Gaan

Hoe lang blijf je gaan. Lopen zonder finish. Gaan zonder bestemming. Een gebed zonder eind. Ik stop, kijk omhoog en weet dat het eigenlijk al veel te ver gaat. Mijn gevoel spreekt. Ik weet het wel, maar wil het niet horen. Het gaat soms gewoon zoals het is, en dat is. Zoals het gaat.

Ik lieg. Dingen gaan niet zoals ze gaan en gaan zonder bestemming is niets voor mij. Ik heb een plan. Een idee en mijn doel is dat wat ik zie, zodra mijn ogen sluiten. Ik wil niet lopen zonder eind, of staan zonder doel. Ik wil dat wat ik zie en ga heel charmant over lijken als het moet.

Vandaag heb ik een vergadering. Met mijn motivatie zit ik daar, luister ik naar diverse doelstellingen en mijn gedachten zweven al een stuk verder dan het aangegeven doel. Ik ga wel mee, vecht en vaar de juiste kant op en alles wat in de weg staat overpower ik zonder enig probleem.
Dat maakt mij tot de bitch die ik volgens de oude garde ben. Of misschien wel net de frisse wind die we nodig hebben. Hoe dan ook, hoe lang blijf jij gaan? Staan? Lopen zonder eind? Zonder doel?

Is het mogelijk? Leven zonder doel?


Ik denk dat ik dit nummer wel eens gedeeld heb. Aankomende woensdag heb ik een concert van deze leuke jongetjes, dus jullie vergeven me het maar. Hatebreed.

Bron afbeelding.

20 comments on “Gaan

 1. Totdat ik in de spiegel kijk en tegen mezelf zeg, tot hier en niet verder. Daarbij benoen ik hard op mezelf een doel. Hoe klein dan ook. En dan ga ik weer verder met genieten. Een doel op zich ๐Ÿ˜‰

 2. Weet je dat er heel veel mensen zijn die geen doel hebben in hun leven. Die in de ochtend wakker worden, werken omdat het moet, want de hypotheek die toch iets te hoog was, moet betaald worden. Naar huis, eten, op de bank tv kijken en dan weer slapen. En dan maakt het eigenlijk niet eens uit welke dag het is, ze lijken allemaal op elkaar. Ik was net muziek van Yael Naรฏm aan het luisteren, dat is toch wel iets anders dan deze muziek. Het grappige is dat Yaron niet eens opkijkt nu ik jouw muziek zo aanzet.

  Love As Always
  Di Mario

 3. Ik heb net als jij ook een doel. Ik ga, ik luister en ik zie. Ga mee in alles maar heb ook een eigen plan. Zonder doel geen leven denk ik, maar dan lees ik de reactie van Mario, en denk dan dat die mensen die geen doel hebben zeker wel een leven zullen hebben maar het moet in mijn ogen leeg zijn.
  Hatebreed m/ ๐Ÿ™‚

  1. Ik denk dat ze slechts geleefd worden en dat is toch heel iets anders dan echt leven. Ieder zo zijn ding, maar geleefd worden lijkt mij persoonlijk toch niet de bedoeling van dit alles.
   Yeah Hatebreed!

  1. Zo nu en dan wisselt het personeel in de winkels. (Dan worden ze geruild met andere vestigingen.) Dan hoor ik altijd dat ik eigenlijk geen bitch ben. In het begin vond ik het verschrikkelijk, nu maak ik er soms gebruik van. Liever een klootzak, dan een deurmat.

 4. Doel

  we willen iets doen, wat buiten onze begrenzing ligt bereiken
  zonder hijgen
  illusies overstijgen
  hopen dat andere ogen dan die van de spiegel naar ons kijken

  Lenjef ๐Ÿ™‚

Geef een reactie