Eerste kerstdag

“Zou je dat nou wel doen?” Even trek ik mijn wenkbrauw op, draai mijn hoofd naar hem toe en vraag hem wanneer ik hem om zijn mening vroeg. Hij staat perplex, stottert iets en geeft mij gelijk. “Nee, je hebt gelijk. Het is jouw keuze, maar…” Nog voordat hij zijn zin af kan maken, sta ik recht voor hem.

Zo breed als ik kan, en met ogen die kunnen moorden. “Wat nou, met je het is jouw keuze, maar…” Ik wijs met mijn vingertjes dicht bij zijn gezicht, en wil hem nog veel verder irriteren. Sorry, ik kan er niets aan doen. Ongevraagd advies zorgt ervoor dat ik tegendraads word. Mijn nekharen staan op, en mijn woordengebruik word fel.

Gelukkig kent Meneer Advies mij langer als vandaag. Hij haalt mijn wijsvinger uit zijn gezicht, lacht en grapt iets over het recht dat vrouwen hebben. “Het aanrecht, en nu hop hop.. ik heb honger.” Ik frons, mompel dat hij de weg naar de keuken kent en anders maar mag sterven aan ondervoeding.
Al lachend trekt hij een zak chips open, en kijkt toe hoe ik begin te typen.

Een verhaaltje online gooien, terwijl het Eerste Kerstdag is? Ja, daar heb je ballen voor nodig.

Kerstballen.

Lieve bezoekertjes, voor degene die niets hebben met Kerst; ik wens jullie een geweldige Donderdag toe. Geniet van je (hopelijk) vrije dag en laat je niet gek maken door al die doofmakende kersttonen overal. We slaan een beetje door, ik weet het.
Voor degene die Kerst geweldig vinden, en dit waarschijnlijk pas veel later lezen. Geniet ervan, dat je overspoeld mag worden met cadeau’s en liefde van familieleden die we het hele jaar ontlopen,
En natuurlijk voor iedereen, gewoon weer… tot morgen!

 

Bron afbeelding.

10 comments on “Eerste kerstdag

  1. Ik heb niets met kerst maar lees dit vandaag pas en niet gister. Persoonlijk heb ik me er doorheen geslagen en ben zonder kleerscheuren door 1te kerstdag heen geraakt Pfffff πŸ˜€

Geef een reactie