H1 – Waanzin in vrede

Misschien denken we teveel en beleven we te weinig want de werkelijkheid laat niet alles toe. Dromen vliegen de wereld rond, maar ik zit hier al maanden.

De gesprekken zijn allemaal hetzelfde. Herhaling speelt het verleden nog eens af en zo verliezen we soms uit het oog waar het om gaat.
Ja, in de wereld van de verschijnselen is de werkelijkheid de schaduw van het denken. Iets wat ik nooit meer tegen dokter Manneveld zal zeggen. De laatste keer sloot hij mij op. Daar waar krokodillen dansen en ballet meisjes hun kaken vouwen om de nekjes van oude vrouwen. De muren zijn zacht en alles is wit, toch voel je de duisternis overal.
Vaak zit houvast in de weg. Dokter Manneveld zegt altijd; “We mogen de band van het bestaan niet te strak spannen.” Om mijn nek mag je best iets strak spannen. Toen ik dit vertelde aan de dokter gaf hij slechts “Je mag zeker niet willen doodgaan om onsterfelijk te worden.” als antwoord. Alsof ik het met dit tijdelijke leven niet al zwaar genoeg heb.
We kunnen beter op het oude spoor verder rijden. Of, ik kan beter een oud spoor vinden waar de trein overheen raast. Het liefst in één keer over mijn nek. Dan is het einde vast snel gehaald. Tenzij je net die trein moet hebben. Dan duurt de reis iets langer dan gepland.

———-

Het einde van het eerste hoofdstuk. Bepaalde zinnen komen uit een verhalenboom inzending die ik vorig jaar van Lenjef heb mogen ontvangen. In zijn inzending staan nog veel meer prachtige zinnen en deze lezen jullie snel in het vervolg van hoofdstuk één.

Om weer eens een keer uit mijn comfort zone te kruipen, heb ik het tweede leven geschonken aan de verhalenboom. Schiet er een woord in je gedachten? Wil je een bepaald onderwerp graag voorbij zien komen, nadat ik er klaar mee ben? Gooi het woord, de zin of tips in de verhalenboom en wie weet ga ik mijn zwartgallige brein er eens aan wagen.
Mocht ik, dankzij de vruchten van de verhalenboom plotseling doorbreken. Groot worden zonder uit mijn voegen te klappen en in elke boekenwinkel te vinden zijn.. dan trakteer ik je natuurlijk graag op een stukje taart. En een grote knuffel voor alle support. Vergeet dat niet.

De inzendingen zijn anoniem, ik zie geen mail of naam. Eigenlijk iets wat ik zelf prettig vind. Mocht je de onbedwingbare drang hebben om mij te laten weten dat jij er achter zit, stuur je naam dan mee aan het einde van het bericht. Wil je vernoemt worden, vergeet dit dan ook niet te melden.

3 comments on “H1 – Waanzin in vrede

  1. Mooi geschreven zeg. Mocht je ooit doorbreken dan hou ik je natuurlijk wel aan dat taartje. Nou ja, misschien is dat dan niet goed voor de lijn, Dat zien we tegen die tijd dan wel weer. Ik zal weer eens kijken of er nog een woord, zin of tekst inmijn brein zit.

    Love As Always
    Di Mario

  2. Oef, een hele reactie en ik klik op ‘reactie plaatsten’ en dan een server error. 🙁
    De inhoudelijk reactie weet ik niet meer precies. HEt ging over de zachte muren.
    Ik heb wat in de boom gehangen. 2 keer. de 2de keer met naam er bij maar het formulier deed toen raar. Je ziet het wel aan mijn ip adres. geen problem met naam er bij.

Geef een reactie