Dood spel

Mijn ogen zoeken. Mijn handen draaien. Nergens een stempel. Geen litteken dat de datum van mijn overlijden aangeeft. Niets. De dood laat blijkbaar graag op zich wachten. Ik kijk naar de overkant. Een oude trein piept, remt en staat uiteindelijk stil. Tientallen mensen stappen uit en lopen nietsvermoedend door. Vol haast, want de overstap moet wel gehaald worden.

Waarom weten wij niet wanneer we zullen sterven? Waarom doen we alsof het leven een feest is, terwijl we allemaal toch echt voor hetzelfde doel geboren zijn? De dood hoeft geen moeite te doen. Sterven doen wij allemaal.

Toch wil ik het begrijpen. Waarom sterven er moeders? Kinderen? Vaders? Trouwe mannen? Strijden wij voor een beter leven? Vechten wij ons naar de dood? Hopen wij op een zacht eind, of maakt het ons niet uit hoe we gaan? En, misschien nog wel belangrijker, waarom vergaat onkruid niet?

Waarom verheerlijken wij het leven als de dood vanzelf wint?

My future seems like one big past.

Slipknot – Duality

6 comments on “Dood spel

 1. Waarschijnlijk omdat het leven een stuk leuker is voor de meeste mensen ipv de dood. Ik zou ook niet willen weten wanneer ik dood ga. En waarom mensen dood gaan… Anders was de aarde allang dood geweest en hadden we ook niet kunnen leven.

  Love As Always
  Di Mario

 2. Ik probeer het niet te begrijpen. Ooit probeerde ik dat wel. Als 15 jarig kereltje die net z’n moeder had verloren. Je krijgt geen antwoorden. In plaats van te zoeken kun je beter vieren dat je leeft. Echt! Geloof me!

  Maar mensen die zich bewust kapot laten schieten voor een paar ouwe lui die aan de macht staan, dat snap ik niet. En dat weiger ik te snappen.

 3. We hebben geen keuze

  geen sterveling vraagt om te worden geboren
  ook onze en andere kinderen niet
  terwijl men er wereldwijd meer ziet
  die op een dag bij de vergeten verhalen horen

  Alles is, Cassilda!
  Lenjef

 4. Jouw punt van onkruid, die vraag heb ik ook nog altijd, waarom zijn het de lieve zachte mensen die zo ziek worden tot de dood erop volgt, zij die geen vlieg kwaad doen als eersten te lijken gaan, jong of ouder, kinderen inderdaad nog de onschuld zelve?

  En lijkt het alsof zij die van alles uithalen wat slecht is, een lang leven ontvangen…. ja waarom…

  X

Geef een reactie