Echt lelijk

Schoonheid zit van binnen. Het is dat wat wij met ons meedragen. De echte pracht en praal zijn de dingen die wij doen wanneer alles om ons heen zwart is. Wanneer het grijs om zich heen grijpt en alle kleuren doet verdwijnen. Schoonheid is de regenboog. Jammer genoeg is de ziel van vele, niets anders dan een zwart gat.

Na een lange werkdag sta ik daar dan. De brievenbus wil weer eens niet open. De strijd tussen de brievenbusklep en mijn handen vreet mij van binnen op en laat mijn humeur dalen. Ik wil dat concertkaartje wat mijn naam schreeuwt hebben.

“Jammer brievenbusje, jij gaat niet mee en je geeft mij nu het kaartje!”

Uiteindelijk win ik. Snel sluit ik met enige agressie de brievenbus. De sleutels landen in mijn tas en ongeduldig als ik ben, open ik de envelop. Daar sta ik dan als een klein kind met mijn laatste concert kaartje. Ik mopper nog snel even wat tegen de brievenbus, draai mij om en kijk recht in zijn gezicht. De Deurman.

“Hey lieverd! Lange dag gehad?”

Gedachten rennen door mijn hoofd.

Shit. Moet ik nu echt antwoord geven? Nee. Waarom? Ik kan best tegen een brievenbus praten. Tuurlijk en dan negeren we de Deurman. Gewoon, omdat het kan. Hij denkt dan alleen maar dat ik gek ben. Ach, dat ben ik toch ook? Waarom maak ik mezelf druk om zijn mening. Het is de Deurman maar. Maar?

Ik schud mijn hoofd en geef toe. De woorden vloeien en de Deurman komt steeds een stukje dichterbij. Hij glimlacht, knikt en wil graag horen hoe mijn dag was. Mijn haren vallen even irritant als altijd voor mijn ogen. Ik kijk hem aan en zie zijn hand voorzichtig uit zijn jaszak komen. De Deurman veegt mijn rebelse haren langzaam achter mijn oor en stuurt een vlugge knipoog.

Alsof bliksem mijn hart trof. Gedachten brachten mijn hart snel weer terug in de realiteit. Het was weer eens zo. De Deurman klinkt misschien heel aardig en leuk, maar is dit niet. Toen zijn hand langs mijn wang gleed, rook ik hem.

“De deur heb je in ieder geval open gekregen.”

Hij lacht, trekt een gekke bek en probeert het gesprek in stand te houden. Vreemd genoeg hoorde ik hem niet meer, zijn geur blokkeerde mijn talent om te luisteren en het enige wat ik wilde was weglopen.

“Is er iets moppie?”

Ik knikte terwijl hij met grote ogen naar mij keek. De Deurman wilde graag weten wat er was. Zijn nieuwsgierigheid fonkelde uit zijn ogen en even leek het alsof hij met mijn antwoorden de jackpot zou kunnen winnen.

“Je ruikt nogal naar de wiet.”

“Wil je ook?”, fluisterde hij.

Hij is echt lelijk.

Schoonheid zit van binnen. Het is dat wat wij met ons meedragen. De echte pracht en praal zijn de dingen die wij doen wanneer alles om ons heen zwart is. Wanneer het grijs om zich heen grijpt en alle kleuren doet verdwijnen. Schoonheid is de regenboog. Jammer genoeg is de ziel van vele, niets anders dan een zwart gat.

Ja. Hij is รฉcht lelijk.

Bron afbeelding.

18 comments on “Echt lelijk

 1. “Wil je ook?”, vraagt hij dan ook nog. Goed, nu weet hij natuurlijk niet dat je niet rookt en drinkt, maar toch.
  Ik kan ook afknappen op een geur. Vooral als iemand naar rook ruikt en naar kookluchtjes van een week. Bleh… Dan wil ik echt het liefst weg rennen.
  Of mensen die vlak bij je komen staan en waarvan de adem dan bij je naar binnen dringt en je helemaal leegzuigt en opvult met walging,,
  Leuk stukje weer!

  1. Ja ik denk dat mijn blik echt op “kijk ik zie water branden” stond op dat moment. Hij weet inderdaad niet dat ik niet rook, drink of zooi gebruik, maar nog. Bah! Stinkerds zijn nooit leuk. (Soms loop ik in mijn winkeltje met een luchtverfrisser rond. ๐Ÿ˜› Want kooklucht, drugslucht of zweet.. nee danku vriendelijk ๐Ÿ˜› ) Dankjewel!

  1. Ach weet je wat het is, iedereen moet zelf weten wat hij of zij wel of niet gebruikt. Maar ik wil geen stinkerd. Dat werkt gewoon niet met een straight edge meisje.

 2. Oh en ik had nog zo gehoopt dat deurman leuk was!! Balen! Wiet.. dat is toch zo ouderwets ๐Ÿ˜‰ Maar ja, een hoop mensen zijn van binnen een nare poep kleur ๐Ÿ™‚

 3. Tot een jaar geleden rookte ik ook.. en rook ik dat soort dingen niet. Maar tegenwoordig, ik ruik alles joh. Dat wil je echt niet. Je zou er haast weer van gaan roken ๐Ÿ˜‰ Wiet heb ik nog nooit geprobeerd, ik heb er geen behoefte aan en dat stink nog erger. Pffff. ik heb er van de week eentje de winkel uit gezet. Maar hij is uit zegt hij nog, terwijl ik hem naar buiten duw. Ja gozert.. maar het meurt me wel de pan uit.

  Love As Always
  Di Mario

 4. Wachtend op een prooi

  plots
  en ogenschijnlijk
  toevallig staan ze daar

  zich wringend in allerlei bochten
  de o zรณ hulpvaardige gedrochten

  het eigenbelang
  verbergend
  zoals een valse minnaar

  Lenjef ๐Ÿ™‚

  1. En wat voor een gedrocht! Hoe mooi de buitenkant ook kan zijn, sommige zijn van binnen zo zwart. Laten we dat maar ver weg bij het woord minnaar vandaan houden!
   Prachtige woorden weer <3

Geef een reactie