Hoerenbende

Sommige platen die zich verschuilen in mijn collectie komen met een waarschuwingslabel. Het ouderwetse Parental Advisory. Niet alles is geschikt voor jonge oren en de woorden van vandaag zijn waarschijnlijk ook niet geschikt voor de zwakzinnige onder ons. Een heuse waarschuwing. Wees verbaasd.

Mijn moeder heeft alle antwoorden. Waarom wij dood gaan. Waarom we überhaupt leven. Waarom de dag veranderd in de duisternis en ons laat rusten voor een nieuwe strijd. Ze verteld mij waarom de wereld soms verdomd zwaar weegt op mijn schouders en laat tevens zien dat alles wat op het pad komt, daar is voor een reden. Mijn moeder is mijn held. Ze weet gewoon alles.

Of tenminste, dat dacht ik. Sommige vragen kan ze niet beantwoorden. Dat zijn dan de zaken waar ik zelf antwoord op moet vinden. “Kind, dat is aan jou.” Natuurlijk slaan die antwoorden op het moment van de vraag als een tang op een varken, maar achteraf heeft ze gelijk. Nog iets wat moeders graag doen. Gelijk hebben.

Een paar weken geleden belde ik haar. Omdat het kan. Omdat er een vraag brandt, één waarop zelfs Google geen passend antwoord op kon geven. Dit zijn van die momenten waarop ik denk, ben ik nou zo slim? Of is iedereen zo dom? Waarom denken wij niet na over deze zaken? Waarom doen we alsof het niet bestaat?

“Mama, hoe word ik een hoer?”

Ja. Zo ging het. Moeders nam op en ik stelde meteen mijn vraag. De stilte was echter van korte duur.

“Hoe kom je daar nou weer op?”

Je zult in eerste instantie gedacht hebben, hoe durf je zoiets aan je eigen moeder te vragen. Lieverds, dat ik met degene die mij op deze wereld trapte alles kan bespreken is en blijft een teken van een warme, liefdevolle en vooral begripvolle opvoeding. Dat ik ondanks haar pogingen om een normaal kind groot te brengen graag met vreemde vragen kom is een ander verhaal.

Ze schrok niet. Ze dacht na. Ja, hoe doe je dat? Waar solliciteer je? Hoe zou het sollicitatieformulier er dan uit zien en wie geef je dan op als referentie? Je kunt lastig je ex op papier gooien, die klootzak bakte er natuurlijk sowieso al niets van.

En dat het sollicitatiegesprek zelf. Wat doe je aan? Of misschien wel belangrijker, wat laat je uit? Wat gaat het antwoord zijn als degene tegenover je vraagt waarom juist jij geschikt bent voor deze uitdaging. Is het een uitdaging?

Om terug te komen bij de vraag van vandaag, voor ik afdwaal naar de smerige kanten van het vak, ik heb gezocht. Naar antwoorden. Kwam terecht op verschillende blogs over prostitutie en kwam eigenlijk geen steek verder. Mensen zijn vies. Ja dat is oud nieuws. Mensen doen graag geheimzinnig. We zetten het beroep in een zwart nachtlicht en vergeten dat deze dames (en heren) eigenlijk wel eens een moment van dankbaarheid verdienen. Net zoals de vuilnisman trouwens.

Wacht eens. Hoe word ik vuilnisvrouw?

bron afbeelding

11 comments on “Hoerenbende

 1. Voor vuilnisvrouw moet je solliciteren bij je gemeente, maar vergis je niet, er zal mss een wachtlijst zijn. Er zijn meer mensen die dat willen worden. Onverklaarbaar maar je, doe er maar eens wat aan. Ik zou liever hoer worden dan vuilnisman. Dat is een ding wat ik zeker weet, maar liever geen van beiden.
  Dat je alles aan je moeder kunt vragen is mooi! Dat zij niet overal een antwoord op weet is ook mooi 🙂

  I mag ITM wel. Ze hebben zeker een paar strakke nummers

  1. ITM is tof! Vind alleen de clips vaak niets, ze zit zo vaak aan haar haar. 😛
   Toen ik je reactie las dacht ik, zie je wel, er zijn mensen die eerder het een voor het ander kiezen.

 2. Meisjes van ‘plezier’

  in wijken van lichte zeden slenteren vaak zware jongens rond
  op zoek naar speciaal vertier
  met leuke meisjes van plezier
  de geschminkte lach verbergt soms een pijnlijke achtergrond

  Ik raad je toch een ander knel-punt beroep aan, Cassilda.
  Lenjef

 3. Jouw moeder is net zoals mijn moeder en ooit vroeg ik haar bijna hetzelfde maar dan nog anders… ‘Mam, wat zou je ervan vinden als ik hoer wordt?’

  Ze schrok net zo min, om dan te vragen of zij er ooit weleens aan gedacht heeft, vanuit de gedachte armoede en eruit willen komen zullen we maar zeggen en haar antwoord was…. ja, maar je moet het kunnen, psychisch ook en bla… en dus ging ik dat na bij mijzelf, zou ik het kunnen! Nee, toch niet, anders wat ik nu wel heel rijk geweest denk ik zomaar, omdat ik ze nu gratis achter mijn broek heb hangen vaak, van die gehuwde mannen die hopen dat… hahaha

  Zelf ben ik ook zo’n moeder, en heb ik ook niet altijd een antwoord, dan zeg ik, zoeken we op, of de tijd zal het leren, geen idee… En vaak, ook wel en het is fijn om te zien dat dochter nu aanneemt en gewoon doet eventueel. Dat besef van gelijk hebben dringt ook tot haar door, hahaha

  Hoer worden in deze tijd gaat makkelijker dan je denkt, ja heb mij weleens met het één en ander bezig gehouden uit nieuwsgierigheid, de meesten doen het gewoon thuis, en het is nu ook wat voor soort wil je worden, jij zit als ik het zo zie meer in de call girl hoek, want voor thuis hoef je geen sollicitatie te doen hoor, een advertentie in de krant is bijv. genoeg of een profiel ergens aanmaken. 😉

  Mijn schoonzoon is vuilnisman geweest trouwens, wat John al zegt, komt vanuit de gemeente… mijn ex schoonvader die niet meer is, is ook zijn hele leven vuilnisman geweest bij gemeentereiniging Amsterdam, beide beroepen dragen mijn voorkeur niet.
  X

  1. Mijn opa is vuilnisman geweest en een ex ook. Begrijp wel hoe het werkt, maar wilde twee weggestopte beroepen even aanhalen. Gelukkig schrikt moeders nergens van. Kan ook niet met drie van die gekke dochters.

 4. Bij beide beroepen ontvang je de rotzooi van een ander. Je moet het maar willen hebben. Ik heb nog een tijdje klusjes gedaan voor een hoer. Toen was ik 17 volgens mij. Beetje de tuin bijhouden en zo. Was wel een geweldige tijd. Verder niets hoor, want het was een ouwehoer.. ehhh oude hoer. 😉

  Love As Always
  Di Mario

 5. Een schoolvriendin van mij woonde in een hoerenbuurt. Tijdens tussenuren ging ik regelmatig met haar mee naar huis. In het begin vond ik het een rare gewaarwording, maar blijkbaar went alles…
  Mijn dochter vroeg eens aan mij of god ook een vader en een moeder heeft/had. Toen stond ik wel met mijn mond vol tanden 😉
  Koester je moeder! Jullie band is warm en liefdevol ♥
  Lieve groet

Geef een reactie