Gesloten

Geen naam

Hij klapt zijn laptop dicht, gooit zijn mobiel op tafel en slaat zijn armen over elkaar. Oh boy, dit kan geen goed teken zijn. Een gesloten houding zonder enige vorm van afleiding? Misschien moet ik het maar op een rennen zetten. Ver weg van hier. Ver weg van zijn aankomende drama.

Hij proest, zucht en trekt meer aandacht dan een hongerig kind in een snoepwinkel. Geloof me, soms is het zo overduidelijk dat er iets besproken moet worden dat er niets anders op zit. Luisteren. Knikken. Doen alsof het je ook maar iets interesseert.

“Je moet er geen genoegen mee nemen.”

Meneer Spraakzaam kijkt snel naar het plafond, slaat zijn armen achter zijn hoofd en sluit zijn ogen. Ik vraag mij af waar dit gesprek naar toe zal kruipen. Hoe groot de schade zal zijn van de kogels die hij elk moment kan gaan afvuren. Gadver. Misschien hebben mannen ook wel eens last van een PMS-modus.

“Hij geeft mij het gevoel dat ik heel gewoon ben.”

Soms glippen de woorden uit mijn keel. Grijpen ze zich vast aan de lucht en reizen de wereld in. Ik gooi er de gekste dingen uit. En vaak, vaak ontsnapt de waarheid te snel. Ik wil graag een beetje normaal gevonden worden. In ieder geval, dat schijnt.

“En daar ben jij blij mee?”, Meneer Spraakzaam schudt stevig zijn hoofd.

Als blikken konden overtuigen, dan vloog mijn mening diep de vuilnisbak in. Meneer Spraakzaam geeft mij mijn glas aan en zucht. De woorden dansen door zijn gedachten, maar zijn vlijmscherp. Ik zie hem denken, hoor hem twijfelen en weet zeker dat hij het slechts goed bedoelt.

“Jij wil dat iedere dame zich als een prinses voelt. Dat elke man zich koning te rijk voelt. Dat iedereen zich gegoten voelt in het leven. Dat alles loopt, alsof het een sprookje is. En nu? Nu kom je ineens aan met normaal.”

Ik gooi mijn water naar achter, haal mijn schouders op en glimlach. Nee, aan mij is niets normaal. Of toch wel?

Bron afbeelding.

21 comments on “Gesloten

 1. Geloof me, mannen hebben geen PMS-modus. Maar voor de rest kunnen we de zelfde emoties hebben als vrouwen. Hoe gewoontjes πŸ˜€
  En het leven loopt niet gesmeerd. Niets is normaal, en niemand is prinses of koning. Of mss toch wel? Ik iig wel in mijn eigen domein πŸ˜€

  1. Toen ik het hem achteraf vroeg kon hij er niet om lachen. Stiekem toch een beetje PMS? πŸ˜› Nee, we zijn allemaal hetzelfde. Stomme emoties die vreemd doen, of wij.. die onze emoties verkeerd aanpakken. Alles kan. Huize Zeeland, Koning John!

 2. Normaal?

  vaak doen mensen wat men niet van hen verwacht
  omdat ze zoals vele anderen
  soms van inzicht veranderen
  want alleen gekken veranderen nooit van gedacht

  Lenjef πŸ™‚

Geef een reactie