Duitse pinguïn

De enige reden waarom ik uit bed kom is simpel. Ik moet plassen. Zodra ik mijn voeten op de grond zet heb ik spijt. Het is koud. Grauw. Winter. Ik haat het.

Dit is mijn eerste winter in Duitsland. En schijnbaar vond Meneer Winter het een perfect moment om mij kennis te laten maken met sneeuw, gladheid en kou. Iets waar ik een grafhekel aan heb. Pinguïns zijn dan wel weer schattig, en ook al heb je die niet hier in Duitsland… ik deed alsof ik er één was. Ik schoof de rotonde over, op mijn buik. Dat, terwijl mijn fiets zich tussen mij en het koude, niet gestrooide asfalt bevond. Ik hield er weinig schattigs aan over. Een broek met kapotte knieën. Twee dikke olifanten knieën en een lichaam vol schaafwonden. Het schattige? Dat mijn vriendje mij kwam halen toen de werkdag er eindelijk op zat. Werken met schaafwonden en dikke, pijnlijke knieën is niets iets wat aan te raden is in de detailhandel. Geen klant heeft het gemerkt, maar van binnen heb ik flink gescholden. Zelfs nieuwe vloeken uitgevonden.

Het fijne aan de winter in Duitsland is dat er overal chocolade te vinden is. De supermarkt is stiekem een verkapte chocolatier, die mijn winkelmandje en maag binnen no time vult met tijdelijk geluk. Iets dat ik als drama queen hard kan gebruiken.
Ik klaag en mopper. Wetende dat ik niets te klagen en mopperen heb. Wetende dat, nu de zon op mijn gezicht schijnt, de lente er echt aankomt. En dan? Dan is er overal Paaschocolade.

7 comments on “Duitse pinguïn

 1. Universeel gevoel

  of we nu in Duits- of een ander land vallen
  de pijn
  zal allicht overal dezelfde zijn
  wanneer de knietjes lijken op gehaktballen

  Een kusje van de partner op de pijnlijke plaatsen verricht soms wonderen, Cassilda! 🙂
  Lenjef

 2. oei, alweer mijn reactie weg, nog een keertje dan 3e keer
  ik weet uit ervaring dat je bij een harde val aardige harde vloeken kunt slaken en soms helpen ze ook,
  dank je wel dat je mijn blog kwam bezoeken

Geef een reactie