Je weet niet wat je hebt, tot het weg is.

“Ze hadden u ook met een breekijzer terug uw moeder in moeten slaan!” De bus rijdt voor mijn voeten weg en de dikzak achter het stuur krijgt de mooiste oud Hollandse vloeken naar zijn hoofd. In de regen, buiten. Alleen, terwijl de druppels langs mijn gezicht een weg naar beneden vinden.

De tranen vullen mijn vermoeide ogen, en ik stuur een berichtje naar het thuisfront. Ik wilde naar huis, de deur dicht trekken en voorzien van tientallen sloten. Laat mij maar gewoon met rust, de dag heeft gewonnen. Ik geef op. Geef mij chocolade. Geef mij, mijn muziek op een onaangenaam volume en laat mij alleen met mijn gitaar.

Soms zijn er van die dagen. De wekker gaat, en ik voel het. Het word niets vandaag, ik wil niet. Het word een dag met tranen. Nu klinkt het misschien even, alsof ik ben blijven hangen in mijn tienerjaren. Mijn duistere, donkere, rebelse dagen met een negatieve blik op alles en iedereen. Stiekem is dat zo nu en dan ook zo.

Bepaalde zaken zijn niet eerlijk, en loslaten is mijn ding niet. Ik stel onrealistische doelen soms, en haat het als de verwachtingen niet gelijk komen aan de realiteit. Het voelt dan alsof ik gestoken word door een zwerm wespen. En dat gevoel, is zelfs met deze temperatuur een pain in the ass.

De ex stuurt mij een bericht, dat het allemaal wel goed komt. Het liefst sla ik hem tegen het hoofd, vraag ik waar zijn verstand is gebleven en verwijt ik hem alles. Alles wat er ooit maar fout gegaan is. Ik typ, sneller dan het licht en stop.
Mijn ogen dwalen over mijn eigen drama, en ik zie het. Alle bellen gaan af, de lampen gaan eindelijk branden en het old skool kwartje valt. Ja, het komt inderdaad allemaal wel goed. Bedoel, kijk eens. Kijk eens, hoe geweldig het gaat.

Ik sta hier, op het Leidse station. In de regen. Met handschoenen, die voorzien zijn van die handige vingertopjes. Gewoon lekker smartphone proof, want stel je eens voor dat we niet kunnen appen. Hoe dan ook, ik sta nog steeds hier. Bepakt met allerlei statiegeld-tassen, vol met tientallen cadeaus. Met een pinpas, die het nog steeds doet. Een warme bak koffie van de Starbucks, en.. wonder boven wonder hartstikke gezond.
Vrienden die er zijn, zelfs in het diepst van de nacht. Familie, die na al dat gejank, altijd klaar staan voor nog een liter of vijf aan tranen. De mogelijkheid, om te gaan en staan waar ik heen wil. En toch, toch is het leven niet altijd even tof.

Stiekem, mag ik niet klagen. Maar doe ik dit, veel te vaak.

Bron afbeelding.

8 comments on “Je weet niet wat je hebt, tot het weg is.

  1. Ach, wij Nederlanders zijn nou eenmaal een klaagvolk dus dat maakt niet uit, hehe. Mooi geschreven weer. Heerlijk om Trivium weer eens te horen, lang niet gedraaid.

  2. Wat een genot om Trivium hier aan te treffen. Dat kom ik niet vaak tegen op andere blogs 😛
    Klagen is niet zo erg hoor. Juist door dat af en toe eens goed te doen kan zomaar opeens het licht weer schijnen. Life does suck once in a while.

  3. na zon dag besef je nog veel meer dat je helemaal niet te klagen hebt… 😉
    En ik zou dat appen maar in de regen overslaan, is helemaal niet zo lekker voor je smartphone!

Geef een reactie