Kommer & Kwijl

“Wie?! Sorry hoor, maar onder welke steen ben jij vandaan gekropen?” Ze kijkt mij aan, vol verbazing. Het voelt alsof ik een andere taal spreek, ze schudt haar hoofd steeds harder. Steeds sneller, haar blik word steeds nijdiger.
Vrouwen zijn een vreemd soort. Wij komen niet van Venus, wij komen van veel verder. Voorbij Venus, achter de kleinste ster. Sowieso, Venus?! De planeet vernoemt naar de Romeinse Godin van de liefde, is alles behalve datgene, waar wij vrouwen vandaan zouden komen. Wij komen van een planeet, vol afgunst. Jaloezie en hypocriet gedoe vieren hoogtij en geen enkele bouwmarkt te vinden. Vol popjes, feeksen en gekwijl.

Kommer en kwel, uhh.. kwijl. Het geslijm, het gegiechel en het gestaar naar alles wat versierd is met een piek. Tussen de benen. De liefste woorden, tot het vangnet afgeschoten wordt en de buit binnen is. Wij zijn manipulatief en hebben net de eerste prijs gewonnen voor illusie-spel.

Mevrouw Popje gaat verder met haar spraakwaterval. Ze gooit er tientallen namen uit, die mij niets zeggen en kan het niet geloven. “Wat heb ik aan jou?” Mijn wenkbrauw springt de lucht in en nog voordat ik het door heb, gooi ik het eruit. Zonder gezwats er om heen, gewoon recht voor haar raap. “Fuck it, ben jij nou gestoord geworden. Als Meneer Piek dit zou doen, dan zou je hem ter plekke castreren. Jij, Mevrouw Popje, zou elk bot proberen te breken, om daar vervolgens eens flink op te twerken. Jij kan en mag niet verwachten dat ik dit gedrag normaal vind.”
Van schrik laat Mevrouw Popje haar nieuwste Iphone vallen op de koude vloer. Het glas vliegt alle kanten op, en haar tranen vloeien alle kanten op. Ze was nog niet klaar, haar opdracht was nog niet af en ze smeekte mij om mijn telefoon.

Vrouwen zijn een vreemd soort, geef ons een internetverbinding en wij oordelen over alles wat wij kunnen vinden. Alle vind ik leuks controleren wij, op zoek naar de fouten. De kritiek vliegt om ieders oren, de emotionele drama statussen vermenigvuldigen zich sneller als konijnen en het enige wat jij kan doen is vluchten. Zeker, als je een lekker wijf laat weten dat ze dat is. “Wantteee, waarom?! Bedoel, kijk dat dan. Das toch niet mooi, das nep. Dat haar, die lach en niemand staat op met zo’n hoofd.” Nee, wij vrouwen zien er geregeld uit alsof we in een gevecht met trollen overleefd hebben.

Ons popje van de dag neemt een duik, eindigt in een halve judo houding op de bank en heeft mijn mobiel in haar handen. “Zo, nu kan ik hem eindelijk op facebook zetten.”, Mevrouw Popje zucht en waant zich even de vrouw van Channing Tatum. Ja, illusie is ons talent.
Lachend kijkt ze mij aan, haar afstervende blonde pornolokken vallen voor haar ogen en met een verliefde tienerblik legt ze mijn mobiel op tafel. “Nog twee dagen, dan zit de knappe mannen-tag er op Cassil!” Ik rol met mijn ogen, en vraag haar waarom.

Haar mond valt open, de klanken vormen een “waarom?” in slow motion en ik kan alleen maar knikken. “Ja, David achter de Molen is veel leuker. Vergeet M. Shadows niet, of William Control! Of wil je het realistisch houden? Bedoel, Meneer Broodafdeling en Meneer Lakbal zijn veel leuker dan die halfgare Channing Tatum.”

Jullie dachten vast, dat ik haar deelname aan de leuke mannen tag zou gaan afbranden. Maar, vergeet niet; ook ik kom van verder dan Venus. Ook ik, ben een vreemd soort. Alleen wel eentje, met smaak.


De video hierboven is een prachtig nummer van John Coffey, zonder overdreven geschreeuw of kick ass gitaren. Maar, met David achter de Molen.

Bron afbeelding.

4 comments on “Kommer & Kwijl

  1. Dat vrouwen niet van Venus kwamen was mij al bekend. Meer mannen zijn zich daar bewust van.
    Vrouwen kunnen elkaar soms niet eens uitstaan lol. Ik heb er al heel wat gezien die om het zelfde korstje gingen vechten.

    1. Nee, soms zijn we een stel bloedhonden haha. Kan er soms met mijn verstand niet bij, terwijl ik ook zo hard mee kan doen met dat kinderachtige gedoe. Vechten om ‘korstjes’ doe ik niet, het ‘zachte brood’ is veel beter 😛

Geef een reactie