Goede tijden maken slechte tijden

slechte tijden

Slechte Tijden. Is dat zoiets als met je billen op de blaren zitten? Zoiets als bij je lurven gegrepen worden wanneer de grens al kilometers achter je ligt en je eigenlijk niet eens een enkeltje hel verdient? Ze zijn er, die kwajongens. Kampioen vlegels.

Een paar dagen geleden was het weer eens feest. Mijn sociale media kanalen werden gebombardeerd met het slechte nieuws. Ferry Doedens was ontslagen. De doedelzak kwam zijn afspraken niet na en mocht zijn spullen pakken. De titels van verschillende artikelen vlogen om mijn oren. Het voelde eventjes alsof ik in Goede Tijden, Slechte Tijden beland was. Dat terwijl ik niet eens televisie kijk.

Mijn contact met de buitenwereld werd minder. Ik hoorde overal het nieuws. De buurvrouw was dolgelukkig, ze had het toch al niet zo op de blonde DrunkJunk kop en was blij dat hij verdwijnen zou. Mijn liefste vriendinnetje vind het waarschijnlijk een ramp. Haar liefde voor deze soap is voor niemand een verassing en ik weet zeker dat ze mij na het lezen van dit verhaal het liefste op mijn tenen trapt.

“Blijf van Ferry af!”

Hoe de knakker in de tranentrekker van een tienersoap heet, geen idee. Daar wil ik eigenlijk ook niet eens achter komen. Nee. Het interesseert mij namelijk niet hoe een junk heet. Hoe hij zijn neus wit en zijn hersenen keer op keer een doodsmak verkoopt. Terwijl zijn centen harder van zijn rekening vliegen dan bij een bijstand moedertje die even niet weet hoe ze de eindjes dit keer aan elkaar moet gaan knopen. Nee, het interesseert mij geen ene kloot.

Jammer genoeg kan ik dit niet van veel jonge meiden zeggen. De Facebookgroepen om Ferry in Goede Tijden, Slechte Tijden te houden zijn uit de grond geschoten. Overal plaatsen deze toekomstige bakvissen hun smeekbede. Laat de jonge blonde God toch blijven. Het maakt niet uit dat hij een foutje gemaakt heeft, dat doet iedereen. Laat hem toch niet gaan, vergeef hem. Verhef hem, tot God. Want ach, je neus een keer witten.. dat kan. Je gezonde verstand achter laten en verdwijnen in de trips van het onderbewustzijn dat is tegenwoordig toch heel gewoon. De personages in Goede Tijden maken toch ook allemaal Slechte Tijden mee?

Misschien moeten wij onze dochters, nichtjes of vage buurmeisjes maar even vertellen dat je soms ook te ver kan gaan. Dat drugs niet zo maar iets is en dat je zeker niet met tweede kansen moet gaan smijten zoals sommige met hun maagdelijkheid doen. Je kan namelijk ook te ver gaan.

Bron afbeelding.

25 comments on “Goede tijden maken slechte tijden

 1. Yes, je hebt weer een logje staan πŸ™‚ Dat werd ook wel weer tijd hΓ¨! Ik moest even opzoeken wie die gast is, maar ik weet het nu. Nee, ook mij interesseert heel die kwibus niet. Hij had dus volgens mij best een goeie baan, maar beland door eigen toedoen in slechte tijden. Hij had beter moeten weten.

  Nee, geef mij maar de muziek. Dat is toch beter voor de geest dan al dat andere πŸ™‚

  1. Over de muziek kan ik echt blijven praten. Gisteren ontdekt op youtube, vervolgens opgezocht op Spotify. Ze hadden nog geen een volger, ik drukte meteen op volgen en deelde de clip met wat vrienden. (Ik drong het ze op πŸ˜› ) Het is een geweldig nummer en ik hoop dat er nog veel meer zullen komen. Ik ben fan.
   Het werd zeker weer eens tijd, gelukkig sprak de heer Doedelzak mijn irritatie aan. De slimmerik had het inderdaad voor elkaar, en nu.. Nu waarschijnlijk nog steeds.

 2. Is er iemand uit een serie? Ferry Doe Eens? Het is toch wat… πŸ˜‰
  Ach ja… een hele groep tienermeiden verander je niet… ze zien wat ze willen zien en negeren de rest. Zo zal het altijd wel blijven met pubergroeperingen. πŸ™‚

 3. Niets blijft zoals het is

  sommigen belanden van een hemelbed op een zak stro
  wanneer mensen hun afspraken niet nakomen
  daar eindigen vaak half verwezenlijkte dromen
  en begint de nachtmerrie, het kan verkeren zei Bredero

  Lenjef πŸ˜€

 4. Ik snap je punt, maar doen we dat niet allemaal. Weet jij wat jouw favoriete bands allemaal naar binnen werken. We kopen kaartjes voor concerten en cd’s om naar te luisteren. Met de opbrengst houdt menig artiest zijn verslaving in stand. Ferry wie? is een van de velen.

 5. Nou dat werd wel weer eens tijd, Cassilda, dat jouw lieve pennetje langskwam. Je mag jouw talent niet verspillen al lekker lui zomertje spelen πŸ™ en eigenlijk nog minder aan GTST acteurs πŸ™‚ )

  1. Wat voor vele een heerlijke luie zomer is, is voor mij een week of vier met veel meer uren draaien dan normaal. Het einde is bijna in zicht gelukkig πŸ˜€ Dankjewel lieve Harrij!

 6. Goed geschreven weer! Ben het ook helemaal met je eens, had hij maar zijn gezonde verstand moeten gebruiken. Al vond ik hem toen ik nog GTST keek wel altijd een leuk karakter in de serie πŸ™‚

Geef een reactie