Eigenwaarde

reflectie, eigenwaarde

kijk nu eens goed
in de reflectie
staar jezelf niet blind
op andermans perfectie

wees trots en loop
verder dan voorheen
zie je het niet
mensen zijn gemeen

ze vechten voor goud
eindigen met aarde
het maakt niet uit
wat heeft nu nog waarde

‘Je schrijft niet meer over de Hufter.’ Het vervelende van openhartig bloggen is de reacties van mensen die erg dichtbij staan. Ze kennen de Hufter bij naam. Hebben hem gezien. Gesproken. Behandeld als een vriend. Sommige zagen het al aankomen. Of in ieder geval, dat zeggen ze. Het maakt niet meer uit. We zijn klaar.
‘Ik schrijf niet meer over hem, omdat ik niemand wil lastig vallen.’ Hij fronst. Zoals alleen hij dat kan. Meneer Spraakzaam kent de Hufter. Beter dan hij zou willen. Wanneer bepalen wij eigenlijk of we iemand goed genoeg kennen? Wanneer het te ver gaat? Interesses ons niet aanspreken? Wanneer wij zien dat het lichaam gevuld is met het kwaad? Die dagen dat we voelen hoe ronddwalende zielen hun genade zoeken? Hoe dan ook, we weten het vaak te laat. Wanneer we spijt krijgen. Van gesprekken. Getoonde emoties. Dagen. Weken. Maanden. Gadverdamme, jaren. Het is nooit snel genoeg te laat. En dat is zonde.

Het enige wat er echt toe doet is dat wat in onze gedachte zit. Hoe anderen daar mee omgaan, kan een slachtveld achterlaten. Maar, wanneer wij zelf toegeven. Overgeven aan de spelletjes van een ander. Dan hebben wij verloren. Gewoon blijven gaan. En accepteren dat sommige zielen altijd zullen blijven dwalen.


Bron afbeelding.

10 comments on “Eigenwaarde

 1. ja ik ken die klojo beter dan ik zou willen idd.. maar dat heeft ook zn voordelen.. zal nooit als hem worden, ik zag hoe zijn gedrag tientallen levens op zn kop gooide.. die van jou natuurlijk, maar ook de rest vd fam, vrienden, mensen die hem op een voetstuk hadden staan..
  blijf maar lekker zo open bloggen.. vind ik leuk

 2. Eigenwaarde

  eigenwaarde lezen te velen in de blinde ogen van anderen
  al zijn ze een fenomeen op menig gebied
  zelf zien de meestal grijze muisjes het niet
  รฉรฉn schouderklopje kan een dwerg in een reus veranderen

  Velen verdwalen levenslang in zichzelf, Cassilda.
  Lenjef

 3. Blijf maar lekker loggen waar jij over wilt loggen. Zo kun je de mensheid blijven waarschuwen voor het kwaad. Je blijft toch ook je heerlijke muziek loggen terwijl misschien ook niet iedereen het wil horen. Ze zijn niets verplicht om te lezen of te luisteren.

  Love As Always
  di Mario

  1. Toen ik je reactie vanochtend las dacht ik; hell yeah. Muziek gooi ik er al maanden onder en ik weet dat het door de meeste niet afgespeeld (laat staan gewaardeerd) wordt. Thnx!

 4. Wanneer we denken iemand echt goed te kennen blijkt vaak achteraf dat we helemaal niets wisten van die persoon. Zoals je wel eens in de krant leest ‘ het was zo een rustige jongen. Deed geen vlieg kwaad” geld dat ook voor mensen die wij allemaal kennen. Wanneer ken je iemand goed genoeg? Nooit denk ik.

  Ik probeer zo min mogelijk over andere mensen te bloggen die anderen weer kennen die mij ook kennen. Ik snap je dus wel.
  De muziek zoals altijd ๐Ÿ™‚

  1. Mensen kunnen inderdaad plots heel anders in elkaar steken. De situatie maakt er vaak een spelletje van. Vanochtend hoorde ik op het nieuws ‘hij was altijd zo rustig’. Ja. Tuurlijk. Daarom moord hij de rest uit. Doen alle rustige mensen.
   Soms is het wat vreemd als bekenden over de blogjes beginnen, maar ach. Het wordt in ieder geval gelezen ๐Ÿ˜› Thnx!

Geef een reactie