Fitters

Remmidemmi

Social media staat vol met fitters. Fit girls. Fit boys. Wat, waarschijnlijk zelfs ook duizenden fit transgenders. Maar godverdomme zeg, niemand geeft om jouw sportverhaal!

Niemand wil weten hoe jij tientallen zweetdruppels laat vallen, terwijl jij de perfecte foto probeert te maken van de sportschool​. We weten namelijk allemaal wel hoe zo’n zweetzaal eruit ziet. Er is geen aangename sfeer, er zijn geen verfrissende smoothies na de afbeuling van de personal coach, en niemand, niemand, écht niemand ziet er sexy uit na een uur op de loopband. Zweet is smerig. Maar goed, alles ziet er beter uit met een filter. Dat wat ik ’s ochtends dump in het toilet ziet er met een filter waarschijnlijk nog goed uit. Dat is de kracht van een filter.
De kracht van een fitter is de realiteit vertekenen, aandacht vragen en mij mateloos irriteren. Ze gooien superfoods rond als confetti tijdens carnaval, geven hun geweldige fitte lichaam allerlei kekke hashtags op instagram en zijn altijd, maar dan ook áltijd, positiever dan de paashaas aan XTC.
Je raadt het al, ik ben geen fitgirl. Ik eet graag hamburgers. Pizza. Ijsjes. Ohja, ijsjes. Zonder hashtag. Zonder filter. Gewoon een pure, onbewerkte foto van een heerlijke slagroomtaart. Ik wil geen eindeloze verhalen horen over de sportschool, jouw lekkere personal coach of de avonturen in de kleedkamer. Tenzij je van de loopband geflikkerd ben, dan wil ik er alles over horen.

6 comments on “Fitters

 1. Whahahahahaha ooit was ik sport verslaafd, maar nog voor ig bestond of een hashtag? Wat is dat… hahahaha gelukkig maar? 😛

  Maar zelfs toen, at ik gewoon alles waar ik maar trek in had, ja ook die pizza en ijsjes en chips, flippo’s sparen moest ik voor mijn kind 😉

  X

 2. Je zal mij niet snel foto’s zien posten over mijn sportgewoontes. Niet met en niet zonder filter 😉
  Trouwens, als je veeh sport zoals die instafitters, kun je eten wat je wil, alleen gata het om de hoeveelheden.

 3. Hmmm, vermijd mijn blog dan voorlopig. Ik heb een sportschoolverhaal in voorbereiding. Ja, ook ik ben de fitboy aan het uithangen. Overigens zodat ik nog ijsjes kan blijven eten en zonder dat ik in een zitzak verander.

 4. Bron van stinkend zweet

  om god weet welke reden
  beulen
  ogenschijnlijk sportieve mensen zich af

  alsof een gefolterd lijf, vaak duur betaald
  half verminkt goddelijke kracht uitstraalt

  misschien in de hoop
  een verloren blik te vangen
  die niemand hen vroeger spontaan gaf

  Sommigen lopen zich belachelijk snel buiten spel, Cassilda. 🙂
  Lenjef

 5. Ik wilde me net opgeven voor in de sportschool en daar natuurlijk uitgebreid verslag over gaan doen. Maar ik zou jou toch niet willen irriteren dus ik heb mijn abonnement maar opgezegd.

  Love As always
  di mario

Geef een reactie