Kopzorgen

kopzorgen

Kopzorgen. Het is weer eens zo ver. Mijn haren springen alle kanten op. De slaapstrepen vormen een heus zebrapad op mijn wang en op een of andere manier klink ik als een goedkope belsnol-lijn. Het is gewoon zo’n dag. De dag dat ik naar de dokter mag.

Cassil, ben je dan ziek? Mankeer je iets? Gaat het wel goed met je?

Ik ben niet ziek. Mankeer niet echt iets en het gaat goed. Ik mag niet klagen, maar doe het toch. Ik ga gewoon naar de dokter. Even vlug. Vlak voor de nieuwe werkdag een turbobezoekje aan mijn held. De redden in nood. De man die mij even een nieuw hoofd schenkt. Een waarmee ik de sterren uit de lucht schiet, op klaarlichte dag.

Het zou op dagen zoals vandaag een uitkomst zijn. Een andere kop op dat kippennekje. Gewoon, zodat ik mijn haar niet hoef te doen. De rimpels die hun nakomelingen aan het oproepen zijn snel kan laten verdwijnen. In de vuilnisbak. Gewoon, weg ermee.

Nu denk je misschien dat ik mijn hoofd gestoten heb. Alweer. Dat mijn hersenen deze klap niet boven zullen komen en ik zal blijven raaskallen, omdat ik dit nu ook doe. Maar, vertel mij dan eens.. wat is dit?

Ik overdrijf. Doe net alsof we elke ochtend even langs de dokter gaan. Even een nieuw hoofd scoren, omdat de oude ons niet aanstaat. Het gaat natuurlijk niet om het hoofd. Maar om het lichaam. We willen niet dood. Doen alles om te ontsnappen en realiseren niet dat het leven geen cirkel is die we maar kunnen oprekken. We zullen ooit moeten sterven. Ook als het niet nodig is. Daar hebben wij geen zeggenschap over. En eigenlijk, hoop ik dat dit ook zo blijft.

Ik wil niet bepalen wanneer mijn leven stopt. Vandaag niet. Morgen niet. En volgende week vrijdagmiddag ook niet. Ik leef. En wanneer mijn tijd komt, dan is het tijd.

Bron afbeelding.

14 comments on “Kopzorgen

 1. Dag super-raaskaller-vrouw! ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ™‚ Rimpels komen pas na 60…zo niet, dan timmer ik wat engeltjes in elkaar die het beloofd hebben… ๐Ÿ™‚
  Wat anders… MichielZiet weer andere dingen. Het plaatje had ik ook bijna gebruikte op een van mijn eigen verhalen. Kan niet meer zo herinneren welke, maar dat is wat me direct opviel toen ik je verhaal zag… en zo zie je maar weer: elk denkend hoofd op een kippennek denkt anders. ๐Ÿ˜€

 2. Cassilda

  hoe fantastisch zou het zijn โ€™s morgens te mogen ontwaken
  met op de schriele nek het hoofd
  dat in jouw dromen werd beloofd
  weg de kopzorgen en problemen die van jou Cassilda maken

  Lenjef ๐Ÿ˜€

 3. Haha, jij schrijft er toch weer net wat leuker over dan ik deed. Maar het onderwerp blijft bizar. Ik ben sowieso al ernstig tegen het ingrijpen in de evolutie. We worden al ouder dan de oermens deed, en zo goed zijn wij niet voor deze planeet. Stel je voor dat we dan ook nog eeuwig konden leven. En het wordt maar voor een gering clubje rijke klootzakken, en die zijn hoofdverantwoordelijk voor de teloorgang van de aarde,
  Ik draaf weer door.

  1. Ik hoorde het ergens en las het dezelfde dag ook bij jou op de blog. Ik vind sommige zaken al ver gaan, maar dit! Waar zijn we mee bezig. Waarom. Het leven is niet bedoeld om voor eeuwig te zijn en zeker niet om dat van een ander te vergallen. Ik vind persoonlijk IVF al ver gaan. Niet dat ik mensen geen kindjes gun, maar.. ja. Nu draaf ik door.

 4. Ik heb me van de week er natuurlijk ook over verbaasd bij John, maar het blijft bizar. Waarom zouden we… Er zijn zoveel mensen die het niet naar hun plezier hebben. Er zijn zoveel oorlogen. Denk je dat het leuk is om al je dierbare om je heen te verliezen… Geloof me, als zouden we willen, we kunnen toch niet iedereen willen redden. Nee hoor.. oud en dood, klinkt simpel, maar dat past wel bij me. Als je maar niet vind dat ik nu al oud ben.

  Love As Always
  di Mario

 5. Van de week las ik het krijgen van een nieuw hoofd bij John. Eerst dacht ik dat het een grapje was, maar het stond er echt. Bezopen gewoon! Sommige dingen moet je als mens niet willen doen…
  En neem geen ander hoofd Cassilda, dan kan je echt niet meer zo geweldig schrijven als je nu doet.
  Yes! Linkin Park :-))
  Lieve groet

Geef een reactie