Het gezwets Talentje

Van schrik gooi ik mijn glas om, het water spat omhoog en ik bevries. Als ik me nu zou omdraaien, dan weet ik het zeker. Niets zal dan ooit nog hetzelfde zijn. De wereld zal zich omdraaien, net zoals mijn maag nu doet.
Nee, ik blijf wel gewoon zo staan. In het donker, zeker van niets.

Ik zie het glas vallen, hoor de scherven uit elkaar spatten en kan de druppels over mijn been voelen druipen. Het zit in mijn hoofd, maar eenmaal op beeld of papier stelt het geen kut meer voor. Geen kut, geen vlees en ook geen hagelslag.

Sommige hebben het talent. Die kunnen schrijven zonder een enkele gedachte te werpen op het onderwerp, hoe de zinnen het best kunnen lopen en hoeven nooit geen spelfout te corrigeren. Hoe heerlijk zou dat zijn?

Misschien ligt het aan mijn stoel. Dit is geen schrijfstoel, het is een gewone witte stoel. Zo’n stoel, waar kleine kinderen maar wat graag op zouden tekenen. Een gigantische regenboog, een eenhoorn hier en daar en oh; laten we de zon niet vergeten.

Of zal het iets te maken hebben met mijn plotselinge concentratieprobleem? Zodra mijn telefoon er ook maar over nadenkt om te gaan trillen, heb ik het toestel al lang uit de vergrendeling. Je weet maar nooit, straks staat het er. Een bericht, een foto. Een verhaal. Gewoon, iets. Iets van, nouja… je weet wel.. de crush.

Ach, het zal het gebrek aan talent wel zijn. Iedereen heeft zijn eigen talent, en laat een partij slap ouwehoeren nou net dat van mij zijn.

Bron afbeelding.

3 comments on “Het gezwets Talentje

Geef een reactie