God en mijn glazen fles

De fles zit vol schelpen. Ik staar en besef dat ik van niets écht verstand heb. Witte schelpen in verschillende vormen en maten vormen in de glazen fles één geheel.

Ik ken het verleden van deze schelpen niet. Geen idee hoe ze in de fles terecht zijn gekomen. Ze vertellen mij niets over wat ooit was en sieren slechts levenloos de boel. Decoratiemateriaal om de wereld iets van kleur te geven. Ik weet nog steeds niets. Starend naar de glazen fles laat ik gedachtes los.

Zou God zich zo voelen? Ziet hij ons, zoals ik de schelpen zie? Als iets wat ooit de vrede zal omarmen. Zijn wij wanneer wij sterven slechts als schelpen in een fles?
Als dit zo is, dan heeft God kasten vol met flessen. Alles gevuld met diverse schelpen. Vol scherven, want het leven maakt alles kapot. Vol kleur en alles ruikt naar zout. Naar de zee. Naar tranen.

Het verbaast mij dat niemand ooit een glazen fles kapot heeft geslagen op Zijn achterhoofd. Ik zou het zo doen. Als was het maar om Hem te straffen. Want God neemt onschuldigen. Hij wil natuurlijk de mooiste schelpen in zijn verzameling. En Hij laat ons met de verwoesting achter.

Hij is geen God, Hij is een mens.

6 comments on “God en mijn glazen fles

 1. Of neemt hij de onschuldigen omdat hij niet wil dat hij wil dat zij met zulke barbaren als de mensheid moet samenleven. Het blijft een discussiepunt waar je uren over kunt praten. Wel mooi beschreven.

  Love As Always
  Di Mario

 2. Zoals ik het zie en hoe ik er over denk bestaat god niet en is dat slechts een verzinsel uit het verleden om macht over mensen te krijgen en gebruiken mensen het nu om zoiets als kracht uit te putten.
  Schelpen in een fles worden gebruikt als decoratie en vaak door mensen die niet dicht bij het strand wonen.
  God is niet degene die onschuldigen neemt maar het lot.
  Toen mijn moeder stierf op haar 37ste zei de pastoor dat god andere plannen met haar had. Wat een lulkoek was dat.

 3. op de dag dat ik met god in een ruimte ben,dan krijgt hij zeker die fles op ze hoofd….en dan kan hij me eens haarfijn uit gaan leggen waarom dit alles zo moet zijn zoals het is….zo oneerlijk vaak…zo onmenselijk vaak…wij zijn geen sims spelletje!!!

 4. God, Godin, magie, fascinerend, en de fles met schelpen? Volgens volksmagie, is het zeemagie, en beschermt het je omgeving, ja ook in een fles, of juist in een fles, overleveringen.

  God, als die al bestaat, met een fles op zijn achterhoofd slaan, hahaha ik moet er wel even om lachen, ja… dat zou ik ook weleens willen doen. Echter, ben ik opgegroeid met nul geloof, wie is God? Sommigen denken dat hij bestaat en dat is een sekte? :O

  Als jij hem vindt, sla jij dan met die fles? 😉

  X

Geef een reactie