Leef

gisteren
zegt niets
wanneer wij samen
de dag van morgen
maken

Er zijn dingen waar ik talent voor heb. Aanleg. Een ontwikkelde gave die ik zonder enige aarzeling gebruik.
Ik zie overal een verhaal in en weet dit van tijd tot tijd redelijk te verwoorden. Ik ben vrij creatief ingesteld en zie voor de meeste zaken ook wel een oplossing. Aan de andere kant heb ik, zoals ieder van ons, een aantal talenten die de duisternis moeiteloos omarmen. Te veel denken, zorgen maken, het verleden blijven zien als iets wat dagelijks aan de orde is, stressen tot het moment dat ik uit elkaar klap en het de mensen in mijn omgeving lastig maak.
Op dit moment ben ik alweer een tijd bezig met dagelijks bloggen. Nu het weekend is betekend dat extra stress. Ik geniet namelijk van de tijd die ik door kan brengen met mijn vriend, met mijn familie en denk toch te veel aan het dagelijks moeten bloggen.
In principe moet ik niets. Ik betaal de blog, alle zaken eromheen en ben zelf de enige die beslissingen kan maken over het wel of niet dagelijks bloggen.
Ik wil genieten van het weekend en als er dan eens een snelle tekst binnenschiet, kan dit wel wachten tot het weekend weer voorbij is.
Het moment dat je dit leest ben ik waarschijnlijk aan het werk. Of misschien irriteer ik mijn vriend met mijn flauwe grapjes. Ik kan onderuit gezakt hangen op de bank, of schrikken van iets wat op het doek in de bioscoop gebeurd. Hoe dan ook, ik ben even het weekend niet met de blog bezig. Moet kunnen.

4 comments on “Leef

 1. Ik zie ook overal een oplossing in. Een probleem is en uitdaging en zie ik dan ook zo.
  Laat je door ons niet dwingen om in het w-end te bloggen. Ik blog ook niet als ik geen zin heb.
  Het zou wat zijn zeg.

  Je titel is het meest belangrijke. LEEF.
  fijn w-end dus en geniet.

 2. Witte raven

  sommige getalenteerde lui
  zien in alles
  een verhaal over vreugde en pijn

  met andere woorden, over het ongevraagde leven
  dat aan elke sterveling in bruikleen werd gegeven

  velen gaan er aan voorbij
  dat ze zelf
  het personage met de hoofdrol zijn

  Lenjef 🙂

Geef een reactie