Held op sokken

De wereld redden van de ondergang. Onze maatschappij de boost geven, die het verdient. Een reddende engel spelen voor alle gevallenen en dit alles met een glimlach. Gadverredamme, ik wil geen superheld zijn. En jij, jij ook niet.

De duisternis valt. Het kruipt, verslind de dag en laat een spoor vol zwart achter. De kleur trekt uit de dag en even lijkt het alsof het einde nadert. Er is niets meer, slechts de kilte die wij in onze maatschappij trappen. Alsof het niets is, meegaan in de verloedering van onze eigen normen en waarden.

Terwijl we schelden, schreeuwen en slaan naar de buren. Janken dat het allemaal aan de ander ligt, terwijl de hele wereld naar beneden valt. Lager dan laag kruipt en monsters uit de Hel, onze engelen zijn. Zo laag zinken wij.

Vrijheid is een illusie. Een droom. Een sprookje. Niets anders dan een verzonnen verhaal om de zwakkeren hoop te geven. Te laten voelen dat het leven toch echt een doel heeft en niemand zal sterven zonder. Zonder een waardige blik, een gevoel van liefde of gewoon het verdiende leed. Hoe je het ook went of keert, vrijheid is een illusie.
Je bent vrij om te denken. Of, denk maar fijn dat je hier ook maar enig zeggenschap over hebt. Jij denkt, zoals je geprogrammeerd bent. Je denkt nu dat ik geen idee heb. En ook dat is mooi. Want je denkt.

Ik ben niet op de wereld gezet om een superheld te zijn. Man, ik heb al moeite genoeg met het opstaan elke ochtend. Om in alle vrijheid mijn dag te beginnen en vervolgens tegen de obstakels des Levens te trappen. Dat is het enige wat ik kan, zo ben ik geprogrammeerd. Mijn brains willen schoppen. Schreeuwen en soms, ja soms wil ik ook slaan.

Tegen de duisternis die afgeschilderd wordt als een hemel. Het paradijs, maar dan wel met de verwarming van de Vlammen des Hel. Je weet wel, terwijl Judas en Satan samen, hand in hand huppelen door de Tuin van Eden. Met bloemen in hun haar. De klanken van Manson zijn nummers uit hun klankengat en niets anders dan een regenboog achter hun. Wel een, die hagelstenen spuwt.

Begrijp jij het nog, of ben je net zoals ik. Even de weg kwijt?

Waarom zouden we de dag willen redden. Er zijn voor de dwazen. De gekken helpen, om vervolgens tot de ontdekking te komen dat wij, de enige gekken zijn. Een fool red je niet, die schop je.

Bron afbeelding.

20 comments on “Held op sokken

 1. Ik droom…dat ik superpower heb. Dat ik alle wapentuig in bloemetjes omtover. Dat ik alle pijn met een zwaai van mijn hand wegneem. Dat iedereen happily veilig en tevree is. Dat we allemaal ff lekker normaal doen tegen mekaar.
  Dat droom ik, allemaal, regelmatig.
  En als ik dan wakker word….tja, dan is al die power foetsie en ga ik maar weer een stukje schrijven.

  1. Kan niet wachten tot ik dit weekend m’n favoriete blogs weer helemaal af kan struinen. Ik geniet altijd van de stukken die jij plaatst. Lekker recht voor z’n raap en vaak met een goed advies of realiteits checkje. Love it. Maar, iedereen happy.. nee zo heilig ben ik niet.

 2. Altijd

  zijn we
  kinderen van de tijd
  waarin we gehersenspoeld leven

  geplet tussen gisteren en morgen
  zoekend naar wat blijft verborgen

  als schaduwen
  in verhalen
  zonder slot door anderen geschreven

  Lenjef πŸ™‚

 3. Vrijheid is zeker een illusie. Een superheld wil ik zeker niet zijn. Ik speel tenslotte alleen mijn eigen leven en geen hoofdrol in een film waar miljoenen mensen helemaal idolaat van zijn.
  Laat Judas en Satan maar lekker dansen in de tuin van Eden. Ik doe mijn ding en probeer me niet te veel te storen aan de rest van de wereld. Op die manier ben ik toch een beetje ene superheld maar dan wel alleen voor mezelf πŸ˜€
  Goed geschreven stuk Cassilda! En goeie muziek keus weer.

  1. Een superheld, zeker in zo’n film, wordt alleen maar uitgeleefd door anderen. Het lijkt mij alles behalve een voldaan werkje. Iedereen wil steeds meer, verwacht wonderen en je eigen ik verdwijnt als sneeuw voor de zon. Jakkes. Het alleen voor jezelf een held zijn vind ik wel heel mooi. Misschien ook het beste wat je kan zijn. Tevreden en gelukkig. Leven zoals het naar jouw idee het beste is. Dan inspireer je misschien ook nog een paar mensen, en dan.. ben je stiekem een held. Och ik kakel weer door. πŸ˜›

   Dit nummer is een pareltje, echt. I freaking love it! En dankjewel! Vind ik echt heel tof om te horen πŸ˜€

Geef een reactie