Liever een Klootzak, dan een zoutzak.

Ze stamelt, struikelt over haar eigen woorden en laat haar tranen op de vrije loop. “Ooit komt er een dag, dat het echt wel goed komt.” Ze knikt vol ongeloof en probeert zichzelf moed in te praten. Haar hart is gebroken, haar ziel ligt in de gebruikte zakdoekjes en de lege verpakking ben & jerry’s laat zien dat het eigenlijk al veel ste laat is. Er is geen weg meer terug, ze kan hem niet los laten.

Mevrouw Hartzeer is gebroken, kan niet zonder haar vriendinnen en belt mij wat graag op in het diepst van de nacht. Mijn telefoon trilt bijna van het nachtkastje af, ik zit van schrik rechtovereind en neem om 4.19 de kleine stoorzender maar op. Dag droom, hallo living nightmare.

Nog voordat ik mijn naam, met alle klasse die ik hiermee draag uit kan spreken word ik overspoeld. Haar herinneringen, zijn beloftes, haar geloof hierin en nog veel meer klinkklare onzin die gewoon onverstaanbaar is. Mevrouw Hartzeer heeft een teveel energydrank naar achter gekiept, en komt over als een needy junk.
“HO! WACHT EENS!” Ik schreeuw en hoop dat ze het hoort. Zonder enig succes ratelt de tranensproeier door, er komt geen eind aan. Het enige wat ik nog kan doen is er af en toe een ‘ja, je hebt gelijk’ er door heen gooien. Een instemmende ‘hmm-hmm’ en hopen dat haar tranen alle energie uit haar lichaam trekken. Wie weet, gaat Mevrouw Hartzeer wel ineens out en kunnen we beiden weer een paar uur slaap pakken.

We zijn er altijd maar voor onze vriendinnen. Het maakt niet uit hoe laat het is, ook jij neemt je telefoon op om 4.19. Gewoon, omdat we elkaar steunen. Omdat ook wij wel eens met het snot op onze kin aan de telefoon hangen, het niet meer weten en bijna sterven aan een overdosis chocolade.

Mevrouw Hartzeer verdronk bijna in haar eigen zelfmedelijden en ik besloot dat het genoeg was geweest. Ik pakte mijn spullen, zorgde voor een tas vol met get.the.fuck.over.it voer en wist het zeker. Het was tijd om de kleine tranensproeier terug te schoppen. Terug, naar de realiteit en uit de oversized onesie. Weg met die knot, die dient als piek. Gewoon, weg met alle drama.

De tranensproeier opent de deur, en kijkt mij aan. Ik gooi de deur verder open en vertel het haar, zoals het is. Denk met je hoofd, niet met je kut. Mevrouw hartzeer staat aan de grond genageld en er komt geen geluid meer uit.
De weken zijn voorbij gekropen, en zij kroop elke keer maar terug naar Meneer Hufter. Zijn berichten werden binnen een fractie van een seconde beantwoord, waarop ze vervolgens een half uur naar een stel blauwe vinkjes zat te staren.
Mevrouw Hartzeer bezocht zijn facebook tientallen keren binnen een uur, en kon niets anders doen dan hopen op een vriendverzoek. Het was over, en toch niet. Ze was een easy fuck geworden, een handige back up en liet zich dan ook gebruiken door de Hufter.

Wat te doen, wanneer een van jouw vriendinnen blijft hangen in zelfmedelijden? Of wat ga jij er aan doen, om jezelf eindelijk eens die welverdiende kick onder de billen te geven die je zo nodig hebt? Sta op, en ga verder.
Of wacht, lees nog eventjes de onderstaande tips, en zie het als een begin van het ‘Hoe overleef ik mijn ex’-serie aan verhalen.

1. Liever een Klootzak, dan een zoutzak. Zeg nee, verwijder de bastard en kom voor jezelf op. Dat ben je verplicht, zielig doen is voor mietjes. Of, bevalt het je in loser town?
2. Denk met je hoofd, niet met je kut. Ja, hij heeft van die ogen. Een blik die dwars door je ziel snijdt, en een sergeant majoor die smeekt om een kusje hier of daar. Tot het kwak in je haar zit, en daar waar we het echt niet -maar toch wel- willen hebben. Maar, een ex is en blijft een ex. Weg ermee, leer denken met je brain.
3. De fik in die onesie. NIEMAND, maar dan ook echt niemand ziet er sexy uit in een pluche vuilniszak. Weg ermee, en accepteer dat je niet in Sesamstraat woont.
4. Meer mannen, dan kerken. Mijn moeder vertelde mij altijd dat het wel goed kwam. “Ja hoor, moeders in de bocht.” Maar, ze heeft gelijk. Kijk eens naar links, kijk eens naar rechts. Kijk gewoon eens uit je doppen!

Mevrouw hartzeer heeft het overleefd. Jij hebt het overleefd, wij hebben het allemaal overleefd. En nu pakken we onze ballen op, en gaan we verder. Want een stel trieste wijven, zit niemand op te wachten. Op naar de volgende break up, of wie weet… de prins op het witte paard.

 

Twee keer per maand, mag ik bloggen voor Rumag. Het verhaal hierboven verscheen op veertien december, en is natuulijk mijn beste klaaggezang tot dusver. ย Omdat dit stukje speciaal voor Rumag geschreven is, is het wel iets anders dan dat jullie van mij gewend zijn. (Of misschien juist niet.) Maar hey, stel je gewoon maar een Cassilda voor die te lang niet heeft mogen mopperen. Dan krijg je dit soort verhalen. -Daarbij, moet ik even een bedankje brengen aan een van Zutphen’s liefste klootzakken. Liever een klootzak, dan een zoutzak!

12 comments on “Liever een Klootzak, dan een zoutzak.

  1. Sommige mensen blijven in de slachtofferrol hangen hรจ. Weinig aan te doen denk ik. Het zal ze hun hele leven blijven achtervolgen als ze er geen werk van maken.
    Anders geschreven of niet. Het las lekker weg. En dan is het goed ๐Ÿ˜›

  2. Ik zit hier gewoon even met een mond open te lezen. ๐Ÿ˜‰ Nee hoor, ik weet dat ze bestaan, dat is echt niet zomaar iets van de Randstad. Ook bij ons in de buurt heb je dit soort mensen. En sommige, sommige willen echt niet geholpen worden.

    Love As always
    Di Mario

Geef een reactie