Geen interesse

Shit. Wat zal hij denken? Dat ik flirt? Ben ik dan zo blind? Misschien moet ik eens voor een botox-behandeling gaan. De emotie in mijn bakkes weg laten spuiten, het leven in als een of andere zeekoe die haar monhoeken nooit zal laten stijgen. Een eeuwig ijskonijnbekkie. Ja. Dat biedt vast een uitkomst.

“Kom dan drinken we wat.”
“Nee bedankt.”
“Wat?”
“Ik drink niet.”
“Dat meen je.”
“Nee dat is een of andere kutsmoes om onder de afspraak uit te komen. Ik drink liters. Dagelijks.”
“Serieus?”
“Nee. Ik drink niet รฉn ik heb geen interesse.”

Vroeger was ik een klein meisje. Verzonken in muziek. Onderweg naar daar waar niemand was. Lekker rustig. Geen muren die afgebroken hoefde te worden, aangezien niemand er enig hinder van ondervond.
Tegenwoordig ben ik een spraakwaterval. Verzonken in muziek. Met een weerwoord en van die wiebelende wenkbrauwen. Met een beetje geluk zit mijn haar geweldig en trap ik de wereld af met mijn sneakers. Het is zo simpel, leven.

Vreemd genoeg trek je mensen aan wanneer je goed in je vel zit. Het is alsof er een neon-bord boven mijn hoofd hangt. Praat maar, vindt ze leuk. Vraag haar nummer maar, ze is de moeilijkste niet. Wat, vraag haar uit. Vindt ze helemaal geweldig. Niet echt. Ik vind het verschrikkelijk.

De rooie Metalhead heeft er iets op verzonnen. “Als mevrouw niets met me wil drinken, dan neem ik haar gewoon mee naar een concert.” Hij stuurde het appje naar een van mijn vrienden, die vervolgens als een echt meisje mij een screenshot stuurde. Ja, een vieze roddelaar die Meneer Spraakzaam. “Cassil, gaan.”

Cassil schijnt nog steeds geen orders aan te nemen. Iets met smalle gehoorgangen en een overdaad aan eigen mening.

Bron afbeelding.

17 comments on “Geen interesse

 1. wat je vergeet is dat niet elke vent een Hufter is.. je heb volgens mij muren gebouwd zon twee jaar geleden en ben bang voor herhaling van het verleden… ga gewoon met Maarten wat leuks doen

 2. Hahahaha hoe je dat schrijft over die kutsmoes en dat je liters drink. Dagelijks. Hahaha ik lig hier dubbel.
  Tja, niet drinkers zijn wel in de minderheid op deze planet earth. Maar wees er maar fier op.
  Ook op je eigen wil! En je eigen mening! Nu denk ik ook gelijk vaderlijk omdat mijn dochter ook net wat meegemaakt heeft en ik en haar moeder zo blij zijn dat ze een eigen mening heeft.

  En Maarten? Die ken ik ook. Vast een andere haha.
  Muziek is tof!
  Oh ja, Spotify rules, maar he telefoon mag niet mee. Die zou alle kanten op vliegen.

  1. Terwijl ik het typte dacht ik al over de gevaren die het met zich mee zou kunnen brengen. Hoe dan ook, je had gelukkig toch wat toffe tonen. Dat moet geholpen hebben.
   Dat jouw dochter achter haar mening stond en de juiste keuze maakte, komt ook door haar opvoeding. Ze is krachtig genoeg om zelf keuzes te maken, dat is een prachteigenschap. Je kunt dus retetrots op jezelf zijn en haar moeder ook op zichzelf en jullie op elkaar (uhm, ja fuck het zinsverband even).
   Het niet drinken was rond mijn 17/18 een hele happening. Niemand die niet dronk. Nu is het de laatste tijd weer aardig vaak raak. Ik zeg dan maar dat het al 28 jaar goed gaat zonder drank en de aankomende 28 jaar ook geen probleem zullen zijn. Thnxx!

 3. Imaginair imago

  zij die bezorgd zijn om wat andere mensen over hen denken
  zullen voor altijd, niet voor even
  als angstige slachtkonijnen leven
  alle woorden wikkend om diezelfde anderen niet te krenken

  Jij hebt echt een gouden pen, Cassilda!
  Lenjef

Geef een reactie