H1 – Hartzeer

Mevrouw Hartzeer ploft neer. Ze kon het niet laten om zelfs in het laatste uur van de dag even een bezoekje te brengen. Haar verhaal te doen en wie weet, zelfs antwoorden te vinden.

Haar donkere haren vlogen alle kanten op.  Het was de just out of bed look voor gevorderden.  Of misschien gewoon het liefdesverdriet kapsel wat wij dames durven dragen  tijdens dagen vol met hartzeer.
De tranen liepen langs haar wangen,  langzaam naar beneden. Ze vielen stuk voor stuk zacht op haar nieuwste blouse. De druppels vochten hun weg naar buiten, ze streden voor overwinning.

Misschien moeten wij een voorbeeld nemen aan onze tranen. Ze vechten. Nemen het pad zonder echt te weten wat komen gaat.  Landen ze zacht op de mooiste stof,  of spatten ze uit een op de kille vloer?
Mevrouw Hartzeer vecht niet. Niet voor hem. Ze weet al maanden dat over, toch echt over is. Hij zat daar op zijn knieën.  Smeekte haar om vergiffenis. Zij zag zijn ware aard. Hoe ze jaren was voorgelogen en koos gelukkig eens voor dat waar ze recht op had. Een leven zonder leugens. Een leven zonder de constante stress, gewoon een leven zonder meneer Hufter.

Ze liet hem zijn spullen pakken, gooide hem zonder enig pardon de deur uit en viel na het sluiten van de deur op haar knieën. Haar donkere haren vielen voor haar ogen, bleven plakken aan haar wangen en voerde oorlog met haar tranen. Mevrouw Hartzeer haar gebroken hart, dwarrelden in tientallen stukken naar beneden en raakte zacht de grond. Als kleine sneeuwvlokken verdwenen ze, geen hart meer over.

Hij belde haar met spijt. Met zelfmoordplannen. Met verwijten. De emoties van meneer Hufter vlogen alle kanten op en zij nam de enige juiste, maar zware beslissing. Ophangen.

Dagen vlogen voorbij. Avonden waarop mevrouw Hartzeer zich niet in slaap huilde kwamen steeds vaker voor en ook haar eigen ik kwam weer om het hoekje kijken. Ze voelde zich beter. Gelukkig zijn alleen, is beter dan miserabel zijn met z’n twee.

Het feest van alle feesten stond voor de deur. Mevrouw Hartzeer had de dagen afgeteld en kon niet wachten tot zij eindelijk kon genieten van alle warmte die haar verjaardag met zich meebracht. De gezelligheid, de warmte van oude herinneringen van het afgelopen jaar en de dromen voor het nieuwe jaar.

Zonder waarschuwing was hij daar. Alsof de aarde open brak en uit het diepst van de Hel het grootste kwaad kwam kruipen.
Mevrouw Hartzeer wist het. Hij was hier om de dag te verpesten. Zijn laatste poging om haar nog even aan hem te laten denken. Vol egoïsme stond hij daar, gedragen door hoogmoed en zwevend op narcisme.
Hij was alles, alles behalve dat wat ooit was. De Duivel had hem terug geschopt, zelfs Satan wilde niet geassocieerd worden met deze etter. Het kwaad had zijn handen er van getrokken en mevrouw Hartzeer voelde de tranen al branden.

“Daar gaan we weer.”, mompelde ze zacht.

Hopend dat de Hufter misschien verdwijnen zou.

Bron afbeelding.

15 comments on “H1 – Hartzeer

 1. Ik heb ik ook een Hufter(v). Heel soms duikt ze even op. Gelukkig heel soms. Het positieve is, dat ze bij mij een pittige zelfreflectie te weeg heeft gebracht. Mede daardoor heb ik een andere afslag in het leven heb genomen. De route naar een mooi leven en geluk.

  1. Vreemd dat hufters de boodschap niet begrijpen. Misschien zijn dit wel de enige echte ‘domme mensen’ op de wereld. Je hebt de beste route gevonden, lekker blijven volgen 😀

 2. Hufters moet je gewoon laten merken dat het je niet meer raakt. Het moet je ook niet raken. Er zijn zoveel mooie mensen die je aandacht verdienen. Die energie hoeft niet naar een hufter te gaan….

  Love As Always
  Di Mario

 3. H1 is in web design hartzeer in het groot.
  Mensen die dreigen met zelfmoord na een relatie beëindiging zijn zwakke mensen. Daarnaast schepen ze de ander op met gevoelens die niemand zou moeten kennen.

  Verbreed je horizon en zie de mensen die er toe doen. Dan zien ze jou ook 🙂

  1. Het enige waarheidsgetrouwe uit het stuk van vandaag is dat de Hufter echt met dit soort uitingen kwam. Alleen hierdoor heb ik mij zo ontzettend schuldig gevoeld, voor een hele lange tijd. (Stiekem nog wel eens.) Maar, als ik dan realiseer en terugdenk dat het slechts aandacht trekken is verdwijnt dat wel weer.
   Ohhh John, de horizon is zo mooi! Laat ik het daar voorlopig maar even bij houden 😛

 4. oh dreigen met zelfmoord, wat een cliché.. bahbah Het is wel een enorme Hufter als hij zelfs die loze woorden nog zijn mond uit krijgt. Mooi geschreven stuk weer! Dame Hartzeer heeft de goede beslissing genomen. Weg met de troep 😉

 5. Nooit is het hún schuld

  de slachtofferrol is etters als het ware op het lijf gegoten
  het masker met brede lach dat ze dragen
  verbergt de ellendelingen die er in slagen
  iedereen ongelukkig te maken die hen in hun hart sloten

  Soms denk ik dat de zeeën uit tranen bestaan. 🙁
  Lenjef

  1. Het masker mag zo nu en dan wel een tik vangen. Wie weet barst het uiteindelijk en kunnen we de ware aard aan de wereld laten zien.
   Ik ben niet zo nederlandstalig muziek fan en toch sprong Oceaan meteen in mijn hoofd, toen ik dit las. (Van racoon trouwens.) Tranen zijn er in overvloed, soms een beetje te veel.

 6. Pingback: H2 – Hartzeer |

Geef een reactie