Het voelt niet.

Your life’s been wasted. You’ll die forsaken. I’ll never feel the way that you feel. I’d rather fucking break it. Burn motherfucker, burn motherfucker, burn.

Woensdagochtend. De regen kwam met liters uit de lucht, de wind nam mijn voeten bijna mee en mijn haar vloog alle kanten op. De heren van Five Finger Death Punch schreeuwde hun lyrics in mijn oren, en opeens begreep ik het. Aan sommige dingen, kun je niets veranderen.

In de eerste instantie wilde ik mijn opgebouwde agressie uiten, door middel van een ‘open brief’ aan de Junk. Lekker open, midden op het net. Ik heb ergens in mijn concepten het bericht ook al voor een gedeelte uit geschreven, maar het voelt niet.
Het voelt niet? Nee. Het voelt gewoon niet. Niet goed, niet slecht. Gewoon… niet.

Misschien is dat ook wel juist de Junk zijn probleem. Hij voelt wel, maar wil niet. Omgaan met sombere emoties is voor iedereen lastig. De zwakkere onder ons zullen vluchten, of in ieder geval, een poging tot doen. Rennen, zonder achterom te kijken. Haasten, zonder vooruit te komen. Aangereden worden, door onze eigen demonen. Verslonden worden, omdat de strijd niet meer kan worden gevoerd. Zonder energie. Niets red je van jezelf. Ook niet als je door het witten van je neus, geen werkende braincell meer overhoudt.
Gek genoeg, doet dat mij dan weer wel iets.

Het is zonde.

Ja, ik weet het Junk. Je zult denken, dat ik totaal geen verstand heb. Niet hoor te praten, over zaken die ik niet ken. Maar hey, ik ben daadkrachtig genoeg om nee te zeggen. Ik ben degene van ons twee, die kan zeggen dat ze nog nooit een sigaret, een druppel alcohol of drugs heeft aangeraakt. Ik ben zevenentwintig, en vrij Straight Edge. Ik, kan nee zeggen. (Iets waar ik erg trots op ben.)
Jij, kan dit voor een week of drie. Als alles mee zit, en er geen slecht humeur om de hoek komt kijken.

Bah. Ik dwaal af.

Het is zonde. Jij kan niet veranderen. Jij wil niet veranderen. Het doet je te veel. Emoties zijn eng. Dus, hup. Met die troep in je neus, en gaan. Naar de afgrond, waar je straks alleen en hard zult vallen.

Het is zonde. Dat ik er niet eens een normaal verhaal over kan tikken. Want, het doet me te veel, en te weinig. Het voelt niet.

Nee. Het voelt niet. En dat is, echt zonde.

Bron afbeelding.

8 comments on “Het voelt niet.

  1. Plaats ik toch een reactie zonder gegevens in te vullen. Geheel niet slim. Ik geef de wintertijd de schuld.
    Het had slechter gekund dan Five Finger Death Punch.
    Ik drink zelf geen druppel alcohol, rook niet, en vreet me niet vol aan allerhande junkzooi. Saai? Nee, niet precies.

    1. Wintertijd is zeker de oorzaak! Kan niet anders. Nee spotify verblijd mijn oren vaak en Five Finger Death Punch is meestal wel welkom.
      Ben het helemaal met je eens, alcohol en anders zooi maken niemand minder saai!

Geef een reactie