Liebster award

“Mag ik je wat vragen?” De wind raast door haar haren en even lijkt het alsof de tornado der vragen zijn slachtoffers zoekt. Wat wil jij van mij weten? Waarom? Was ik niet al open genoeg? Zonder enige moeite kwamen de woorden, vormden ze vragen en zat ik hier.. op zoek naar het antwoord.

Ellie van Zonnewolk heeft onlangs een geweldige tag ingevuld, de liebster-award. Haar blog is een van de weinige ‘blijf positief’-blogs die ik volg. Als ik het zo al noemen mag. Normaal gesproken ben ik niet zo van het ‘love, peace and lets be happy’-genre blogs, maar Zonnewolk is anders. Deze dame blogt nog niet zo heel lang op Zonnewolk, dus neem zeker eens een kijkje.

Dame Zonnewolk heeft mij genomineerd en vandaag vul ik dus haar elf vragen in. Sommige vragen springen er nu al voor mij uit, misschien heeft dit iets met mijn liefde voor antwoorden ontwijken te maken? Of, was ik stiekem dol op vragen?

1. Waarom blog jij eigenlijk? – Sinds mijn zestiende blog ik al. Ik begon met het oude LiveJournal en vloog van links naar rechts. Verschillende namen en diverse manieren/stijlen van schrijven. Ik kwam er al vroeg achter dat de zwarte kant van het leven zo mooi wegschrijft, dat ik met mijn fantasie vaak terugviel in het mopperende en genoot hier ook van.
Sinds eind tweeduizendendertien blog ik via cassilda.nl. Helaas zijn veel verhalen verloren gegaan tijdens wat conflicten met de Hufter. Het eerste bericht op cassilda.nl wat ik nu terug kan vinden is van achtentwintig Mei tweeduizendenveertien. We zitten over een jaar heen! Hoera!

2. Wat is jouw grootste droom in het leven? – Tussen dromen en doelen zit een verschil. Ik droom veel en heb met mijn fases en bevliegingen elke week wel weer een nieuwe droom. Toch weet ik heel goed wat ik bereiken wil en hoe ik dit zou moeten behalen. Maar, de grootste droom is dat mijn jongste zusje mag opgroeien als een gelukkig, liefdevol mens. Dat ze haar doelen bereiken mag met de grote glimlach de ze ons nu al elke dag gunt.
Oh, en mijn anti-loslaten kwaliteiten gunnen sommige mensen een bezoekje van vrouwe Karma. Bedoel, fuck them.

3. Wat is jouw favoriete plekje om te ontspannen? – Met een pen en wat papier komt het goed. De locatie is geheel onbelangrijk. Treinreizen vind ik echt heel fijn, zeker de lange stukken. Nu ben ik zeker een echt gekkie.

4. Wat vind jij het allerallerstomst van alle stomme dingen? – Springharen die niet getemd willen worden. Verschrikkelijk voor zo’n ijdele dame. Voor de rest vind ik egoรฏstische mensen echt heel vervelend. En geld is stom. Niet dat ik een te kort heb, maar mensen doen altijd zo dramatisch over geld. Misschien zien ze niet in dat het pas waarde heeft, wanneer jij het waardevol maakt.

5. Wat is jouw grootste geheim? – Hier heb ik onlangs al iets over geschreven. Een PatserPik die zijn verloofde niet geheel eerlijk behandeld. Ja dit klinkt misschien niet als een groot geheim, maar is het enige wat ik echt vrij stil draag. (En dan alsnog online delen.) Ik ben volgens mij een vrij open persoon en heb geen tijd voor geheimen meer. Die zooi moet je onthouden en dat kost alleen maar energie.

6. Ben jij gelukkig? Waarom wel of waarom niet? – Ja, ik ben gelukkig. Het mooie aan gelukkig zijn is het nog kunnen dromen, terwijl je de belangrijkste zaken al met je meedraagt. Geluk zit in ons en is niet te koop. We moeten het durven zien en weten te raken. Ik ben gelukkig en zelfs als ik ongelukkig zou zijn, dan wist ik dar het geluk nog in te vinden. Alles heeft zijn geluk, je moet er alleen wel wat voor doen.

7. (Ok, een makkie:) Wat is jouw lievelingseten? – Rode Kool van mama. Dus mama, je leest alles. Waar blijft mijn rode kool? Ja mijn moeder leest al mijn verhalen en reageert heel soms ook nog eens. Soms vragen bekenden aan mij of ik dit vervelend vind. Waarom? Ik weet zeker dat ik snel rode kool eet.

8. Wat vind jij het leukste aan het andere geslacht? – Hoe zwak dit ook klinkt; zichzelf zijn. Van die half manke apen met hun alpha roep krijgt iedereen hoofdpijn. Nee hoor, PunkPikkies meld je maar! En als het rood is, ha! Dan hang ik de vlag alvast uit.

