Gezond bezig

Kruidvat en Trekpleister gaan stoppen met de verkoop van sigaretten. Het sluit volgens de hoge heren niet aan bij hun ‘health’ concept. Chocoladerepen, chips en energydrank doen dit schijnbaar wel.

Het is bijna onmogelijk om een filiaal van deze twee ketens  binnen te lopen zonder aangevallen te worden door de snacks, suikergoed en al het andere lekkers waar wij, van kinds af aan al voor gewaarschuwd worden.
De schappen liggen vol met de aanbiedingen van de week, speciaal voor ons impulsieve koopgedrag en wij trappen er keer op keer in.
De winkels zijn zo ingericht dat het mandje zo vol mogelijk bij de kassa aankomt. Daar waar de desinteresse van de caissière de duisternis omarmt. Daar waar het meisje verplicht is om mij te vragen of ik vragen heb over de geneesmiddelen in mijn mandje. Ga nou niet om uitleg vragen, want dan moet ze haar collega halen. Die collega die nooit in de winkel te vinden is, maar ergens achter. Ver weg van de winkel, stiekem rokend, omdat ze de werkdruk niet aankan. Elk kwartier is bij deze ketens ingepland met een bepaalde taak, de vulavonden zijn slopend en de overuren van veel winkelmedewerkers is hoger dan dat wat verantwoord is. Maar ach, de ketens zijn zo gezond en verantwoord bezig…

4 comments on “Gezond bezig

  1. Werkte er ooit ene half jaar. MOest als er vragen waren over die medicijnen mn ‘baas’ bellen om vervolgens te zien dat die domme trut de bijsluiter voor ging lezen. Er is in die jaren niks aan de winkels veranderd behalve dan dat je op de houdbaarheid moet letten. Andrelon gaat daar over de datum.

  2. Eigenlijk is het hilarisch natuurlijk, dat stoppen daarmee, nu denk ik er niet eens aan om daar ooit sigaretten te kopen eerlijk gezegd, maar nu je het erover hebt, oh ja, dat kan nu nog, straks niet meer, en ik kijk in gedachten inderdaad om mij heen, naar alle drop die je kunt scheppen, chocolade, de after eight die ik er weleens haal van een meter, of quality street, andere zaken, inderdaad, pepernoten in de sint tijd, hahahaha

    X

Geef een reactie