Eng

eng
‘Is er wel eens iets wat jij eng vindt?’ Hij kijkt. Ik kijk. Leuk dit. Meneer Spraakzaam weet precies wat ik denk. Hoort mijn woorden waarschijnlijk al, terwijl ik ze nog zoek. Wat is dit nu weer voor een afgekloven vraag. Of ik wel eens bang ben.

Hij kijkt. Nog steeds. Misschien zit mijn haar niet zoals het zou moeten zitten. Steekt er ergens een doldwaze pluk uit en loop ik al de gehele middag voor aap. Het kan, ik kijk namelijk zelden in spiegels.
‘Wat kijk je?’
‘Mag ik niet kijken?’
‘Zit mijn haar gek?’
‘Niet vreemder dan normaal.’
‘Bedankt.’
Meneer Spraakzaam schiet in de lach. Hij blijft een plaag, iets in hem leeft er voor. Ik sla mijn armen over elkaar. God. Ja, nu ben ik echt net een klein geirriteerd meisje. Zie je mij zitten? Daar op de kast?
‘Maar, is er wel eens iets wat jij eng vindt?’
Soms lukt het me. Dan schuif ik met mijn woorden langzaam naar een ander onderwerp. Ik doe mijn best, blijf subtiel of spring van de hak op de tak. Alles om maar even ergens anders te eindigen.

Maar.
Of ik wel eens iets eng vind?
Natuurlijk.

Vandaag is bijvoorbeeld een spannende dag. Mijn eerste column bij FOK! staat online.

Bron afbeelding.

21 comments on “Eng

 1. Vroeger ken de ik wel angst ma na mijn ongeluk hield ik er maar 1 over en die verwerkte ik in de tussentijd mooi om geheel angst vrij te leven. Wie weet komt er wel weer eens een angst opdrijven. Geen idee.
  Mag ik je hartelijk feliciteren met je eerste column op FOK πŸ™‚ Ik ga hem zo ook gelijk lezen πŸ™‚

  Gister toevallig Lamb of God opgehad. πŸ™‚

  1. Gisteren kwam de postbode de LP brengen, dus ik moest een Lamb of God nummer delen. Ze zijn geweldig.
   Zoals je het brengt, zet het mij aan het denken. Angsten moeten we misschien wel overwinnen om op naar de volgende te kunnen. Dat zou wel een mooie beschrijving zijn voor angst. En natuurlijk, dankjewel!

  1. Moet wel heel eerlijk zeggen dat het FOK!-team heel lief is. Mijn spellcheckbuddy is een eerlijke en daar heb ik wat aan πŸ˜€ Dankjewel lieve Harrij, ben er even stil van haha

 2. Enge gedachten

  ging alles goed, middelmatig of bar slecht
  verdiende het een staande ovatie
  of een val uit de beoogde gratie
  was het een op voorhand verloren gevecht

  Een onnavolgbaar knap schrijfsel, Cassilda!
  Lenjef

Geef een reactie