9. Wat is een eigenschap van jou dat niet veel mensen weten? – Volgens mij zit ik niet echt vol met verassingen. Ik ben koppig, ziekelijk nieuwsgierig en wil eigenlijk niet aardig zijn. Het resultaat? Je kan altijd een knuffel krijgen en een schouder om op uit te huilen. Ik maak me zorgen en wil de wereld mooier toveren, met een randje zwart.

10. Wat is jouw favoriete maand en waarom? – Juni en December. Vakantie-tijd voor mij! Vandaag is zelfs mijn laatste werkdag en ga ik eens genieten van twee weken niets. Nou, geen winkel in ieder geval.

11. Wat voor advies zou je iedereen nog willen meegeven? – Ga eens een keer op tijd naar bed, ogen dicht en slapen. Ook zou doorzettingsvermogen veel mensen sieren. Maar dat is misschien wel een verhaal waard binnenkort.

Taggen doe ik niemand, maar toch ben ik benieuwd. Wat is volgens jou het advies voor ons alle?

Bron afbeelding.

22 comments on “Liebster award

 1. Leuke antwoorden. Het was alsof ik de meeste al wist. Behalve van de rode kool. Wat ik wel met je deel. Rode kool, aardappelpuree, en dan hachee of bloedworst er bij. Mjammie ๐Ÿ˜€
  Ik vind jou advies prima. Ik hoef er zelf niet naar te luisteren, maar kan wel een aanvulling geven betreffende dat doorzettingsvermogen: Als je niets probeert kom je er nooit!

  Muziek is weer tof .

  1. Nu wil ik ook hachee eten, oh boy! Even lief naar oma kijken -zij maakt de beste hachee. Helemaal waar, zonder proberen komt er nooit verandering! Thnxx ๐Ÿ˜€

 2. Mooi hoor om je zo wat beter te leren kennen weer. Ik ben dol op je eigenschap die de meeste mensen niet kennen. En ook al heb je mij niet getagd, dat deed iemand anders wel, dus binnenkort lees je er meer over ๐Ÿ™‚

 3. Beter dat je weet dat je moeder meeleest dan dat ze het stiekum doet en tegen je gebruikt. Daar hebben sommige loggers weleens mee te maken. Ik gelukkig niet hoor. Bij mij kijkt ze bijna alleen in het weekend. Om te kijken wat ik nou weer bij de foto’s heb gezet van haar kleinkinderen. ๐Ÿ˜‰ Je hebt mooie antwoorden gegeven. Rode kool vind bijna iedereen wel lekker zo te lezen.

  Love As Always
  Di Mario

  1. Mijn moedertje leest al jaren mee en ik denk er eigenlijk niet eens meer over na. Gelukkig is ze erg open minded en weet ze dat haar dochter gewoon een gekkie is. Tof om te lezen dat jouw moeder foto’s komt spieken, is toch een van de mooie dingen van het bloggen. Alles is lekker dichtbij. Ja rode kool valt in de smaak, haha!

 4. kijk…mama’s weten altijd alles,wij zeggen altijd de kraaien brengen het uit ;),dus niks stiekems te doen hier..en waarom ook,ik ben een super trotse mama ๐Ÿ˜€

 5. Wat heerlijk om te lezen dat je de beroerdste nog altijd niet bent ๐Ÿ™‚
  Wel jammer dat er geen treinen in Dwingeloo stoppen (er liggen hier zelfs geen rails, dus kan ik het ook niet even snel regelen ๐Ÿ™ ), want anders zou je zo maar eens voor mijn neus kunnen staan. Voor de trekschuit zal je wel te weinig geduld hebben.

  1. Nou lieve Harrij, echt reisvreemd ben ik niet. Grunn is mij niet vreemd, Assen bijvoorbeeld ook niet. Zutphen is naar mijn mening een van de mooiste plekken in Nederland (op het leidse leven na ๐Ÿ˜› ) dus wie weet sta ik ooit op die trekschuit!

   1. Weet je in dat geval van harte welkom in Dwingel ! Met de trein naar Assen en de trekschuit naar Dieverbrug, daarna per hondenkar naar Dwingeloo (maar jou haal ik natuurlijk ook graag per Toyota Aygo op bij station Hoogeveen , Meppel of Steenwijk ๐Ÿ™‚ )

 6. Je antwoord op vraag negen deed me glimlachen: we hebben drie dingen gemeen ๐Ÿ™‚
  Lekker: rode kool met appelcompot, aardappels en verse worsten. Als mijn dochter het huis uitgaat, weet ik al welk recept ze het eerst vraagt…
  Ben je een feestbeest dat je van de maand december houdt? Dat is de maand waar ik de grootste hekel aan heb.
  Liefs Kakel

  1. Het feestbeest-gehalte komt er eigenlijk alleen zomers uit tijdens de festivals. Kerstdagen vind ik wel heel leuk, maar dat is meer voor het eten ๐Ÿ˜›
   Gelukkig kon ik je even aan het glimlachen maken <3

 7. mijn mams leest ook altijd mee (reageert nooit) ik vind dit juist leuk en ik weet dat zij het ook leuk vind om zo toch een beetje bij me te zijn iedere dag ๐Ÿ™‚

Geef een reactie