Gekkenhuis

Paranoia rots the brain. Slowly drives a man insane. Worries will remain confined. If there’s no exit to your mind. Something in there will explode. Blow a fuse or lose control. If there isn’t some way out. Beyond the hate and fear and doubt. – Assemblage 23 // Straightjacket

Antwoorden op onze eigen geest. Zou dit een gevalletje illusie zijn? Een droom die binnen drie tellen omslaat in een nachtmerrie. Een tornado die onze vraag meesleept en laat verdwijnen tot wij het middelpunt vinden. De rust, de eenzaamheid of de perfectie zelf.
Antwoorden?

Wat zijn dat?

Ik open mijn mail en zie zijn naam staan. Zijn naam. Meneer Psy-fucking-go. Ach, dat klinkt ook niet lief. Meneer Schizo. Nee. Meneer, gewoon meneer. En zijn. Want het is zijn naam. Hij stuurde een typisch psychose mail. Zonde, want dit brengt slechts een antwoord; verwijderen.

Misschien is dat het antwoord op alles. Verwijderen.

Een gesprek aan gaan met iemand die stiekem met een heel leger is, is zo gemakkelijk niet. Ik herinner mij, door zijn mail te veel. Diverse karaktereigenschappen, plotselinge veranderingen en de stress die hij met zich mee bracht. Het is natuurlijk heel vervelend allemaal, voor hem.
Maar contact met Meneer, is voor mij vervelender. Ik weet namelijk wel wat echt is. Wat een illusie is. Of, is dit alles een illusie? Een vraag zonder antwoord? Een hemel in het hellevuur?

bron afbeelding.

24 comments on “Gekkenhuis

 1. Ja, vragen waar geen antwoorden op komen. Die zijn er maar genoeg. Mijn eigen geest ga ik beter niet doorgronden.
  Ik denk dat jij zelf het beste weet wat je moet doen met dit geval. Verwijderen is vaak het makkelijkst. Maar mss de confrontatie aangaan beter. Dan kun je er definitief een punt achter zetten.

  Ik ben een fan (fan is een groot woord want ben niet echt fan van bands) Marilyn Manson.

  1. Er was al een lange tijd geen contact meer. De laatste woorden die hij ooit kreeg waren duidelijk genoeg, dacht ik. Eigen geesten doorgronden is nooit een wijs idee denk ik. Maar toch wel erg verleidelijk.
   Manson, een van de twee acts die ik vroeger niet mocht luisteren 😛 Vandaar denk ik mijn liefde voor zijn muziek. Het imago is dan weer een beetje te, naar mijn smaak.

 2. Verwijderen die handel. Daar heeft een mens écht geen enkele behoefte aan hé Cassilda. Een man met een héél leger in zijn hoofd, neen. Hoe veel hulp hij ook nodig heeft, die zal hij toch echt ergens anders moeten zoeken dan bij jou. Professioneel zou ik zelfs denken, wat jij?

  1. Het leger in zijn hoofd was ooit heel interessant, maar naar wat flinke kopzorgen werd het gewoon te zwaar. Hij heeft professionele hulp (flink wat). maar, zonder geholpen te willen worden is hulp totaal overbodig.

 3. Alles is illusie. Dus de man moet maar lekker in z’n eigenste illusie vervelend doen.
  Toedeloe.
  Het middelpunt vinden is volgens de oude filosofische meesters de “juiste” weg.
  Ook wel de weg van de rede genoemd. <3

  Ps. Een tornado is enkelvoud. X

  1. Middelpunten zijn wel wat saai, of wil ik dan te graag de eeuwige rebel uithangen. Je hebt gelijk, lekker in zijn eigen wereld blijven dwalen.
   En dankjewel! You freaking rock X

 4. Een ieder bepaalt zelf wie of wat hij toelaat in zijn leven. Never have a dull moment met een heel leger. Mijn huisje mogen ze echter voorbij marcheren. Op mijn werk, heerlijk om mee te werken 😉

  1. Saai zal het niet zijn, of ooit worden. Toch mag hij mijn adres ook overslaan. Het is te veel gewicht voor zwakke schouders. Dankbaar en hoog nodig werk Jaap, diep respect X

 5. Loslaten

  hoeveel kan een gekwetst hart verdragen
  hoe diep mag men kerven
  voor tanende gevoelens sterven
  en mensen de laatste schakels doorzagen

  Lenjef 🙂

  1. Het laatste woord is zeker een ding, maar voor degene die geen oren hebben totaal nutteloos. Kleppen tegen muren heeft ook geen zin, dus hoppa de vuilnisbak er mee in.

   1. Daarom probeer ik de neiging om het laatste woord te hebben en/of het nog één keer uit te leggen, te onderdrukken. Want idd: zonder luisteren is geen gesprek mogelijk!

 6. De meeste psychiaters worden psychiaters in de hoop dat ze zichzelf kunnen begrijpen. Sommigen durven zichzelf niet te begrijpen. Gelijk deleaten die handel. En mocht je naar dit nummer niet luisteren? Het is niet mijn smaak, maar ik had het dag na dag gedraaid 😉
  Liefs Kakel

  1. Lieve Kakel, natuurlijk mag je het nummer skippen! Iedereen zo zijn eigen muziek smaak, wie weet komt er ooit iets voorbij wat je oren een plezier doet. Psychiaters lopen op de rand van waanzin, je moet het maar aandurven.

Geef een reactie