andere manier elk jaar nare dingen gebeuren. Ik heb dat zelf in december. Nogal logisch dat ik dan steeds een winterdepressie heb! πŸ˜›
  Gelukkig gaat de tijd heel snel voor mijn gevoel, hopelijk voor jouw gevoel ook en zijn de komende dagen zo voorbij! Sterkte!
  Liefs

  1. Mijn collega’s lezen elke ochtend mijn blogje, en een van de dames kwam ook met de ‘je doet het jezelf aan’-verhaaltje. Het is misschien ook wel zo, dus ik denk alleen maar aan zoete suikerspinnen en veel zon πŸ˜›

   1. Ja, daar geloof ik heilig in (niet in suikerspinnen hoor πŸ™‚ ), dat iemand zijn/haar leven richting geeft met de gedachten die je hebt. Net als met de reclame maakt het voortdurend herhalen van dezelfde (soort) gedachte de kans dat het uitkomt groter en groter. Blijf dus idd maar veel aan het doorbreken van de zon denken πŸ™‚

 5. Mooi geschreven! Wat mij betreft mag mei helemaal niet snel voorbij gaan want dan is mijn vakantie alweer voorbij! πŸ˜‰

  Fijne avond! Liefs Rosie

  1. Als jouw Mei iets langer duurt, dan wil ik een iets langere Juni. Dat kunnen we vast wel regelen toch? Dankjewel voor de lieve woorden! Kom snel eens iets uitgebreider bij jou spieken. (Wat een prachtige layout heb je!) Geniet van je avond, maar natuurlijk ook van je vakantie!

 6. Eind mei.
  Elk jaar is het feest bij ons.
  Elke jaar wordt uitbundig gevierd.
  Dat doen we nu al 26 jaar.
  Dus ik denk stiekem….
  dat eind mei gewoon van ons is. -;)

  Dikke knuffel.

 7. Ik geef je groot gelijk dat je het stuk vinyl gekocht hebt! YOLO <3 En muziek is goed voor je ziel…wie weet kom je de rest van mei daarmee gemakkelijker door. Dan maakt deze LP dan meteen onbetaalbaar voor je!
  Mei is overigens mijn meest favoriete maand. Eind augustus vind ik dan weer kut (excusez…)
  Liefs Kakel

Geef een reactie