Kleurenblind

8Rv6ukPWmy

Het maakt mij niet uit of je door de stad scheurt op een gestolen mountainbike, of dat je oma net overreden hebt met jouw nieuwe patserbak. Ik maak geen onderscheid tussen blank of zwart, ik vind niemand aardig.

De laatste trend in Nederland is er weer een van hoogstaand niveau. Discriminatie. Het is onmogelijk om het nieuws te kijken zonder dat er een of andere azijnpisser de beeldbuis siert met het gejank over discriminatie. Typhoon is slachtoffer van etnische profilering. Sylvana Simons doet aangifte, nadat zij een stormvloed van stoute opmerkingen ontving via diverse Social Media kanalen. (En dan niet het soort stoute berichtjes waar Sylvana stiekem op zit te wachten, of eigenlijk overduidelijk nodig heeft.) De plaatselijke criminelen schreeuwen moord en brand zodra ze zich bevinden in een politiecel, het misdrijf heeft niets met hun arrestatie te maken. Welnee, het gaat de agenten om hun huidskleur. Iedereen is het slachtoffer. Discriminatie neemt de macht over en sleurt degene die alles maar klakkeloos geloven mee in de wereld van de trend.

Agenten discrimineren. Burgers, of in sommige gevallen ook wel tokkies genoemd door onze minister president, discrimineren. Wij discrimineren.

Nu heb ik even aan Google gevraagd wat discriminatie nu echt is. Zijn het de momenten waarop ik mijn buurvrouw uitkaffer voor zandbakkorrel? Is het discriminatie wanneer de buurvrouw op haar beurt mij de hel in wenst met mijn Nederlandse kaaskop? Is het discriminatie wanneer meneer agent een jongeman aanhoudt in een peperdure auto, zodra wij horen dat de man achter het stuur het gehele jaar een kleurtje heeft? Is het discriminatie wanneer een Hells Angel voor de twaalfde keer in een maand zijn papieren aan mevrouw agent mag laten zien? Is het discriminatie wanneer ik om een vrouwelijke arts vraag? Is het misschien discriminatie wanneer ik een hippie uitlach, omdat hij elke ochtend de zon aanbidt? Discrimineert die oude man in de bus mij, wanneer hij mijn verschijning beschrijft als satansgebroed? Discrimineren wij allemaal?

Google gaf aan dat discriminatie eigenlijk niets ander is dan onrechtmatig onderscheid maken. Alle bovenstaande vragen vallen dus in de categorie discriminatie. Maar waarom horen wij dan niets over de vraag naar vrouwelijke artsen? Waarom schreeuwt de Hells Angel niet van de daken dat hij en zijn vrienden dagelijks geconfronteerd worden met een vorm van discriminatie? Waarom doe ik geen aangifte wanneer ik aangesproken word als duivelsgebroed?

Het antwoord is simpel. Niemand geeft om onbekende, of zaken die te ver van ons bed zijn. Ik maak mij niet druk om een paar zandbakkorrels, die de afgelopen maanden gearresteerd zijn dankzij de lokfiets. Jij maakt je niet druk om de gothic van drie huizen verderop, haar smaak is de jouwe niet.

Discriminatie bestaat, maar azijnpissers zijn er ook. Typhoon, ik begrijp hem niet. Ziet hij niet in dat de patsermethode van de politie in de meeste gevallen jonge criminelen in het nekvel doet grijpen? Natuurlijk is het even zuur als blijkt dat je aangehouden bent voor niets, maar de agent deed slechts zijn werk. Hij hield een patserbak van een auto aan, met daarin een jonge (hier horen we niemand over), getinte man. Als ik, in die paar jonge jaren die ik nog heb, aangehouden word in mijn peperdure auto omdat dit argwaan wekt, schreeuw ik dit niet van de daken. Nee, ik ben veel te bang dat de politie mijn achterbak controleert. Vol met de lijken van voormalige azijnpissers.

Sylvana begrijp ik ook niet. Of beter gezegd, wil ik niet begrijpen. Mevrouw DENKt anders dan ik, iets wat waarschijnlijk ook altijd zo zal blijven. Is Sylvana misschien verre familie van Erdogan? Ik zie ergens wel een overeenkomst. Lange tenen en te weinig verstand. Niet begrijpen dat hoge bomen veel wind vangen. Ze hebben de humor van een baksteen en voelen zich aangevallen door tokkies. Iedereen discrimineert. Iedereen behalve ik, ik doe niet aan discriminatie. Ik ben kleurenblind. Kortom; ik vind niemand aardig.

3 comments on “Kleurenblind

 1. Bron van discriminatie en…

  er zijn gewoon veel te veel mensen
  die allemaal anders denken
  en daarom anderen krenken
  door hun vaak belachelijke wensen

  Ik vind jou enorm aardig, Cassilda! 🙂
  Lenjef

 2. Mensen kunnen niet meer nadenken. Roepen na wat de grijze domme massa roepen. En juist die grijze domme massa maakt het dat we daar aan doodgaan. We zijn een uitstervend ras.. en we zijn er zelf de schuld van.

  Love As Always
  Di Mario

Geef een reactie