Lieverd, op je bakkes

Hij kijkt mij aan en vraagt opnieuw naar mijn naam. In zijn prachtige blauwe ogen drijf ik, voel ik de zomerwarmte stralen en hoor ik niets anders dan engelen met strakke gitaren. (Ja, je bent een Metal chick, of niet natuurlijk.) Ik kijk naar zijn lippen, hij vraagt het zo mooi. De woorden vloeien uit zijn mond en ik geef hem antwoord. Mijn naam, herhalend terwijl ik nog net niet verdrink.

Zijn hand strijkt door zijn haar, de lokken vallen nonchalant alle kanten op en hij opent zijn mond. “Nee even serieus nu lieverd, hoe heet jij echt?” Het lijkt even alsof de wereld stopt met draaien, ik open mijn ogen en zie hem staan. De ego, zijn patserige houding en zonder enige waarschuwing wordt alles weer koud. De winterkou grijpt om zich heen en het enige wat ik kan doen is staren.
“Kom op nou knapperd, zeg het maar. Ik ben benieuwd naar de naam van deze mooie dame.” In mijn gedachten zie ik van alles voorbij flitsen. De stoeptegels die ik uit de straat trek, zijn gezicht die uit elkaar spat en zijn herseninhoud die over de straat heen rolt. Als een verzameling knikkers van een stel kinders, alleen wat bloederig dan natuurlijk.
Schuddend met mijn hoofd, vind ik weer mijn weg terug naar de realiteit. Hij staat er nog steeds, even mooi als net. Alleen, het enige wat ik zie is een leeg omhulsel. Vol met plakplaatjes, de hotste hipstertattoo’s en geperst in een skinny jeans.
Mijn mond opent zich en nog voordat ik hem mijn naam kan vertellen, strijkt zijn hand langs mijn wang. “Niet zo verlegen lieverd, dat is nergens voor nodig.” De rillingen lopen over mijn rug, het voelt alsof ik even geen deel uit maak van de realiteit en hoe hard ik ook probeer te schreeuwen, er komt geen geluid uit. Mijn mond opent zich, maar mijn stembanden slaan op slot. Het voelt alsof mijn spraakwaterval keel zich samenspant, stekende en misselijkmakende pijn die het onmogelijk maakt om er iets van te zeggen.

Zijn hand glijd door mijn haar en zonder enige twijfel, draai ik mijn hoofd weg. Als een overdreven geëmancipeerde, feministische en nogal vrijgevochten griet kijk ik hem woest aan. Hij lacht en fluistert “Ik wist niet dat je kwaad werd, lieverd.”. Binnen enkele seconden vliegt mijn hand door de lucht, landt met een noodvaart op zijn wang en is het geluid van de bitchslap enkele meters verderop te horen.
“Wie denk jij dan wel niet dat je bent, Patserpikkie!” Ik loop rood aan, begin te tieren en weet niet waar ik het moet zoeken. Nooit fan geweest van grijpgrage mannetjes en dit exemplaar maakt het mij veel ste snel, veel te bont. Zijn ogen kijken niet veel anders na de klap, het bewijs dat er niemand thuis is in zijn schedel. Hij grapt wat, verteld mij zacht dat dametjes met pit wel erg opwindend zijn en noemt mij vervolgens weer een lieverdje.

De druppels beginnen steeds harder naar beneden te komen en duidelijker dan dit wordt het niet. “Ik heet CA-SSIL-DAAA.” Zonder enige begrip voor meneer PatserPikkie zijn missende verstand, draai ik om. Mijn mobiel komt snel uit mijn zak, de oordoppen vliegen mijn kleine oortjes in en snel loop ik weg.
Hij volgt en blijft een tijdje naast mij lopen. “Lieverd, waarom doe je nu zo raar. Het is toch niet vreemd dat ik twijfelde over je echte naam?” Hij probeert verschillende malen oogcontact te maken, al uitleggende dat het gewoon een misverstandje was.
Plots stop ik, mijn hoofd draait zijn kant op en zonder twijfel volgen de nodige woorden. “Datgene wat vreemd is PatserPikkie, is dat jij steeds maar met het woord lieverd strooit. Ik heet Cassilda en als je dat niet kunt onthouden, dan spreek jij mij maar aan met mevrouw.” Mijn voet raakt elke keer maar net de grond, voordat de volgende stap gezet wordt. Ik kijk achterom en zie dat Meneer PatserPikkie de strijd opgegeven heeft. Zonder enige schaamte checkt hij zijn spiegelbeeld in een winkelruit en vallen zijn haren weer even nonchalant als net. Ik breek bijna mijn nek over een paar losse en scheefliggende stoeptegels en realiseer mij, dat het vandaag zijn geluksdag is.

Verschrikkelijk vind ik het, om lieverd genoemd te worden. Bah.

Bron afbeelding.

8 comments on “Lieverd, op je bakkes

  1. LOL 😆 Lekker lezen dit.
    Dat soort mannetjes zijn toch helemaal geen voorbeeld van hoe een man is. Kom nu toch. Die bitchslap was terecht. Misschien had hij er nog wel een kunnen gebruiken.
    Dat aanraken van je wang en haar is toch feitelijk ongewenste intimiteit.
    Maar goed, hij zal helemaal ondersteboven van je zijn geweest 😀
    Lekkere akoestische cover ook.

  2. Ja maar lieverd.. Lol! Patserpikkie, woord van dit jaar! En waarom heb je hem niet gewoon in zijn noten getrapt? Dan was ie gelijk wel opgerot. Zulke lui zijn echt verdomd irritant en denken de baas te zijn in de hele wereld..

Geef een reactie