Komt wel goed, schatje.

“Het komt wel goed.” Vier woorden uit de hel gegrepen. Het komt wel goed. Het, is een verslapping van het probleem. Het is het benoemen van het probleem niet eens waard. Gadverredamme, het siert de hoofdrol nu al. Zonder dat jij enig idee hebt, wat er aan de hand is. Of, dat ik dat heb.

Er is niets aan de hand, ik heb niets te klagen en mag niet mopperen. Misschien, is dat stiekem het probleem wel. Het gaat gewoon zijn gangetje. Nog zoiets, verschrikkelijk. Ik ben geen fan van halve tamme uitspraken, zonder emotie.
Nee, ik vertel liever dat ik straal als de zon. Mij voel als een luiaard die al drie uur op zijn kop hangt, of dat ik het liefste wil wegkruipen in een iglo van dekens en kussens. Gewoon, omdat het kan. Ik gebruik woorden, omdat zij ze laat liggen.

Oh, er is dus schijnbaar wel iets. Maar wees niet ongerust. Vrees niet, het komt wel goed! Mevrouw Ashoop irriteert mij mateloos. Zodra haar mond open gaat, weet ik niet waar ik het moet zoeken. Onder de tafel is geen rust, in mijn winterjas vindt ze mij en zelfs met mijn FUCKOFF-hoofd boek ik tot de dag van vandaag, geen succes.
Haar stem is als die van geen ander, haar houding laat alle overledenen herrijzen en als het even kon trok ik aan haar oren. Misschien openen haar gehoorgangen zich dan, en boek ik eens vooruitgang.

Ze is als een hoop as. Zonder emotie, verteld ze haar verhalen. Vol plezier, vol gal. Het maakt niet uit, het voelt allemaal hetzelfde. Haar leven, voelt als dood. Er is geen plezier in haar stem te vinden, geen pijn tijdens treur. Het is allemaal zo grijs, iets waar ik heel moeilijk mee om kan gaan.
Misschien zouden wij elkaar moeten aanvullen. Ik mijn kleur laten minderen, en zij misschien eens iets meer stralen. Maar, als het zo door gaat. Dan straal ik straks, van achter de tralies.

Bron afbeelding.

18 comments on “Komt wel goed, schatje.

  1. Toch hè, toch heeft dit allemaal een voordeel. Je moet namelijk niet vergeten dat je door dit alles erg leuke verhaaltjes schrijft.
    Dus of je nu straalt van achter de tralies, of dat je je het gaat wel voelt…. Ik heb weer met plezier gelezen en daar gat het je toch om πŸ˜€

    1. Het belangrijkste vind ik inderdaad dat mensen er van kunnen genieten (of zich er aan kapot ergeren). Emoties los maken, of iemand laten denken. En stiekem, is het een grote uitlaatklep. Het heeft inderdaad zijn voordeel! Dankjewel πŸ˜€

Geef een reactie