Kroos

Helse meerkoeten trekken door het kroos. Alsof het niets is, laten zij sporen van verwoesting achter. De scheuren van hun pad laten niets anders dan kille leegtes achter. Breken het kroos open en nooit zal het weer zijn als net. Alles veranderd wanneer wij ons pad volgen.

Ik volg het pad en vind mijzelf terug. Een paar littekens verder, maar ik ben het nog steeds. Ik zie. Ik voel. Ik denk. Alles veranderd, behalve mijn naam. Mijn gegiechel maakt plaats voor tranen. Tranen maken plaats voor gegiechel. Het is allemaal net als gisteren, als vorige week en het voelt allemaal als het verleden.
Het maakt niet uit.

Het is vandaag, echt vandaag.

bron afbeelding

19 comments on “Kroos

 1. Vandaag ga ik ook een paar stapjes terug doen, maar dan in tijd. Een reรผnie van de lagere school en ik vind het eerlijk gezegd helemaal niks. Ik hou niet van dat sentimentele geleuter over over vroeger. Omdat mijn broertje en zusjes ook gaan, ga ik ook maar mee. Ik maak er maar gewoon een vandaagdag van. Hapje eten en leuk gezelschap ๐Ÿ˜‰

 2. Het pad dat je volgt is in feite een spiraal, waarmee je telkens weer op dezelfde plek terechtkomt, maar wel steeds hoger en hoger (als je althans van je ‘fouten’ en ervaringen leert). Precies zoals jij schrijft: …een paar littekens verders…
  Overigens heet dat spul in de sloot kroos (zonder t dus), want kroost betekent zoiets als je kinderen ๐Ÿ™‚ Even een lettertje deleten dus.

  1. Toen ik de reactie las in mijn pauze moest ik stiekem even giechelen. Dat Leidse accent brengt zo nu en dan die geweldig t mee. ๐Ÿ˜› (Of laat het weg) Je hebt in ieder geval helemaal gelijk. De cirkel gaat omhoog, of naar beneden. Het is aan ons welke kant.

 3. Iets uit niets?

  zonder
  wat dan ook
  af te breken, verfijnd of met klauwen

  kan men weinig opbouwen
  waar je op kunt vertrouwen

  er is geen
  nieuwe liefde tenzij men
  zich losscheurt van de oude zonder er om te rouwen

  Blijf giechelen, Cassilda! ๐Ÿ™‚
  Lenjef

 4. Ik kijk meestal vooruit, maar soms is het ook weleens prettig om terug te kijken. Daarom moet je nooit al je schepen achter je verbranden.

  Love As alwyas
  Di Mario

  1. Mijn spamfilter is een beetje van slag af de laatste dagen. De reactie was anoniem in de spam terecht gekomen. Toch zou ik in sommige dingen maar wat graag in brand willen steken. Maar, ik heb vandaag geleerd dat emoties geen vijanden mogen zijn ๐Ÿ˜‰

Geef een reactie