Domme vragen

vragen

Mensen stellen vaak domme vragen. Het is niet anders, ze willen gewoon een gesprek. ‘Kom je hier vaker?’ Wat, In de supermarkt? Zo min mogelijk. Wandelen in ellenlange paden, op zoek naar dat ene product wat natuurlijk al anderhalf uur uitverkocht is. Ik kijk links, rechts, om het hoekje en vind uiteindelijk een vakkenvuller. Een gediplomeerde vakkenvuller, aangezien hij ook daadwerkelijk op zoek gaat naar het artikel van mijn dromen. Dit, of hij whats appt snel zijn vriendinnetje dat hij moordzuchtig wordt van al die zeikende klanten. Op is op, wat begrijpt die trut hier toch niet aan? Nee. Ik kom hier zo min mogelijk en jij?

‘Moet ik vandaag vegen?’
In mijn winkel wordt er over het algemeen elke dag geveegd. Gedweild ook, met water waar sop in zit. Water dat echt schoon maakt aangezien ik slecht tegen een vieze vloer kan. Alleen op de werkvloer, hoe het er thuis uit ziet interesseert mij weinig. Ik ben er zelden. Zeker met al die werkuren deze zomer. Hoe dan ook, ik dwaal af. Domme vragen.

‘Moet ik vandaag vegen?’
Er zijn natuurlijk verschillende antwoorden mogelijk. De een zal iets passender zijn dan de ander, maar alsnog. Domme vragen smeken om gevatte antwoorden.
‘Tenzij jij verwacht dat de dwerg van de vishandel dit komt doen. Liever niet, want de winkel is al vergeven van zijn stank als hij slechts even snel aluminiumfolie komt halen. Dus ja, graag. Jij gaat even vegen.’

‘Waarom doe je toch altijd zo?’
Ha. Verwacht. Waarom ik niet eens een normaal antwoord geef. Waarom alles altijd zo anders moet. Tja, waarom gewoon doen als het ook achterlijk kan. Maar ook dit antwoord is niet datgene wat ze verwacht. Een excuus kan ze op haar buik schrijven. Net als ik met hoop op een gevatte vraag. Wachten tot ik een ons weeg, dat is sneller geregeld.

Ik stopte mijn hoop in een witte envelop, fluisterde er zacht de liefste woorden tegen. Of dit zin had? Geen idee, ik stak de envelop in de brand. Gooide het in de vuilnisbak, om zo te zien hoe alles opgegeten werd door ’t zuurstof. Want het leven is net als vuur. We vreten zuurstof, tot we onze laatste adem laten gaan. Net als de fucks die ik geef wanneer er een domme vraag wordt gesteld.

Het is niet anders. Mensen zijn over het algemeen een beetje dom. Maar, ik hou wel van ze. Want de woorden vlogen uit mijn vingers en even, even waren jullie mijn beste vrienden. Mijn inspiratie. De frustratie leek te verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Tot ik straks mijn brood mag afrekenen en de verkoopster vraagt of het zo mee gaat. Wil ze het thuis komen brengen? Nee bedankt lieverd, ik val op roodharige, intelligente mannen. Of naar de bekende weg vragers, maar dat.. dat is een ander verhaal.


Een paar weken geleden stond ik bij John Coffey helemaal vooraan. Degene die rechts van mij stond heeft deze prachtvideo geschoten en zo beleef ik het concert toch elke keer weer een beetje opnieuw. In oktober en december zie ik de heren van John Coffey. Gelukkig maar, want dit is mijn verslaving. Muziek. Toffe live shows. Jaja.

PS. neem het verhaal van vandaag niet te serieus, doe ik ook niet.

Bron afbeelding.

14 comments on “Domme vragen

 1. IK zeg altijd dat er geen domme vragen bestaan. Wel ondoordacht vragen. Als mensen eerst eens goed zouden nadenken voor ze een vraag stellen, vinden ze het antwoord waarschijnlijk zelf al. Schone vloeren zijn in een winkel een must vind ik. Is ergens een vloer vies, of de schappen, dan kom ik er niet meer.
  En muziek een verslaving? Goh ๐Ÿ˜› Hier ook hoor. Zonder muziek….
  En geweldig dat je de heren snel weer ziet ๐Ÿ™‚

  1. Vieze schappen, ai! Bij de gedachten lopen de rillingen al over m’n rug.
   Haha, ja stiekem wel! Zonder muziek draait de wereld niet. ๐Ÿ˜€ Het aftellen begint bijna weer!

 2. Ook ik vind dat domme vragen niet bestaan, maar domme antwoorden wel. Maar daar is je blog niet minder leuk om. Jouw ‘probleem’ met ‘domme’ mensen is misschien dat je je niet genoeg realiseert dat JIJ niet de standaard bent, die zij met zijn allen zo massaal vertegenwoordigen. Om die reden vind ik je wel een fantastisch mens – jammer dat er maar zo weinig van zijn <3.

 3. Eeuwig donkere middeleeuwen

  mensen die met ongezien veel vragen zitten
  leven allicht
  met de ogen dicht
  terwijl ze op de uitdijende duisternis vitten

  Lenjef ๐Ÿ™‚

Geef een reactie