H1 Onbegrijpelijk

“Waarom bloed hij?”
“Omdat hij een idioot is.”
“Sinds wanneer bloeden idioten?”
“Zodra ze iets doms tegen mij zeggen.”

Het druppelt. De bloeddruppels vallen op zijn shirt. Ik heb nergens spijt van. Hij wel.

“Maar… w-w-wat deed hij dan?”
“Hij vroeg er om.”
“Wilde hij een vuist tegen zijn neus?”
“Nee.”
“Maar….”
“Misschien moet je er over ophouden.”

Soms zie je aan iemands blik dat er niemand thuis is. Dat ze zijn geslagen met stomheid. In dit geval dan met brute kracht, al sla ik normaalgesproken nog geen deuk in een pakje boter.
Geweld is natuurlijk hartstikke stout. Maar dat zijn zo veel dingen. Niemand die er geregeld bij stil staat. Doe je dit wel, dan overleef je waarschijnlijk je eigen gedachten niet.

Het handhavingsteam komt te voorschijn. Aapjes in een pakje. Ze hebben van die walkietalkies bij zich. Stoer praten ze over en weer, en sluiten zo nu en dan hun zin met het woord ‘over’. Het voelt een beetje als een b-film. Een waarbij ik dan de hoofdrol heb. Ik sla zo iedereen op zijn bakkes.

Vloek je? Mep erop. Gooi je papier op de grond? Klap op het achterhoofd. Bedreig je iemand op straat? Ik trap je ballen zo ver naar binnen dat zelfs Mariah Cary jaloers op jouw stem wordt. Pleeg je een misdrijf? Ik hang je op. Aan een lantaarnpaal. Met lichtjes om je nek, want het moet wel een feestje blijven.

“Misschien…. misschien moet je eens met iemand praten.”

Sommige mensen weten niet van ophouden. Zo ook Flo niet. Eigenlijk heet ze Florine, maar ze is net zo bewegelijk als een vlo. Kan niet stil zitten. Nu denkt Flo dat ik haar mag. Dat ze een vriendin is en ik haar lieflijk Flo noem. Maar ze is gewoon net als andere. Alle andere mensen. Een insect. Wachtend op de onderkant van mijn zool. Toch houd ik Flo in de waan dat ik haar mag. Je weet maar nooit wat het oplevert.

“Hé, wat zeg je Flo?”
“Je moet met iemand gaan praten. Je mompelt weer van alles en die grijns van je… dat ziet er niet gezond uit.”
“Gezond?”
“Ja, je kijkt alsof je bezeten ben. Een vrouwelijke versie van de Joker.”

Schijnbaar is dat iets verontrustend. Begrijp jij het?

2 comments on “H1 Onbegrijpelijk

  1. Geweld is natuurlijk hartstikke stout, nee geweld is hartstikke fout 😛 Van mij verwachten ze altijd dat ik ga slaan. Waarom weet ik ook niet.

  2. nee, ik begrijp het even niet, maar mijn geest, mijn brein is nog steeds niet wakker 😉 Ligt dus niet aan jou, maar aan mij, geweld is altijd stout, maar soms, echt grrrrrrr , hahaha dus de inhoud snap ik wel, ik geloof dat ik het ook weleens heb gedaan, dat slaan, maar dan eerder en meer met servies en zelfs een schaal met brandende kaarsen die tig kilo woog die ik normaal amper kon tillen…. (dankzij het vele schelpenzand wat erin zat)

    X

Geef een reactie