Luxe

Mijn plafond verschiet langzaam van kleur, ik staar en realiseer mij dat slaap een luxe is. De lichtstralen van mijn ledlamp blijven van kleur veranderen en ik kan het patroon maar niet ontdekken. Je moet wat, om kwart voor drie. Slapen, is weer eens geen optie.

Ze zeggen dat de laatste loodjes het zwaarste wegen. Geen idee wie ‘ze’ zijn en waarom ik hun gezwats aanhaal. Ik ga schaapjes tellen. Gelogen natuurlijk, ik tel mooie mannen. Mooie mannen, met van die hipster tattoo’s. Met lange haren en mannen die de wolken bijna kunnen raken. Geen kabouters, in skinny jeans. Daar krijgen we nachtmerries van.

Vandaag is de dag, mijn laatste werkdag voordat ik de deur achter mij dicht mag trekken en kan gaan genieten van dertien dagen kerstvakantie. Even geen verkooppraatjes, geen vloer schrobben, geen gratis psycholoog hoeven te spelen en even, even geen druk. Ik ben dol op mijn winkel, gek op winst maken en fan van alle verhalen die wij te horen krijgen tijdens onze werkdagen. Maar, even niet is ook een luxe.

Net als slaap.

9 comments on “Luxe

 1. Lekker lekker .. 13 dagen vakantie πŸ˜€ Ik geniet er inmiddels ook van en ik kan je zeggen dat het me best bevalt.
  Ik heb de luxe dat ik bijna overal en altijd kan slapen als ik wil.
  Over jeans gesproken, ik moest moeite doen om jeans te vinden die ik normaal aan kon.

   1. Dankjewel John! Wat vakantie wel niet met een mens kan doen he, heerlijk even wat anders.
    Dat lijkt mij vervelend zeg, strijd om een passende jeans te vinden. Pashok in, uit, in en weer uit. Nee, laat mij dan maar vreemd slapen πŸ˜›

 2. als ik goed reken moet je dus net voor Nieuwjaar opnieuw aan de slag?
  Bij mij gaat m’n vakantie pas vrijdag in, maar dan ben ik vrij tot 5 januari. Jippie!!!

  Geniet van je vakantie, Cassilda!

  1. Dankjewel! Klopt, de dertigste mag ik weer aan de slag. Ben een echt kerst-mens, dus werken vlak voor oud en nieuw is geen enkel probleem. Gaat voor jou dus ook opschieten! Heel veel plezier en geniet er maar van πŸ˜€

Geef een reactie