Grijze muis

Vroeger wilde ik een kogel voor je vangen, nu wil ik de trekker overhalen. Mevrouw Krullenbol leeft de afgelopen weken in een soap. Een variant op goede tijden, slechte tijden. Haar soap is grillig, duister en er komt maar geen eind aan. De ene quote volgt de andere op, alles voor een beetje aandacht.
Ze wil geen aandacht van haar vriendinnen, die er altijd voor haar zijn. Geen knuffel van haar moeder, of troostende woorden van haar vader. Ze wil zijn woorden, zijn aandacht en zijn knuffel. Want ook al heeft meneer DikkieDik haar hart gebroken, iets gaf hem dat recht.

Soms blijf ik een beetje hangen, als een lp plaat die te vaak verkeerd afgespeeld is. Ik herhaal, herhaal en herhaal mijn herhaling. Hoe netter ik mijn verhaal breng, hoe vaker ik het herhalen moet. Het is denk ik gewoon geen gehoor, zo’n gruize muis met een bijpassend piepstemmetje. Correct Nederlands sprekend, maar wel met een stevig Leids accent. Nee, ik kan beter meteen de deur in trappen. Met mijn dwaze vergelijkingen iemand laten luisteren, gaat veel makkelijker.

“Denk met je hoofd, niet met je kut.” Ze draait haar hoofd, kijkt mij verbaasd aan en zwijgt. Zo, eindelijk. Het kan dus wel, tienermeisjes laten zwijgen. Het is zo stil, dat zelfs ik er een beetje van schrik. We kijken elkaar aan, schieten in de lach en weten dat het waar is.
Dat denken vanuit lust, is haar grootste probleem. Ze wil haar DikkieDik terug, maar weet dat dit niet kan. Hij was altijd zo lief, tot de dag dat hij haar op haar borst sprong. Haar huid opentrok, en zonder enige aarzeling naar haar hart greep. Hij gaf er een gooi aan en nu ligt haar kloppende hart moederziel alleen, in een hoekje.
Dat Mevrouw Krullenbol stiekem een feeks was, wil ze niet horen. Menselijk, maar niet helemaal eerlijk. Je kan niet verwachten als tienermeisje, dat je nooit een compromis hoeft te maken. Altijd je zin krijgen, kan gewoon niet. (Tenzij je Cassilda heet.)
Ze heeft hem meerdere malen de deur gewezen. Hij stond daar dan, als een kleine drilpudding bij de drempel, zijn linkervoet ging de lucht in en zij schreeuwde. Kom maar terug, blijf maar wel, verlaat mij niet, laat mij niet alleen.

Haar woorden, laten het al zien. Laat me toch niet alleen. Wat is dat voor onzin?

Mevrouw Krullenbol begon natuurlijk een flink partijtje te stuiteren toen ik aan haar vroeg of ze wel tevreden was met zichzelf. “Noem je mij nu dik?!!”, waren haar eerste woorden. Mijn antwoord, was volgens haar een verwijt en ik moest maar in een boom klimmen.
Ik kan helemaal niet klimmen, ik ben niet gemaakt voor dat soort dingen. Daarbij, ik vroeg haar toch niets verkeerds. Als je niet alleen wil zijn Mevrouw Krullenbol, wat is er dan aan de hand? Natuurlijk zal de leeftijd een grote rol spelen, hormonen vliegen alle kanten op. De doorsnee tiener wil overal bijhoren, maar wel uniek blijven.
Reclames moeten aanzien vol met van die platte stokjes, porno vol met blonde poolse meloenen en vergeet niet dat je stiekem al een kleine drie jaar aan werkervaring had moeten hebben. Je kent jezelf nog niet? Nee! SCHANDALIG.

Ja, ik ben weer eens aan het overdrijven. Maar stiekem zouden alle dametjes Krullenbol het wel even moeten horen. Dat er niets mis met ze is, of.. nouja.. Het enige wat er mis is met de vrouwen van de toekomst, is dat ze als hersenloze pinguïns achter Meneertjes DikkieDik aan blijven waggelen.

Mevrouw Krullenbol plaatste een paar dagen geleden ‘Vroeger wilde ik een kogel voor je vangen, nu wil ik de trekker overhalen.’ op facebook. Ik kwam er vervolgens achter, dat dit een van de meest gebruikte tienermeisje quotes is, in het land der gedumpte chickies.
Misschien moet ik maar eens gaan denken over een carrièreswitch. Ik begin aan een verhalen reeks, ‘hoe overleef ik hartzeer’ vol met zielverpletterende vergelijkingen en heerlijke grove taal. Dan breng ik, zonder enige moeite de verhalen uit, onder de naam Grijze Muis. Want hey, luisteren doen ze toch niet.

Bron afbeelding.

13 comments on “Grijze muis

  1. Misschien helemaal geen verkeerd idee om zo’n bundel verhalen te gaan schrijven. EN ik weet zeker dat ze ook leuk te lezen zijn voor niet tienermeisjes. Succes gegarandeerd.

    1. Zou wel graag meer willen doen met schrijven, alleen nog even kijken hoe. Bedoel, moet wel anders dan anders zijn.
      Stiekem vond ik tiener zijn wel geweldig, ben ook gewoon mentaal lekker blijven hangen hahaha

  2. Ik zou je boek kopen. Maar weet je wie dat boek ook zou kopen? Tienermeisjes met hartzeer en dan word je beroemd en ben je plots voor de rest van je leven omringt door 14-jarige meisjes die denken dat jij hen gelukkig kan maken. (Misschien krijg je zelfs je eigen televisieprogramma waarbij tieners (en hun ouders) vragen kunnen stellen over prille liefde. Gegarandeerd succes!)

Geef een reactie