Dromenland

Tijd is slechts een kogel. Hij vuurt ons af, we veranderen allemaal van baan en eindigen daar waar we thuis horen. Bij dat wat wij verdienen. Wat wij denken te verdienen. De tijd is soms een nekschot, of een deken die ons verstikt. We zijn de enige die onze snelheid bepalen en de enige die aan het stikken zijn. Wij zijn de levende stervenden.

Mijn handen slaan zich snel om mijn middel. Op zoek naar de schoten des Tijd. De wonden die ik voel, maar niet kan vinden. Geen littekens te ontdekken en even rommelt het flink. Mijn hart spring bijna uit mijn dwaze donder en vreemd genoeg kan ik hier geen probleem van maken.

“KUT! Ik ben m’n lader vergeten gek.”

Ze kijkt mij vol spot aan en lacht. De kans dat ik mijn oplader van mijn mobiel vergeet mee te nemen is kleiner dan de kans dat jij de loterij wint. Ik ben daar waar mijn lader is. Je weet het maar nooit. Straks zit je daar met een weigerende lege mobiel en dan… dan zit je daar. Alsof het de jaren negentig zijn.

In de jaren negentig was ik een stuk jonger. Vreemd genoeg waren wij dat allemaal. Onze dromen vlogen, hielden ons in de realiteit en schopte ons soms ver de hel in. We droomde, leerde en wisten. Dat tijd slechts een kogel was.

Het liefste zou ik zo door alles heen willen vliegen. Zonder enige obstakels mijn doelen halen. Geen littekens achter laten, niets wat moet helen. Maar waar is dan de fun nog? Het harde werken wat voldoening brengt. De strijd die doorzettingsvermogen levert. Ja, levert.

Gisteren heb ik de stoute sneakers aangetrokken, een sollicitatie verstuurd met de hoofletters EGO en LEF. Hopende dat ik die koers van mijn kogel lichtelijk zou kunnen aanpassen. Al is het maar iets dichterbij het doel, of gewoon voor even. Om te leren. Te kunnen falen en uiteindelijk stappen naar voren te nemen.
Het hoeft niet easy, als het maar wel gebeurd. Ik wil best over lijken gaan, geen probleem.

Laat ik voorlopig de boel nog steeds maar slopen, met mijn kicks deuren openen en strijden voor die droom uit de jaren negentig. Maar, wel met een werkende mobiel graag.

Bron afbeelding.

21 comments on “Dromenland

 1. Ik ben al heel erg lang gefascineerd door tijd. Het manipulatieve er van vind ik ook geweldig. Verder interesse in het tijdreizen wat nu nog niet mogelijk is.

  Ik vind zo’n sollicitatie de beste manier van… Je moet jezelf boven het maaiveld plaatsen en dat doe je door zulke woorden te gebruiken. Ik heb zelf altijd zulke technieken gebruikt. Ook tijdens gesprekken en er zijn maar weinig plekken geweest die me niet aannamen.
  Ik zou je ook zo aannemen, al was het alleen al vanwege je perfecte muzieksmaak πŸ˜›

  1. Tijd is echt iets pakkends. Zeker als je er iets langer over nadenkt. Hopelijk duurt tijdreizen voorlopig nog wel even, dat gaat dan weer voor link wat problemen zorgen. Iedereen is ineens rijk, of gelukkig. Of, uiteindelijk diep ongelukkig. Maar aan de andere kant, zou het ook weer prachtige dingen opleveren, lekker grijs gebeuren dus.
   Stiekem gooi ik mijzelf altijd zo in de markt, ik hoop in dit geval dat het meewerkt. Zo niet, mail ik ze terug. ‘EN IK HEB PERFECTE MUZIEKSMAAK!’ πŸ˜›

 2. Wat weet je het thema tijd hier weer in glasheldere beelden te schetsen. Succes met die sollicitatie. Je lot een handje helpen brengt je sneller naar het doel van je leven – naar het ‘hoe je bedoeld bent’.

 3. gelukkig zijn de laders tegenwoordig allemaal van hetzelfde type, dat vergemakkelijkt het opladen met iemand anders’ exemplaar als je het jouwe vergeten bent.. πŸ˜‰
  Veel succes met die sollicitatie, met zo’n gedreven meid als jij wordt dit nooit een probleem denk ik zo!

  1. Ik momenteel ook even. Ben na twee jaar even mijn foto’s en video’s op de laptop aan het zetten. Wat een onzin een mens ook kan verzamelen. En de rust die we er mee verliezen.
   Maarja, ik en ook gewoon een app-junkie. Dus lang zonder lukt niet.

Geef een reactie