Geloof dat het niet gekker kan worden

church-lies

 

“Stop maar met dat achterlijke headbangen….”

Nu hoor ik over het algemeen alleen maar muziek wanneer ik reis met het openbaar vervoer. Het volume staat vrij hoog en ik doe mijn best om de buitenwereld uit te zetten. Iets wat zelden lukt. Er is altijd wel een oudje met een levensverhaal, een toerist die met smekende ogen om de weg vraagt, of een klein kind dat graag haar wereld met mij wil delen. Zo nu en dan vraagt er iemand of het volume wat zachter kan. Ik wil dan eigenlijk mijn middelvinger opsteken, meeschreeuwen en kijken of het volume hoger kan. Niet netjes. Niet sociaal. Dus ik zet het volume lager. Bied mijn excuus aan en glimlach vriendelijk.

Vandaag is alles anders. Ik stond zonder ochtendhumeur op, een zeldzame, misschien zelfs unieke gebeurtenis. Ik maakte mij klaar voor de dag, met muziek op de achtergrond. Fatsoeneer mijn haar, met muziek op de achtergrond. Trek de voordeur achter mij dicht, met muziek in mijn oren. Stap de bus in, check in, begroet de buschauffeur en stop de oordopjes weer in mijn oren. Ik ga zitten, sluit mij af van de buitenwereld en laat mijn hoofd meebewegen met de muziek. Stevig headbangen is het niet, ik heb die paar werkende hersencellen namelijk echt nog nodig.
Mijn spotify speellijst verrast mij met een nummer van Danko Jones. Leuk, maar de buitenwereld uitzetten gaat niet met deze rocker. Ik hoor een klein meisje tegen haar moeder zeggen dat ze op school wel eens geplaagd wordt door haar buurjongen. Mama kijkt naar haar engel, lacht en zegt; “meisjes plagen, zoentjes vragen”. Een opa die achter hun zit knikt en verteld dat in zijn dagen… ach, dat verhaal bespaar ik je.

“Stop maar met dat achterlijke headbangen….”

Dit verhaal bespaar ik je niet. Daar zitten we dan. Hij en ik. Hij, verstopt achter zijn lange baard. Ik, verstopt achter mijn oordopjes. Hij vertelt mij dat wat ik doe, slecht is. Mijn rockmuziek is haram, volgens meneer de tuinkabouter. Muziek die aanzet tot geweld, drugsgebruik en lust is stout. Mag dus niet.

“Van wie niet?”

Hij kijkt mij geschokt aan. Denkt waarschijnlijk dat ik dom ben. Nu weet ik wel wat hij gaat zeggen, misschien krijg ik zelfs nog wel een preek.
De preek volgt. Het sprookje van de religie steekt al snel zijn kop boven water. En ik? Ik zoek op spotify naar K3. Trek mijn oordopjes uit mijn mobiel en zet het volume hoger. Het kleine meisje zingt mee.
Nu zullen sommige van jullie denken wat K3 nu weer misdaan heeft. Niets. Deze drie dametjes zijn met hun teksten alleen zo nu en dan wel dubbelzinnig. Geloofgekkies zullen misschien zelfs het woord vunzig in de mond nemen. Hartstikke stout dus. Haram. Die kindervriendinnen zijn godslastering. Berg je kinderen, sluit ramen en deuren, en wat je ook doet… denk eens na.

Waar zijn we nou helemaal mee bezig?!

3 comments on “Geloof dat het niet gekker kan worden

 1. Ik ben het helemaal met je eens, neem nou Barbie Girl, ken je die nog? Pffffffffff toen jullie nog klein waren ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜‰ Of Sex on the Beach, net 5 jaar oud hier … en keihard zingend in het park met vriendinnen…

  x

 2. Donker kleurt de toekomst

  ontelbare godvrezende
  debielen
  zwaaien graag met hรนn heilige zinnen

  want kromzwaarden om te doden
  zijn hier tot hun ergernis verboden

  de verlichting
  begint te tanen
  de oude duisternis is veld aan het winnen

  Maar voor het overige is alles dik in orde, Cassilda. ๐Ÿ˜€
  Lenjef

Geef een reactie