Fantasie

“Jij ook, met je fantasie.” Hij legt de pagina’s neer en staat op. Mijn hart slaat een paar slagen over, mijn adem stokt en ik weet niet hoe ik moet reageren. Vol met wanhoop kijk ik hem aan, hopend dat er nog een reactie uit komt.

Hij loopt weg, en ik hoor hem rommelen in de keuken. Was het dan zo slecht? Ik gaf hem een verhaaltje hartzeer, compleet uit mijn duim gezogen maar met de welbekende oergevoelens. Rauw, omdat ik zo het liefste werk. Vol met verwijten, omdat ik er genoeg heb.
Mevrouw Hartzeer was de ster van het verhaal, en trapte zonder enige pardon de kloten van de Hufter zo ver naar binnen dat niemand ooit nog iets van hem hoorde. Zijn toon was voor het menselijk oor, gewoon niet te verstaan. Ze overleefde de ervaringen, ging een nieuw pad op en ontdekte natuurlijk de Hufter TweePuntNul. Ik wil geen sprookje schrijven, daar zijn er meer dan genoeg van.
Misschien ging ik te ver, deed ik hem denken aan zijn ex. Meneer Grijs, zoals ik hem vandaag maar even noem, kreeg een paar weken terug dé bitchslap van het jaar in zijn gezicht. Niet geheel verdiend, maar wel behoorlijk vermakelijk. Mevrouw SlaGraag kwam natuurlijk binnen enkele dagen weer terug. Op haar knieën, met de grootste puppy ogen die je ooit zag. Ze heeft het niet in haar, om een bitch met ballen te zijn. Meneer Grijs opende de deur, en vertelde haar dat. “Die titten zijn gekocht, nu je ruggengraat nog.”

Een paar minuten later komt hij terug, in zijn handen twee bekers thee. Hij zet ze op tafel, natuurlijk naast de onderzetters en ik blijf staren. “Vertel eens moppie, wanneer krijg ik een gesigneerd exemplaar?” Hij glimlachte, zoals alleen hij dat kan en gaf mij het geschreven verhaaltje weer terug.
“Ik zie het al gebeuren. Boven in het schap, staat je woord. Alle tienerkutjes tellen hun zuurverdiende vakkenvullers centen bij elkaar, lopen naar de kassa en gaan eindelijk eens lezen. Een paar dagen later krijgt de boekenverkoper het weer druk. Alle toekomstige patsertjes moeten het weten, waar blijven hun naaktfoto’s? Ze kopen jouw boekje, om er vervolgens achter te komen dat hun scharrels een ruggengraat gekocht hebben. Dat is nog eens wat anders, dan een paar titten.” Hij bazelt een eind weg, en ik vraag mij af of hij in een hallucinatie terecht is gekomen.

Mijn handen warmen zich aan de thee, citroen thee zonder suiker. Ik neem een slok, terwijl ik geduldig wacht. Meneer Grijs veranderd in een spraakwaterval en zo nu en dan komen er van die grappige woorden voorbij. Af en toe gniffel ik iets, maar hij is te druk. Plots is het stil, hij kijkt mij aan en vraagt wat er is. “Jij ook, met je fantasie.”, ik stuur hem een knipoog. Voordat ik ook de boodschap ‘ruggengraat-kopen’ meekrijg.

Bron afbeelding.

6 comments on “Fantasie

    1. Pas keek ik met mijn zusje van acht, naar Frozen. Hele toffe Disney film hoor, maar aan het eind dacht ik even van WTF zo kan een sprookje niet aflopen. Gelukkig kwam Disney toen snel zwaaien met de toverstaf en was alles weer goed.

  1. Waarom zou je in sprookjes geloven als de wereld harde werkelijkheid is. En toch is het soms wel lekker om te dromen. Maar een ruggengraat is wel weer belangrijk om te hebben.

    Love As Always
    Di Mario

Geef een reactie