Ik hou ook niet van jou

platenspeler, hou niet van jou, ruzie, buren

Buurvrouw, heeft u last van mijn muziek? Mooi. Gaat u eens rustig zitten, neem een bakje slootwater en laat mij u overtuigen van uw eigen stomme daden. Ja ik ben een verwend kreng, een listige alfabetweter die u het liefst een slag zou geven op die porseleinen muizenneus. Ik weet het. Het maakt niet uit buurvrouw, ik hou ook niet van jou.

De vogels hoeven mij vandaag niet te wekken, de buurvrouw is ze voor. Op haar knieรซn schrobt zij de galerij, met haar haren verstopt. Je weet maar nooit wie er langs loopt om zes uur ’s ochtends. Wie weet is het de stiekeme hartendiefgozer van haar oudste dochter. Je weet het niet, misschien is het wel erger. Misschien heeft ze wel een vriendin.

Ze schrobt. De vogels komen op de reling zitten, kijken vol verbazing naar haar en weten niet wat ze zien. In je nachthemd de vloer schrobben. Met chloor. Tot we ons allemaal wanen in de illusie van een zwembad aan huis. Zweetdruppels lopen via haar gezicht naar beneden, zoekend naar verkoeling. Een einde aan deze ochtendmanie. Ver weg bij de vlammen die diep in haar ziel om zich heen grijpen. Schreeuwend om verlossing.

Voorzichtig open ik mijn ogen en grijp versuft rond. Zes uur. Natuurlijk. Misschien droom ik. Hoor ik dingen. Voel ik de manier waarop de chloordampen zich mijn neus in werken. Ik weet het, dit is een nachtmerrie. De hitte maakt weinig uit, de dekens kruipen omhoog. Ik trek de duisternis over mijn hoofd, knijp mijn ogen dicht en wens. Ga weg buurvrouw. Verhuis. Val van mij part naar beneden. Nee Cassilda, dat is niet lief.

Afgelopen nacht was het geen vroegertje. Niet omdat dit dwaze ding het feestbeest uithing, maar omdat haar dochter dit niet mocht. Deuren werden dicht gegooid terwijl de vloeken geboren werden. Alles zal gehoord worden, zelfs als je drie straten verderop woont.

Tot dat de man des huizes thuis komt. Dan is alles muisstil. Alsof ze enkel angst kennen voor dat wat een slinger heeft hangen. Alsof hij, met zijn flinterdikke postuur ook wat zou kunnen doen. Nee. Ik lach hem uit. Hij houdt van haar en hun tot hel realistisch makende kroost. Ze geven om elkaar, met een klap hier of daar. Een beetje vuurwerk. Waarom gewoon doen als het achterlijk kan.

Snel schud ik mijn hoofd, nee het is geen droom. Geen nachtmerrie. Ze is echt de galerij in haar nachthemd aan het schrobben. Tot haar ellebogen in het chloor, haar woede aan het afreageren aan een stuk beton. Iets wat net zo meegevend is als zijzelf. Net haar dochter of haar vergeten man.

Buurvrouw hoe voelt dat nu? In gedachten het gezicht van je dochter schrobben? Tot haar liefde voor lust afneemt? Tot haar woorden rein worden en haar kleding toonbaar is? Toonbaar, net als het jaar dat u van huis bent gegaan. Beetje voor de oorlog en al die troep. Mentaliteit waarop ze zelfs in het ouderentehuis nog gaan stuiteren vanwege het ouderwetse gehalte. Ja buurvrouw, u mag wel een beetje met de tijd mee.

Dat wil ik u best aanleren. Bedoel, mijn nieuwe platenspeler is natuurlijk niet enkel voor mijn oren. Nee. Ook voor die van u. Om half drie ’s nachts. Want, ik hou ook niet van jou.

Ja, vandaag kon ik niet kiezen welk nummer ik zou delen. Dubbel feest, dubbel pech.

Bron afbeelding.

21 comments on “Ik hou ook niet van jou

 1. Wat een geweldige benaming voor flinterdikke postuur. Ik maak me daar wel wat koddige voorstellingen van ๐Ÿ˜€
  Met chloor de tegels doen. Ik doe het hier ook. Met de kaplaarzen aan lijkt het alsof ik de bloedspatten van een vermoorde buurman aan het verwijderen ben hahaha ๐Ÿ˜€
  De man des huizes heeft blijkbaar macht in dat huis. Vreemde zaak.

  Papa Roach is altijd leuk, hoewel ik ze live leuker vind dan studio. De ander clip is ff wennen maar kan wel mijn bovenkamer in.

  1. Haha, een paar weken geleden kocht ik een boek met allerlei nieuwerwetse woorden die volgens de schrijvers toch zouden sterven. Flinterdik staat erin en ik vind het toch zo’n grappige vondst! ๐Ÿ˜› Ik weet in ieder geval bij wie ik moet zijn mocht ik haar ooit vermoorden, of zij zichzelf ๐Ÿ˜› Ja die man denkt dat hij alles is en de buurvrouw en haar dochter geven hem die macht. Verschrikkelijk.
   Papa Roach is zo leuk live! Ze brengen echt een geweldige sfeer mee. Ja Aesthetic Perfection is een keer echt iets anders. Teksten zijn vaak zo en het hele lets dance feeling is een vreemde, maar toffe combi.

 2. Zie elkaar graag

  heldiep gefrustreerd
  door
  het zelf gecreรซerde spiegelbeeld

  zelfs van de goede buitenkant
  giet ze zuur naar elke, in haar ogen, vijand

  zo blijft zij de knapste
  daar
  een brandwonde nooit helemaal heelt

  Adembenemend mooi geschreven, Cassilda!
  Lenjef ๐Ÿ™‚

  1. Ja ik ben net zo erg als de buurvrouw, misschien nog wel erger met mijn herrie om half drie. We zijn geen vriendjes. Je hebt iets prachtigs neergezet <3 Echt stunning! Dankjewel voor de lieve woorden!

 3. “Waarom gewoon doen als het achterlijk kan.” Geweldige zin!
  Je buurman kan beter haar man eens flink afschrobben, waarschijnlijk heeft dat meer succes. Ondertussen zit jij met de herrie. Maar zo goed geschreven ๐Ÿ™‚
  En wat een goede foto.
  Lieve groeten
  Kakel

  1. Hahaha, ja wie weet heeft de buurman wel succes! De foto komt bij weheartit vandaan, meestal haal ik hier mijn afbeeldingen. Gemakkelijk en snel. Dankjewel voor de lieve woorden!

  1. Het heeft geen bloed geregend (nog niet) en het was ook geen feestje waard. Het zal de vogelpoep wel geweest zijn, dubbel shit om zes uur ’s ochtends. ๐Ÿ˜›

Geef een reactie