Glazen

Het glas valt in stukken op de grond. Ik wilde dat ik raak gegooid had. Ergens lucht het wel op. Maar mijn intentie om hem te verwonden is niet gelukt. Hij schrok wel trouwens. Nooit had hij verwacht dat ik het glas zijn kant op zou durven gooien. Achja. Nood breekt wetten.

Hij schreeuwt. Vraagt me of ik wil eindigen onder de grond. Ik vrees voor hem, zoals ik vrees voor een leven zonder enige kennis. Maar mijn angst bevriest mij niet. Ik verdedig mijzelf. En weet te ontsnappen. Lichamelijk.
Na maanden zit mijn geest nog vast. In die kamer, opgesloten en wachtend op verlossing. Alleen ik kan mijzelf bevrijden. Iets lijkt mij tegen te houden. Wat als ik eindelijk vrij ben? Hoe zal dat zijn? Zal het ooit weer worden zoals het was? Misschien vergeet ik het nooit en draag ik de littekens als een kruis.
Mijn eigen psyche is mijn kooi. Met fragiele muren. Ontsnappen lijkt onmogelijk. Ik heb het geprobeerd en opgegeven. Opgeven mag dan zwak zijn, maar mijn gemoedstoestand kan niet verder. De rek is eruit.

Daar liggen de woorden dan. Kleine verhalen die ik schreef rond mijn zestiende. Even voel ik mij oud. Tot ik mijn ogen liet glijden over de woorden. Wat was ik jong.
Voor degene die nu echt denken dat er een steekje los zit. Nee. Er was niets aan de hand. Maar ik luisterde toen al naar Disturbed. Ergens (rond de drie minuten) in de bovenstaande clip breekt er een glas/vaas. Zo simpel is dat.

bron afbeelding

14 comments on “Glazen

 1. Hahaha waarom denken dat er wat mis is met je? Juist super dat je die teksten nog hebt. Ik vond een poos geleden een map met allemaal oude ‘song teksten’ die ik ook eens schreef met wat tabs er bij. Super leuk.
  Em wie naar Disturbed luister wordt er wel door beïnvloed natuurlijk.
  Nee de tekst is mooi!

 2. Verbroken betovering

  menig hart
  is even breekbaar
  als het dunste geslepen glas

  het kan sterven
  door de scherven

  terwijl de blik
  van de drager
  door zachtheid betoverd was

  Hoe vaak kan een hart breken en helen, Cassilda?
  Misschien brengen scherven uiteindelijk toch geluk…
  Heel mooi weer!
  Lenjef

 3. Ik ben net een schele hoofdpijn voorbij lieve schat, hahaha Heb het even aan gezet maar mijn hoofd kan dit even niet aan nu 😉

  Mooi geschreven en hoe jong ook, je bent gewoon al wijs. Zo zie ik het!

  X

 4. Gewoon laten komen wat er in je naar boven komt. Jij hebt aan iets kleins genoeg om er een heel verhaal van te maken. Koester het! En mocht iemand je gek noemen: wees er trots op. Wij waarderen jou!
  Lieve groet

 5. Heftige woorden voor zo’n jong meisje. Maar let’s face it: op die leeftijd komt het leven vaak ook heel heftig binnen. Pas later leer je nuanceren, of gewoon je schouders op te halen en door te gaan. Althans, zo ging dat bij mij.

Geef een reactie