Fortarock

fortarock, festival, zomer, genieten
And I wonder day to day. I don’t like you anyway. I don’t need your shit today. You’re pathetic in your own way. “Het is de line up niet waard.” Azijnzeikers heb je overal. Altijd. Een concert is te duur, het is te ver weg of de paashaas paradeert die dag net in zijn gifgroene string door de straat. Smoesjes zijn er altijd. Vaak de voorbode van een portie gezanik.

“Ik vind het kaartje te duur. Dat iemand daar zo’n bedrag aan uitgeeft.”

Dat jij denkt dat het te duur is, dat kan. Iedereen heeft zo zijn prioriteiten en ik kan begrijpen dat je denkt nah. Maar, dat neemt niet weg dat een ander het bedrag wel wil neerleggen. Dus even je mond dicht houden met deze smoes. Anders ben ik genoodzaakt om een paar knijpers om je bakkes te zetten. Vervolgens met naald en draad je zure stembanden aan elkaar te naaien en je weet het.. ik hou niet van bloed aan mijn handen.

“Wat een kutact is Epica.”

Nee. Het is je smaak niet. Dat is iets anders. Ik neem aan dat deze dame wel wat fans heeft, anders zouden ze haar niet boeken. Ik ben geen fan van Epica. Alles behalve. Maar, dat neemt niet weg dat ze talent heeft. Jij vind toch ook dat je tante geweldig kan tekenen? Terwijl als ik er naar kijk… dan zie ik poep. Smaken verschillen. Gelukkig maar, anders stonden we met z’n alle voor één podium. Dat betekent dan ook dat de EHBO het drukker heeft, aangezien ik iedereen een trap moet verkopen om ook maar iets te zien. Dus, ik ben blij dat er mensen zijn die gelukkig worden van Epica.

“Nee jammer genoeg kan ik niet. Ik heb kinderen.”

Hoi. Hou even je broek vast, want ik ga even niet zo aardig doen. Jij hebt kinderen. Oh wat vervelend voor je. Ja, ik begrijp het. Heel jammer dat je bij je kinderen moet blijven. Die monsters waar je eigenlijk gigantisch veel om geeft staan je in de weg om eens een keer plezier te maken. Ik weet niet wie er dommer is. Jij, omdat je kinderen als last ziet. Of je vrouw, die zich liet volspuiten door zo’n ignorante bakkes.
Kinderen zijn over het algemeen een keuze. Een waarbij je toch wel geacht wordt om je verstand te gebruiken. Sta je er niet achter? Dan komen ze niet. Kom niet met ‘oeps’-verhalen aan, daar geloof ik niet in. Wanneer jij je kinderen als last ziet, dan ben jij ze niet waard.

“Het is te lang reizen.”

Wacht, zijn we door een onzichtbare tornado opgezogen? Hebben we vervolgens een MustMove meegemaakt en bevinden we ons nu in Rusland? Nee? Nee. Dat dacht ik ook. Een concert of festival kan te ver zijn naar je smaak, maar over het algemeen ben je met drie uur reizen toch wel in elke vergeten hoek die je wensen kan.

Maar vandaag maakt het allemaal niets uit, deze DwazeDonder staat vandaag op een open veld. Tussen ongeveer vijftienduizend metalliefhebbers gigantisch uit haar dak te gaan. Genietend samen met de liefste mensen die met mij op pad durven, terwijl de tonen van gierende gitaren onze oren verblijden.

24 comments on “Fortarock

 1. Zoals je weet ben ik best wel jaloers dat je gaat! Maar goed, met het oog op de baby.. Je weet nooit wat die kleine van mij van plan is in Laura haar buik hehe. Zijn mensen nog steeds aan het zeiken over de FR lineup? Ziek! Een geweldige lijst met bands voor een mooie prijs. Qua reizen kan ik het me nog wel voorstellen. Helemaal als je in het noorden woont want dan moet je toch vaak op tijd weg en zie/hoor je misschien 3 nummers van de headliner tenzij je er een hotel bij boekt. En dat maakt het vaak voor sommige mensen (zoals mij) toch net iets te duur. Anyway, ga even extra hard genieten bij Godsmack en Slipknot voor mij! ^^

  1. Ach ik heb flink gemopperd toen KING810 weer afgezegd werd. Dat was mijn eerste reden om te gaan. Maar de line up was strak, en de dag was helemaal geweldig! Papa Roach was onverwachts freaking geweldig en Lamb of God.. oh wat een liefde. Alles was tof! We gaan volgend jaar gewoon weer, wat de line up ook is.

 2. Ik heb kinderen is geen excuus. Nooit, het is een keuze om bij ze te blijven. En voor sommige kinderen is het weleens prettig als de ouders weg zouden zijn 😉 Nee.. gelul natuurlijk, maar ik hoor dat ook weleens. Sommige kinderen zitten vijf dagen per week in de opvang, maar in het weekend, nee dan kunnen mama en papa niet weg. Gelul natuurlijk. Ze zijn moe van het veel te harde werken en hun veel te hoge hypotheek te kunnen betalen en hun te vele nutteloze apparaten in huis te moeten bekijken.

