Leeg

“Is er iemand daarbinnen?” Ik klop hem op zijn voorhoofd. Schijnbaar niet gewenst. Hij trekt zijn wenkbrauwen op, loopt kwaad weg en ploft neer op zijn afschuwelijke rode bank. Begrijp me niet verkeerd, ik ben gek op rood. maar niet op een rode bank die zo uit de jaren hippie komt zetten. Nee, sorry. Verschrikkelijk.

“Ik ga er geen woorden meer aan vuil maken.”

Hij neemt een slok van zijn water, zoals alleen echte straight edge mannen dat kunnen. De rillingen lopen over mijn rug en bijna zou ik een fles wodka naar achter gooien. Is het niet dat ik zuinig ben op mijn hersencellen. De KlojoKnakker zet zijn glas water neer en kijkt met zijn eeuwige arrogantie mijn kant op.
Wat doe ik nog hier?

“Nee, stel je voor dat je eens leert communiceren met die waffel van je.”

Oh. Was ik daar nu heel even niet het charmante dametje, die hij graag in zijn buurt had? Ik zet mijn handen in mijn zij en trek mijn meest lieflijke gezicht. Mijn ogen branden, als ze vuur konden spugen dan lag hij te stuiptrekken in het brandwondencentrum. Het is ongelooflijk hoe dom sommige wezens kunnen zijn. Alsof hun hoofd weggestopt is in een ouderwetse cement kluis. Zo’n bakbeest waarbij de moderne overvaller spontaan een hernia oploopt.

“Ik weet niet wat je vorige week uitgespookt hebt, maar het gaat niet lekker met je. Mij trouwens de schuld geven? Je hebt wel lef! Wow!”

KlojoKnakker staat op, gaat voor mij staan en probeert met zijn een meter zeventig de PatserPik uit te hangen. Lachend schud ik mijn hoofd, ik kijk op hem neer. Dubbel, aangezien ik geen hakken nodig heb vandaag. Hij wil zijn gelijk. Niet omdat de KlojoKnakker dit heeft, maar omdat het leeg is daarboven.

Lef tonen?

Ik geef hem gelijk. Zoals ik dat met alle gekken doe en sluit de deur vervolgens. Ik loop weg, laat de leegte voor wat het is en fantaseer wat over toekomstige ongelukjes met zijn bank. Hoe hij tijdens het spelen op zijn basgitaar zichzelf per ongeluk voor zijn lege bakkes mept. Het bloed dat alle kanten op spuit en zijn bank… Oh nee, zijn bank was al rood. Shit.

Begrijp je nu waarom ik niets met die bank kan?

Bron afbeelding.

26 comments on “Leeg

 1. De jaren ’50 belde, met het dringende verzoek om de bank te vervangen haha. *zichzelf afvragende of er wel leuk rood meubilair bestaat*

 2. Waarom proberen mensen toch altijd indruk te maken om dicht voor je te staan. Of is dat omdat ze zelf nooit verder kunnen kijken dan hun neus lang is. Als ze dichtbij staan kun je ze wel goed raken….

  Love As Always
  Di Mario

  1. Als het een neus kwestie was dan had hij wel een paar stappen naar achteren gekund. Ik weet niet wat het is, het maakt op mij juist geen indruk. Kan er alleen maar kwaad om worden.

 3. Nu je het toch over rood hebt, ja, dat is best een mooie kleur πŸ˜€ Mooi rood is niet lelijk zeg ik dan.
  Ik kan er niet zo goed tegen als mensen dicht tegen me aan komen staan. Zal wel een tik zijn maar toch.
  Ik blijf het iets vinden. Die straight edge mannen waar je het over hebt. Volgens mij zullen we daar geen oorlog mee winnen.

  De goeie oude Limp. Loved them

  1. Mooi rood is zeker niet lelijk, eigenlijk is het gewoon een prachtkleur. Maar niet bij deze bank. Als mensen in mijn ruimte staan krijg ik de kriebels. Gewoon een beetje afstand bewaren moet kunnen toch. Ik denk niet dat er een oorlog te winnen valt met het ventje. Dan kunnen we hem beter cadeau geven aan de vijand.
   Het oude Limp Bizkit, daar kan ik uren over blijven kleppen. Ik ben zo’n fan van het oude spul. Alles tot het hot dog album. Hot Dog album was ook nog wel te doen, maar ik had een Wes Borland crush πŸ˜› Niet lachen nu! Oke, eigenlijk is het wel grappig. Dus toen hij de eerste keer wegging, was het een beetje gedaan met mijn liefde. Ach, artiesten groeien. En we kunnen niet verwachten dat ze dit met ons mee doen.

 4. Onvindbaar

  zijn hoofdpijn was niet meer te harden na een val met de fiets
  wakker zijnde en in dromen
  werden vele foto’s genomen
  men onderzocht zijn hersenpan maar de dokters vonden niets

  Lenjef πŸ˜€

  1. Dan moet ik eerst even een basgitaar kopen. Vind zo’n ding zo mannelijk. Pilatus wast zijn handen in onschuld en ik.. nouja bloed leek wel wat toepasselijker.

Geef een reactie