Geestdriftig

“Je bent een geestdriftig mens. Dat werkt aanstekelijk en veel mensen zullen daar de komende dagen gebruik van willen maken. Veel plezier!” Daar zitten we dan, een stel druktemakers in een veel te kleine ruimte. Met z’n vieren om een tafel heen, die eigenlijk te veel plek in neemt. “Geestdriftig? Wat de fock is geestdriftig?”

Het is een klein ochtend ritueel geworden, ons horoscoop. De mysterieuze teksten die s’ochtends op twitter gegooid worden, maken ons ochtendhumeur voor een klein gedeelte weer goed.
Ik lach mijn jongste collega uit, haar horoscoop verteld haar dat ze vandaag voor haar doelen moet gaan. Gewoon doen waar je zin in hebt! Ga er voor! Ja, ze mag best voor haar doelen gaan, zolang die maar met mijn planning overeenstemmen en ze het doet zoals ik dat wil. Maar buiten dat, mag ze best wel haar eigen gang gaan.
De andere dame van de dag, is een heerlijk koppig ding. Waarom advies aannemen, als je alles zelf kan uitzoeken en zelf kan oplossen. Fock de mening van een ander, dwars doen is the way to go! Waarom makkelijk doen, als het lastig kan. Nu ik er over nadenk is deze dame misschien beter op haar plek bij de belastingdienst.
Hoe dan ook, haar wijze levensles voor de dag? Neem het advies aan, van de mensen om je heen. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Even dacht ik dat er nooit een einde meer aan kwam. Het gelach, de spierpijn en de tranen over de wangen. Advies aannemen? Wacht dacht jij nou!
De rustigste van de vier dwaze stuiterballen heeft een stom horoscoop. Geouwehoer over de financiële situatie. Nu kunnen we daar hele verhalen over schrijven, aangezien de meeste horoscopen zich maar wat graag over dit soort dingen uit laten.
Nee, haar horoscoop had gewoon over energie moeten gaan. Energie-drank. Of iets met stippen zien, in plaats van sterren. Iets waarmee we haar verbinden en haar roepen in de store. Want kijk; STIPPEN!!! (Dit is een binnenpret, iets waarmee we onze lange dagen als professioneel onderbroekenvouwer een stukje gezelliger maken.)

Dan is het mijn beurt. Ik ben een geestdriftig persoon. Bevlogen, bezield, enthousiast, extatisch, fanatiek, fervent, gepassioneerd en niet te vergeten vurig. Nee, sorry. Sorry horoscoopje van de dag, maar geestdriftig? Dat gaat me echt te ver.
Misschien komt dat, omdat ik het woord geestdriftig even moest opzoeken. Dan is de lol er af. Op zo’n moment ben ik slechts een onnozele ondergoedverkoopster, die u graag van uw hardverdiende centen af helpt. “Tassie dr bij? Dat kost dan wel een eurie extra.”

De rest van de dag heb ik honderden kanten damesslips opgehangen. Want we moeten winnen! Tientallen klanten er op geattendeerd dat de onderbroeken meeliepen in een knallende actie. “Jaja, mevrouw. Drie halen is twee betalen! En tuurlijk doen de stringetjes ook mee.”
Meerdere malen langs de lingerieafdeling gelopen. Het moet wel netjes hangen. Want, we kunnen winnen. Winnen. WINNEN. Oh ik word vervelend als we iets kunnen winnen. We zullen. We gaan. We moeten. WINNEN. Ohh, wacht eens even. Was ik daar nou lichtelijk fanatiek bezig? Als… een geestdriftige miep?

Geestdriftig met onderbroeken. Alles is mogelijk.

Bron afbeelding.

6 comments on “Geestdriftig

Geef een reactie