Het jaar van de profielfoto

Terwijl ik doelloos op Facebook mijn vrienden doodgooi met de vind ik leuk’s, realiseer ik het. Dit jaar is het jaar van de profielfoto’s.

Homo’s mogen trouwen, iedereen hult zich in kleur. Het land dat onze wereld zogenaamd leidt loopt enkele jaren achter op sommige landen, toch is het een feestje waard. Onze rotte koppen verschuilen zich achter de kleuren van de regenboog en in sommige gevallen is dat wel een vooruitgang.

De wereld kleurt zwart, er valt een ijzeren vogel uit de lucht en de massa komt op de proppen met een zwart lintje. Een paar dagen van rouw, even stil staan bij de slachtoffers en de maatschappij een hart onder de riem steken.

Om de boel vervolgens op te vrolijken, springen de Disney karakters uit alle hoeken in ons gezicht. Alles voor een beetje aandacht. Alles om de strijd tegen kinderkanker aan te gaan. Alles, zolang het maar niets kost.

Kogels vallen neer, raken de grond net en de kudde kleurt Facebook opnieuw. Video’s met levenloze lichamen worden respectvol duizenden malen gedeeld en de massa kleurt Facebook rood, wit en blauw. Iets wat menig Hollander regelmatig uit zijn mond laat stromen. Wij steunen de Parijzenaren met rood, wit, blauw. Dit laat trouwens meteen al zien hoe het met het verstand zit van degene die met elke nieuwsbom hun profielfoto aanpassen. Dames en heren, het had blauw, wit en rood moeten zijn. Neem die gedachten maar tot u, terwijl u uw achterste op de Eiffeltoren parkeert.

Richting kerst vergeten wij alles. Woorden als Je suis Charlie vervagen, en tekenen slechts nog de nachtmerries van de nabestaanden rondom de Charlie Hebdo ramp. Vrijheid van meningsuiting is een prachtig iets, jammer genoeg bestaat het niet.

Op dit moment staan wij slechts stil bij de naderende feestdagen, de lightsaber die ons profielfoto siert op Facebook en de stupiditeit die vele van ons laat leven zoals we geacht worden. Netjes in een rij, met je kop achter een filter.

bron afbeelding.

8 comments on “Het jaar van de profielfoto

 1. Je hebt helemaal gelijk en ik heb aan geen enkele mee gedaan, ik weet niet, maar of het helpt? Ik denk het gewoonweg niet, ik denk of herdenk of feest wel op mijn eigen manier.

  X

 2. Gedachten tussen eb en vloed

  hun hoofd, waar ze totaal geen verdienste aan hebben
  velen trachten de lach in een selfie te vangen
  alsof die ooit in het Louvre museum zal hangen
  ‘t is gewoon een schuimkop gebaard om weg te ebben

  Blij je weer te kunnen lezen, Cassilda! 🙂
  Lenjef

 3. Fijn weer iets van je te lezen. Ik miste je al!
  December vind ik de meest vreselijke maand van het jaar. Al die feestdagen en dagen die ineens zo “gezellig” moeten zijn… Het lijkt wel of ik er elk jaar een grotere hekel aan krijg. Het is allemaal zo gemaakt. Ik kijk wel heel erg uit naar 21 december: de langste dag. Daarna komt het langzaamaan weer goed 😉
  Lieve groet

 4. Wie had ooit gedacht dat rouwen zo gemakkelijk kon worden: even je profielfoto aanpassen, en klaar is Kees. Dat is tamelijk triest, want het is ontzettend onpersoonlijk. Zouden we ooit nog ergens echt de straat voor opgaan?

 5. Ik sta gelukkig veel minder stil bij de feestdagen dan menig landgenoot. Doe je dan helemaal niet mee krijg ik te horen. Zelfs op mijn blog. Alsof het een must is om mee te doen, of, dat ik zo’n ongelooflijke zielepoot zou zijn dat ik mijn familie voor 2 dagen vaarwel zou zeggen.
  Het is dus blijkbaar een must om mee te doen.

  Met profielfoto hypes doe ik niet mee. Fuck all the fuckers die dat wel doen. Meelopers. Het is het jaar van de meelopers 🙂
  Strakke lay-out! Vette muziek 🙂

 6. Lieve Cassilda,
  Ik wip even bij je langs om je een gelukkig nieuwjaar te wensen. Dat 2016 maar een jaar vol liefde, warmte en voorspoed mag brengen. Voor jou en al je dierbaren!
  Dikke kus

Geef een reactie