Het laatste woord

het laatste woord
is pas echt gesproken
wanneer niemand hoort
hoe stilte wordt doorbroken

Woorden spelen verstoppertje. Zwemmen in een zee vol onbruikbare ideeën en maken het mij onmogelijk. Ik kan niets meer, gooi proppen vol halve zinnen weg en vraag mij af of talent verloren kan gaan.

Goh. Je leeft nog. Ik hoor het je denken. Dagen zonder nieuw gezwets, weken zonder enig nieuw verhaal. Ik heb al mijn hobby-klusjes opgezegd en wil mij gaan concentreren op gedichten. Toveren met woorden, zoals ik dat soms redelijk kan.

Mijn jongste zusje is ziek. Al weken. Het lijk nu iets beter te gaan, maar we zijn er nog niet. Ons kleine engeltje brengt ons aan het lachen, maar laat ons ook behoorlijk piekeren. Veel kan ik er niet over melden, woorden spelen verstoppertje.
In tijden van stress lijkt mijn respect voor mijn oudjes (hoi mam, hoi pap) te groeien. Voor zover dit nog mogelijk is. Ze doen wat er gedaan moet worden, lachen alsof het geen moeite kost en zuchten pas wanneer het zusje niet kijkt. Echte mama’s en papa’s blijven gaan, en laten niet zien hoe ongerust ze zijn. Die dragen de wereld zonder te mopperen. Ze zijn geweldig.

Schrijf toch eens wat vrolijks. Een aantal weken geleden ontving ik een mail. Of ik misschien ook wat vrolijks kon schrijven. Ik heb deze fijne mail even beantwoord. Iets met ledematen. Bloed. Horror. En een komisch verhaal om de boodschap wat luchtiger te verpakken. Toch zullen vrolijke verhalen misschien eens de publicatie behalen. Het meisje achter de blog is verliefd. Veel kan ik er niet over melden, woorden spelen verstoppertje.


Degene die deze video op YT gezet heeft, ben ik dankbaar. We waren daar. Ergens tussen al die stuiterballen.

13 comments on “Het laatste woord

 1. Heerlijk om daar tussen te staan. Zusje een extra knuffel geven van mij alsjeblieft. Dat verdient ze wel na zo lang ziek. Dat is niet leuk. Ik hoop dat het snel goed komt. Dat vind ik belangrijker dan een log. Of je iets vrolijker wil schrijven. Pfffff, dat meen je niet, jouw verhalen van horror en bloed zijn een grote vrolijkheid, je moet het wel alleen even tussen de regels lezen 😉 Verliefd.. owh.. ik val er stil van.

  Love As Always
  Di Mario

 2. Dichten kun je zeker. Dat je daar meer tijd in wilt steken snap ik helemaal.
  Dat je zusje ziek is… Sterkte, en beterschap voor haar. Dozen vol! En oudjes pfff blaadje. 😉
  Leuk dat je verliefd bent. Ik dacht het al een beetje 😛
  Fijn w-end meid

  (ik kom denk ik in de spam want gebruik office outlook en Edge voor de verandering)

 3. Verliefd

  naar de blauwe lucht kijken door een roze bril
  hoog boven witte wolken drijven
  de hemel met poëzie volschrijven
  en zolang het zweven duurt staat de wereld stil

  Niet toegeven aan de zwaartekracht, Cassilda! 🙂
  Lenjef

 4. Verliefd? Whoooyaaa! Oh benieuwd nu 😉
  Wat naar om te horen dat je zusje al weken ziek is! Ik hoop dat het niet te ernstig is en ze erweer bovenop krabbelt, snel. Knuf, Sterkte!

 5. Ik hoop dat jullie engeltje heel snel weer opknapt, dit verontrust mij wel, best wel zoals jij het beschrijft. En dat vrolijk schrijven, nah… dit ben jij, en blijf dat alsjeblieft.

  En de rest, we zien het vanzelf wel wat je wel en niet kwijt wilt. 😉

  x

 6. Sterkte met je zieke zusje dan. En volgens mij heeft elke blogger weleens een probleem met het vinden van de juiste woorden.Gewoon stug doorzoeken, en af en toe eens niets plaatsen.

Geef een reactie