Don’t make a grown man cry

“Het is je blik. Je kijkt gewoon zo, zo.. ‘ik wil zaad’-achtig.” Snel loop ik naar de spiegel. Ik check mijn voorhoofd, op verborgen boodschappen. Laat mijn handen over mijn wangen naar beneden glijden en zie slechts enkele beginnende rimpels. Over de hardnekkige rimpels, praten we vandaag niet. Mijn ogen openen zich net een stukje verder en met mijn dwaze ‘oh kijk mij eens verbaasd zijn’-look, zie ik het nog steeds niet. Nee, ik kan nergens geen zaadvragende ogen ontdekken en vraag mijn beste vriendin of ze gek geworden is.


“Jij wilde weten waar al die debielen vandaan kwamen? Je doet het zelf. Kijk, naar hoe je kijkt!” Ik schud mijn hoofd, en schudt mijzelf bijna wat hersenschade toe. Nee. Ik trek gewoon van die mafkezen aan. Idioten die zichzelf voordoen als Mister Perfect, maar binnen een flash veranderen in Meneer Hufter. Het is ongelooflijk, maar waar.

Een paar dagen geleden kwam ik hem weer eens tegen. Meneer Ego. Je kent zijn type, aangezien de meeste mannen gewoon goed in hokjes te plaatsen vallen. Meneer Ego, wint zonder enige twijfel de prijs voor de douchebag-categorie. En stiekem, ook de prijs voor kleine piemeltjes. Maar, om dat nou zo open en bloot te gooien, zoals hij maar wat graag deed op whatsapp, is misschien een gevalletje TMI.
Oh, damn. Sorry, flap ik het er net toch zo stiekem tussen neus en lippen uit. Wat vervelend he, meneer Ego.

Ieder van ons zal het wel herkennen, de ongevraagde glans-foto’s. (Google maar eens op glans. Maar, doe dit niet in een vol klaslokaal of propvolle trein. Alhoewel, waarom ook niet.) De meeste droge appjes, of de indirecte beledigingen die het mannelijk geslacht ons stuurt.
Neem het ze niet kwalijk, het is niet hun schuld. Nee, de soa-bakken van een sletten voeren ze. Deze goedkope dames leren ze dit gedrag aan, en wij zitten vervolgens opgescheept met oversekste pubers van ruim in de dertig. Wat we hier met z’n alle aan gaan doen?

Simpel.

1. Gedraag jezelf niet als Queen Selfie. Je bent niets anders dan een tinderlokker, die onder al die filters er uit ziet als een crap a lot-lady. De dag dat je tientallen selfies online mag trappen, is de dag dat facebook komt met een dislike-functie. Of een WHAT.THE.FFING.FOCK-knop. We kunnen niet van mannen verwachten, dat ze zich fatsoenlijk gaan gedragen. Zeker niet, zolang Queen Selfie de halve soa-bak uithangt. Dus dames, weg met de overvloed aan selfies.
Doe je dit niet, zeur dan ook niet. Mannen kunnen het niet helpen, als wij met onze voorgevel onder onze neus de onschuld uithangen. De onschuld uithangen, net als Judas.

2. Negeer het. Mannen en hun peepee. Er is geen band die met zoveel emotionele strijden te maken krijgt als deze. Mocht je dus een pielemuis in je WhatsApp vinden, laat hem dan maar even flink een blauwtje lopen. (Hoera, voor de blauwe vinkjes!) Negeer het, en je zult nooit meer een foto, met een zwengelende sergeant-majoor ontvangen. Hij zal zich gigantisch op zijn pik getrapt voelen, en dat was nou net de bedoeling.

3. Geef je telefoon, voor even aan een vriendin. Geloof me, niets is leuker dan gedeelde glans-foto’s. We showen ze aan onze beste vriendinnen, de vriendinnen van vriendinnen en aan hun vage kennissen. We lachen, we schateren en tranen rollen over onze wangen. Er is er geen een hetzelfde, en over het algemeen zijn ze gewoon freaking hideous.

4. Schreeuw het van de daken. Mocht de man in kwestie, de boodschap niet begrijpen is er nog een manier. Een laatste redmiddel, wat er voor zal zorgen dat niemand deze kleine zwengelaar ooit nog serieus zal nemen. Deel de shit op elk social media kanaal wat je maar kan vinden, en het liefste daar waar zijn familie en beste matties het zullen zien.

Dames, laat je niet van de kaart brengen door een onverwachte penis-shot in een van je appjes. het is maar een verrimpeld stuk vlees, waar we graag met z’n alle om lachen. Het is natuurlijk ook een optie om de kwakspuiter te blokkeren, maar wees eens eerlijk dames. Iemand op zijn pik trappen, en eens goed voor lul zetten is toch veel leuker? Ajuuu, met die kleine paraplu.

Heren, laat je niet van de kaart brengen door al die blauwe vinkjes, zonder antwoord. Er komt ooit een meisje, die er voor valt. Ze loopt misschien geestelijk een paar honderd jaar achter, maar.. ze bestaat. Behoud de hoop, en wis mijn nummer.

 

Twee keer per maand, mag ik bloggen voor Rumag. Het verhaal hierboven verscheen op zeven december, en is natuulijk mijn beste klaaggezang tot dusver.  Omdat dit stukje speciaal voor Rumag geschreven is, is het wel iets anders dan dat jullie van mij gewend zijn. Maar hey, stel je gewoon maar een Cassilda voor die te lang niet heeft mogen mopperen. Dan krijg je dit soort verhalen.  Manvriendelijk is het niet.  Of nouja, schoftvriendelijk. Er zit natuurlijk een groot verschil tussen een man en een schoft.

9 comments on “Don’t make a grown man cry

  1. Laten we maar niet op glans zoeken. We kennen het resultaat en ik ben geen fan van eikelmannen.
    Wederom weer leuk geschreven.
    Aan je tips heb ik niets en in mijn Whatsapp zie ik eigenlijk nooit vleeswaren. Vrouwen doen dat toch minder snel denk ik zo.

    1. Dankjewel John! Gelukkig heb je niets aan de tips, dat betekend in ieder geval dat je geen Meneertjes Ego hoeft te ontlopen 😛 Het is misschien inderdaad eerder een mannen dan vrouwen-dingetje. Zal eens gaan rondvragen 😛

Geef een reactie