  Love As Always
  Di Mario

 3. Hahahaha Geweldig. Ja, mensen zoeken allerlei excuses en/of uitvluchten om ergens niet heen te gaan. Een individuele smaak zegt niets over de kwaliteit van een artiest of over de fanbase die ze hebben. (hoewel ik Epica ook 10 keer niets vind)
  Geld, kinderen, afstand, het duurt te lang, waar moet ik slapen dan….
  Ik heb het allemaal voorbij horen komen. Mijn zoon loopt daar ook ergens rond. Wie weet zien jullie elkaar wel maar dat weten jullie dan niet 😀 BEn het verder ook met Mario eens.
  Veel plezier!

  1. Epica was een perfect moment om iets te gaan eten en schijnbaar waren wij niet de enige met dit idee. Daar zaten we dan, met godknowswho te eten. En iedereen; Goh, best lekker dat Epica zo op de achtergrond 😛 Allerlei smoezen inderdaad, maar als je echt wil dan ga je gewoon. Het was geweldig, hopelijk heeft je zoon ook een topdag gehad!

 4. Mijn enige reden is om niet meer naar een groot concert te gaan is, dat ik het te massaal vind. Het zal met mijn leeftijd te maken hebben, maar grote mensen massa’s, daar word ik kriebelig van. Kinderen zijn nooit een excuus geweest. Ze nemen mij mee of ik neem ze mee op sleeptouw. En jij gaat gewoon ontzettend genieten en we lezen binnenkort wel hoe je hebt genoten. Have fun x

  1. Dat vind ik altijd zo leuk als jij wat online deelt waar je kids bij betrokken zijn. Als iedere vader zo betrokken was zoals jij overkomt, dan had elk kind de tijd van z’n leven.
   Hoe drukker hoe leuker, alleen ben ik de dag daarna meestal wel ‘mensen-zat’ 😛 Het was geweldig! Dankjewel! X

 5. Bron van…

  kinderen zijn het gevolg van puur egoïsme
  of domheid in het kwadraat
  telkens de oerdrang toeslaat
  een oud vervolgdrama van falend realisme

  Lenjef 😀

  1. Amen! Nu zullen er vast ouders zijn die geweldig voor kun kids zijn en er echt voor gekozen hebben, nooit een moment van ‘grrr’ hebben en al dat soort dingen. Maar, met domheid in het kwadraat sloeg je de spijker op z’n kop.

 6. Moet er niet aan denken, 15.000 mensen. Ik vind 15 al te veel. Maar dat wil niet zeggen dat die 15.000 het bij het verkeerde eind hebben, want die zitten gewoon anders in elkaar als ik. Hoop dat je er met lijf en ziel van hebt genoten.

  1. Dan zal ik je maar niet influisteren met hoeveel man we over een maand op werfpop staan 😛 Je hebt gelijk, we steken allemaal net iets anders in elkaar en dat maakt alles zo mooi. Het was een topdag! Dankjewel 😀

 7. Haha, ik heb kinderen! Alsof je leven dan ophoudt. Ik zou zeggen: geef ze het goede voorbeeld.
  Ik ben in totaal maar naar 15 concerten geweest, maar ze waren stuk voor stuk een feestje. Geniet!
  Liefs Kakel

  1. Zeker, geef de kids een voorbeeld en laat zien dat zo nu en dan genieten een mooi onderdeel van het leven is 😀 Je hebt helemaal gelijk. Het maakt niet uit of je 100x iets bezocht hebt, of slechts drie keer. Als het elke keer maar een feest was 😀 Dankje, het was geweldig!

 8. Geniaal hoor Cassilda 🙂 Ik hoop dat jij er intens van genoten hebt!!!! Zou je eventueel, mocht je daar over beschikken, enkele heavy metal adresjes met mij willen delen voor als ik binnenkort met ons Sara naar Amsterdam kom?

  1. Het was geweldig, helaas kan ik je niet aan Amsterdamse heavy metal adressen helpen. Ik kom zelden in Amsterdam en ben nog minder in een kroeg oid te vinden. Concerten zijn er natuurlijk altijd. Misschien kan Google je wel een eind op weg helpen!

 9. Ik hoop dat je veel plezier hebt gehad, Cassilda. Mijn vriend gaat ook geregeld naar Fortarock (dit jaar een keertje niet) en is altijd enthousiast over de afwisselende line-up en het publiek dat op het festival afkomt.

 10. Heavy Metal is niet zo mijn soort muziek, ik ben meer van de dance en trance. Zal wel het leeftijdsverschil zijn 😉 Mijn excuus is dat mijn vrouw niet zo’n fan is en dat ik me er te oud voor voel. Ik zie me al als 50plusser tussen al die jonge gasten.

  1. Gelukkig zijn er diverse stromingen muziek, dan is er iets voor ons allemaal! Leeftijd staat er denk ik buiten, aangezien ik toch heel wat volk op leeftijd gezien en gesproken heb. Het maakt niet uit hoe oud je bent, als je maar geniet.

  1. Ohjee, je zal maar niet van dit soort muziek houden en er wel naar mogen luisteren omdat je in de buurt woont. 😛 Ik heb me uitstekend vermaakt! Volgend jaar sowieso weer 😀

Geef een reactie