Destiny

Ze rent zich van hort naar her, haar voorhoofd is bezweet en in haar ogen valt een opkomende paniekaanval te bespeuren. Ze slaat de kassalade steeds harder dicht, krijgt de plastic tassen niet meer open en als je het aan mij vraagt, is ze aan haar laatste werkdag begonnen.

Ja lieve Lies, zoals we je nu voor het gemak maar even noemen, ik kan er ook niets aan doen. Zuchtend probeer ik een comfortabele wachthouding aan te nemen. Verschrikkelijk dit, daar sta ik dan. In een te lange rij, tussen de andere hobby trutten die allemaal net zo’n fijn en liefdevol humeur als ik hebben.

Het liefst zou ik het jengelende monster voor me, die blijkbaar bij de zeurkous van de dag hoort, een lange zwaai naar buiten willen geven. Hij is naar binnen gerent, met zijn moeders haren in zijn kleine klauwtjes. Ze moest mee, ze moest dit zien, want kom op mam, KOM OPPPPPPPPPPPP!! Dit is het moment waar hij op heeft gewacht. De dagen afgeteld, tot het dan eindelijk zo ver was. Het lot was eindelijk gearriveerd.

Speelgoedwinkels zijn het kwaad. Ze veranderen jong gespuis in mormels, mannen in kleine kinderen en vrouwen in feeksen der Hell. Voor mijn jongste zusje slenter ik geregeld over de drempel van onze buren, en vraag ik mezelf af of ze misschien al wat leuks van Sofia het Prinsesje, Pepa Big of Zack & Quack in de schappen hebben liggen.
Geloof me, ze hebben van altijd van alles. Behalve dát waar ik eigenlijk op zoek naar was, en toch loop ik weer met een tasje naar buiten.
Voordat ik door de deur naar buiten loop, moet ik langs de game afdeling. Je weet het wel, daar waar alle buurt nerdies verzameld zijn en het elke dag weer over een nieuw spel hebben. Vorige week, lieve dames en heren, was het voor de nerdies en de stoere game liefhebbers dan zo ver. Destiny kwam uit.

Ja, ik zie je al verontrustend kijken. “Cassil… waarom… wist jij wanneer Destiny uit kwam?” Ik ben echt geen gamer. Geen enkele haar op mijn vuurtorenhoofd die er over piekert om eens lekker een potje te gaan zitten button bashen. Ik vind het dan weer wel leuk om een game nerdie ‘los te zien gaan’ in een of ander spel wat natuurlijk de must have van het moment is.
Iets minder vind ik dat de grote volwassenen veranderen in kinderen, en helemaal op gaan in het moment. Bedoel, hallo…. ik hou niet van wachten. Ik wil mijn aandacht nooit delen, en als ik iets wil.. nou, dan wil ik dat meteen.

En nu ik dat net terug lees, realiseer ik me dat ook ik een ongeduldig kind word van games. Of nouja, een feeks des Hell, die bijna met haar deegroller de transformatie van volwassene naar kind wilde omkeren.

Bron afbeelding.

10 comments on “Destiny

  1. Haha ik heb het maar een paar keer gehad. Met GTA V en Battlefield 3 & 4. Alleen ben ik niet zo’n persoon die vervolgens uren bij de winkel gaat staan wachten.. Dat gaat me echt te ver, lol

    1. Serieus hoor, de winkel bij ons op het plein werd nog net niet in beslag genomen door de nerdies. Gelukkig is dat dus een plaastlijk verschijnsel. En ach, beetje gamen is niets mis mee, voor even 😛

Geef een reactie